Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
současné modely (nemyslm tzv. "solitéry") jsou za požadované ceny prakticky neprodejné.

Problém je v tom, že i kdyby v ELTONu třeba jednou chtěli u současných modelů změnit cenovou politiku, tak je to prakticky neproveditelné. Zákazníci, kteří koupili třeba Orlík za současnou cenu, ti by z toho určitě radost neměli.

• Odpovědi 299
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Odesláno
Problém je v tom, že i kdyby v ELTONu třeba jednou chtěli u současných modelů změnit cenovou politiku, tak je to prakticky neproveditelné. Zákazníci, kteří koupili třeba Orlík za současnou cenu, ti by z toho určitě radost neměli.

Museli by změnit ceny směrem nahoru!:D

Odesláno
moj posledny prispevok na tuto temu, slubujem...

Stowa Marine Original - 770 eur

Prim Linea40 - 540 eur

Prim Orlik - 980 eur

cca. +- nejake euro na kavu :D no myslim, ze tu musia emocie, pocity, historia, vasen a este neviem co sa dat dokopy, aby si niekto vybral Orlik a nekupil si Stowa... v CR, kde ma Prim obrovsku historiu by si radsej vybrali Stowa a zvyok sveta ani nehovorim...

Prim nemá obrovskou historii jenom v Čr, ale také na Slovensku, na to nezapomeň.;)

:) na historiu Prim na Slovensku nezabudam, naopak, viem ake hodinky nosila moja mama, moj ujo a v podstate cela rodina :) oco mal nejake Casio - digitalky dovezene z Iraku, ci Kuvajtu :) dodnes mam este doma tie ujove, ale stale len pisem, ze Prim su ceske, lebo na Slovensko sa uz nemoze dovazat ani predavat pokial viem, kedze sud tak rozhodol :( preto v podstate uz ani Prim a SR nespajam, aj ked v nedavnej minulosti Prim svoje miesto na Slovensku mali, to nepopieram a ani nikdy nebudem :)

Odesláno

Museli by změnit ceny směrem nahoru!:D

Tak jsem to ale nemysel. S cenou dolů nikdo nepůjde, to je určitě nereálné. Naopak - za stávající (nemalé)ceny vyšší kvalitu!

Odesláno

Podle mého názoru, byla většina československých občanů před rokem 1989 odsouzena nosit hodinky značky PRIM, neboť na geniálně centrálně plánovaném trhu nic jiného k dostání nebylo. A to málo něčeho kvalitního, co se přivezlo ze západu, se okamžitě prodalo pod pultem. Proto, když si dřív šel někdo koupit hodinky, tak si vlastně šel koupit masové Primky. Kvalita těchto hodinek byla, stejně jako u většinu tehdy u nás produkovaného zboží, prachmizerná. Ve valné většině pochromovaná nebo pozlacená mosaz, plastová sklíčka, tuctový strojek (snaha o kopii švýcarských strojků). Značka Prim byla a je známá tak akorát v ČR/SR, dokonce se moc nedovážela ani na hladové trhy RVHP! Někdo řekne, ty hodinky mi sloužily 30 let! Ano, ukazovaly čas, ale člověk měl na ruce kus oprýskaného hnusu (chrom slezlý, poškrábané nebo popraskané sklíčko, nekvalitní ošuntělý řemínek, design hodinek většinou také nic moc?a nebo ?levná? ukradená rádoby napodobenina designu světových výrobců). Ale prostě se to neřešilo, nic jiného na výběr stejně nebylo. A navíc, i ty nejhnusnější Primky stály třetinu měsíčního platu. Tak co naděláš?! Když to píšu, tak na mě skoro padá deprese. Ještě, že už jsme někde jinde! Proto byli lidi po revoluci tak lační (nejen) po hodinkách zahraniční provenience. Chtěli si konečně dopřát něco nového, lepšího, kvalitnějšího, hezčího a reprezentativnějšího. A tu možnost naštěstí dodnes mají!

Privatizovaný Elton po docela dlouhé době pochopil, že masové hodinky už ani u nás nikdo kupovat nebude. Tak si nechal poradit, aby zredukoval sortiment, řádově zvednul ceny, vyrobil několik exkluzivních modelů, a začal pracovat s PR. Proto dnes tak malý výběr, desetitisícové/statisícové ceny, v nabídce Tycho de Brahe, a prezidentovy nebo Schwarzenbergovy ?Primky?. Ano, chtělo to radikální změnu, ale? Elton dělá svá pouzdra ? to má být hlavní přednost?! No, udělat si pouzdro je jedna věc a udělat pěkné pouzdro je věc druhá. Dnešní pouzdra se za pěkná označit nedají, jsou nudná. Při troše shovívavosti si řeknete ?není to špatné?, ale neřeknete si ?to je ono!? Do hodinek Elton montuje strojky ETA. Ne že by byly špatné, jsou velmi dobré, ale nedají ani se zavřenýma očima označit za exkluzivní. Takže když to sečtu: pouzdro nuda, strojek nuda, ciferník/ručky nuda, značka nula, cena bomba. Tím se renomé nezíská! ČR má dnes 10 mil. obyvatel a dle mého názoru Elton dnes rejžuje na lidech v řádu tisíců, kteří už roupama neví co by, tak si nechávají renovovat staré klumpy (které stejně na ruku nevezmou), dělat solitéry s renovovanými starými strojky za 50-200 Kč (prodanými ovšem za desetitisíce), případně na lidech, kteří se nechají nachytat na vnucenou rádoby novou prestiž, a koupí tuctové zboží za přehnané částky (viz předchozí diskuse). Elton také velice rád využívá nostalgie, která se v některých lidech probouzí. A snaží se také apelovat na to, že je česká firma. Co z toho? Světové známosti Primky stejně nikdy nedosáhnou, těch pár lidí, co zaměstnávají, by se uživilo i jinak nebo by je podržel náš štědrý sociální systém. DPH zaplatíme z hodinek českých i cizích. A ve velice brzké době se stejně bude všechno vyrábět v té dnes pohrdané Číně (přestože na kvalitu výroby si dohlíží přímo zástupci renomovaných značek), Indii nebo Rusku. Takže o čem to je? Je to v první řadě o byznysu, v druhé o emocích a ve třetí o hlouposti nebo důvěřivosti.

Odesláno

Presne tak jak VS pise. U noveho PRIM-kalibru necekam zadne zazraky a zadne komplikace. Proste neco jako kalibr 66/68 ale v modernim provedeni. Presnejsi opracovani, mensi tolerance, kvalitnejsi materialy. Kvalitni pouzdra PRIM ma, vlastni kvalitni kalibr chybi. :) :) :)

Myslel jsem novy moderni Prim-kalibr. Doufam, ze se dockame.    :)

Já nevím, ale bavíme-li se o jednoduchých ručně natahovaných kalibrech se třemi ručkami, maximálně datem, co si představuješ pod pojmem "moderní"? Objektivně těm strojkům chybí jen možnost zastavení sekundové ručky a těm, které mají datumovku, ještě nezávislá korekce data.

Co se dá vymyslet jinak? Určitě zvýšení frekvence, jenže to má i stinné stránky (zvuk, opotřebení), experimentovat by se nejspíš dalo i s perem a prodloužením reservy chodu (která ale vůbec není špatná).

Třeba kvalitnější materiály, přesnější strojní opracování, důkladnější kontrola při výrobě, vyloučení lidského faktoru a únavy při montáži robotem. Našlo by se toho dost. Je vůbec možné funkčně srovnávat nově vyrobený kalibr s 30 let starým používaným kalibrem, u kterého nikdo neví, v jakých podmínkách byl používán, jakým nárazům byl vystaven? Mění se při repasi všechny ložiskové kameny? Ocelové hřídelky přece musí mít nějaké známky opotřebení a zvětšené vůle. Kontrolují se všechny součástky při repasi ultrazvukem nebo rentgenem, jestli v nich nejsou skryté vady nebo praskliny?

Odesláno
Třeba kvalitnější materiály, přesnější strojní opracování, důkladnější kontrola při výrobě, vyloučení lidského faktoru a únavy při montáži robotem. Našlo by se toho dost. Je vůbec možné funkčně srovnávat nově vyrobený kalibr s 30 let starým používaným kalibrem, u kterého nikdo neví, v jakých podmínkách byl používán, jakým nárazům byl vystaven? Mění se při repasi všechny ložiskové kameny? Ocelové hřídelky přece musí mít nějaké známky opotřebení a zvětšené vůle. Kontrolují se všechny součástky při repasi ultrazvukem nebo rentgenem, jestli v nich nejsou skryté vady nebo praskliny?

No jo, ale to se pořád bavíme o vylepšování výrobní technologie, resp. porovnávání exemplářů strojků různého stáří ne o konstrukčních změnách samotného strojku. Já jsem chtěl říct, že IMHO by bohatě stačilo vzít dokumentaci k Cal 66 nebo 68, vyrobit je ze slušných materiálů při dnes běžné technologické kázni, dát si záležet na povrchové úpravě a ten strojek by byl (až na mnou uvedené výjimy zastavování a korekce data) plně srovnatelný s funkčně podobnými strojky, které dnes vyrábí jiní výrobci.

Odesláno

Tak to je takova hezka tecka za tim nasim tematem.

Podle mého názoru, byla většina československých občanů před rokem 1989 odsouzena nosit hodinky značky PRIM, neboť na geniálně centrálně plánovaném trhu nic jiného k dostání nebylo. A to málo něčeho kvalitního, co se přivezlo ze západu, se okamžitě prodalo pod pultem. Proto, když si dřív šel někdo koupit hodinky, tak si vlastně šel koupit masové Primky. Kvalita těchto hodinek byla, stejně jako u většinu tehdy u nás produkovaného zboží, prachmizerná. Ve valné většině pochromovaná nebo pozlacená mosaz, plastová sklíčka, tuctový strojek (snaha o kopii švýcarských strojků). Značka Prim byla a je známá tak akorát v ČR/SR, dokonce se moc nedovážela ani na hladové trhy RVHP! Někdo řekne, ty hodinky mi sloužily 30 let! Ano, ukazovaly čas, ale člověk měl na ruce kus oprýskaného hnusu (chrom slezlý, poškrábané nebo popraskané sklíčko, nekvalitní ošuntělý řemínek, design hodinek většinou také nic moc?a nebo ?levná? ukradená rádoby napodobenina designu světových výrobců). Ale prostě se to neřešilo, nic jiného na výběr stejně nebylo. A navíc, i ty nejhnusnější Primky stály třetinu měsíčního platu. Tak co naděláš?! Když to píšu, tak na mě skoro padá deprese. Ještě, že už jsme někde jinde! Proto byli lidi po revoluci tak lační (nejen) po hodinkách zahraniční provenience. Chtěli si konečně dopřát něco nového, lepšího, kvalitnějšího, hezčího a reprezentativnějšího. A tu možnost naštěstí dodnes mají!

Privatizovaný Elton po docela dlouhé době pochopil, že masové hodinky už ani u nás nikdo kupovat nebude. Tak si nechal poradit, aby zredukoval sortiment, řádově zvednul ceny, vyrobil několik exkluzivních modelů, a začal pracovat s PR. Proto dnes tak malý výběr, desetitisícové/statisícové ceny, v nabídce Tycho de Brahe, a prezidentovy nebo Schwarzenbergovy  ?Primky?. Ano, chtělo to radikální změnu, ale? Elton dělá svá pouzdra ? to má být hlavní přednost?! No, udělat si pouzdro je jedna věc a udělat pěkné pouzdro je věc druhá. Dnešní pouzdra se za pěkná označit nedají, jsou nudná. Při troše shovívavosti si řeknete ?není to špatné?, ale neřeknete si ?to je ono!? Do hodinek Elton montuje strojky ETA. Ne že by byly špatné, jsou velmi dobré, ale nedají ani se zavřenýma očima označit za exkluzivní. Takže když to sečtu: pouzdro nuda, strojek nuda, ciferník/ručky nuda, značka nula, cena bomba. Tím se renomé nezíská! ČR má dnes 10 mil. obyvatel a dle mého názoru Elton dnes rejžuje na lidech v řádu tisíců, kteří už roupama neví co by, tak si nechávají renovovat staré klumpy (které stejně na ruku nevezmou), dělat solitéry s renovovanými starými strojky za 50-200 Kč (prodanými ovšem za desetitisíce), případně na lidech, kteří se nechají nachytat na vnucenou rádoby novou prestiž, a koupí tuctové zboží za přehnané částky (viz předchozí diskuse). Elton také velice rád využívá nostalgie, která se v některých lidech probouzí. A snaží se také apelovat na to, že je česká firma. Co z toho? Světové známosti Primky stejně nikdy nedosáhnou, těch pár lidí, co zaměstnávají, by se uživilo i jinak nebo by je podržel náš štědrý sociální systém. DPH zaplatíme z hodinek českých i cizích. A ve velice brzké době se stejně bude všechno vyrábět v té dnes pohrdané Číně (přestože na kvalitu výroby si dohlíží přímo zástupci renomovaných značek), Indii nebo Rusku. Takže o čem to je? Je to v první řadě o byznysu, v druhé o emocích a ve třetí o hlouposti nebo důvěřivosti.

Odesláno

No jo, ale to se pořád bavíme o vylepšování výrobní technologie, resp. porovnávání exemplářů strojků různého stáří ne o konstrukčních změnách samotného strojku. Já jsem chtěl říct, že IMHO by bohatě stačilo vzít dokumentaci k Cal 66 nebo 68, vyrobit je ze slušných materiálů při dnes běžné technologické kázni, dát si záležet na povrchové úpravě a ten strojek by byl (až na mnou uvedené výjimy zastavování a korekce data) plně srovnatelný s funkčně podobnými strojky, které dnes vyrábí jiní výrobci.

Při tom všem trochu zapomínáte že přes veškerou snahu nemůže hrstka nadšenců udržet Prim v takové vatě aby mohl rozjíždět výrobu strojů. (leda tak v Číně) Většina bývalých konzumentů značky už dávno a ráda zapoměla.

Odesláno

Dobrý večer!:)

Koukám, že se nám tu objevilo několik nových tváří. Nechci tu obhajovat naši firemní politiku, protože to považuji za zbytečné, místo toho bych rád nabídl všem novým diskutujícím osobní setkání a tím i možnost získat informace, ke kterým se jinak nedostanou. Nabízím také návštěvu naší firmy.

Celý problém této diskuze tkví v tom, že se srovnává absolutně nesrovnatelné. My se dnes nesnažíme ani nikoho kopírovat, ani se někomu vyrovnat. Snažíme se kráčet svojí vlastní cestou a o tom, že kráčíme správným směrem svědčí nárust obratu. Zkusím napsat pár podstatných čísel:

Elton dnes vyrábí:

cca 3000ks hodinek ročně

cca 100 modelů

největší počet prodaných kusů od jednoho modelu je cca 100ks (Linea 36)

cca 80% produkce tvoří hodinky vyrobené na zakázku dle individuální specifikace zákazníka

cca 70% produkce tvoří solitérní hodinky z drahých kovů (3 druhy 18k zlata + 99,5% platina)

meziroční nárust produkce je cca 100%

meziroční nárust objemu produkce, která jde na export, je 400%

Výroba je vytížená do konce dubna téměř ze 100%.

Samozřejmě se nám nedaří udělat všechno tak, jak bychom si sami přáli. Ne vždy se nám všechno povede. Občas se i stane, že přeceníme svoje možnosti a uspokojujeme zákazníka pouze za cenu finanční ztráty, ale nakonec vždy převažují spokojení zákazníci.

Za problém bych skutečně považoval nespokojenost zákazníka, který u nás peníze utratil. To by mě trápilo. Pár lidí, kteří měli se svou zakázkou nějaké problémy, snad potvrdí, že jsem se jejich problému věnoval s maximálním nasazením. Některé problémy nejdou vyřešit tak rychle, jak by nám všem bylo milé, ale nezapomínám na ně a věřte mi, že usiluji o jejich vyřešení.

Ano, občas si kritiku zasloužíme. Občas si tu všimnu názoru, který mě skutečně donutí přemýšlet nebo mě naopak inspiruje k jiné akci. Všech takových příspěvků si moc vážím, ale přiznám se, že se najdou i takové příspěvky, které znevažují nejen práci mou a pana Helikara, ale především našich zaměstnanců. Tyto příspěvky se snažím brát s nadhledem a věřím, že v nich nebyl žádný zlý úmysl. Všem těmto lidem nabízím osobní setkání nebo další společnou besedu, na které si můžeme o všech těchto atributech otevřeně pošpitat.:)

Mám sice přezdívku PRIM, ale každý tu víte jak se jmenuji. Nechci po vás, abyste odkrývali svou identitu, ale žádám Vás o jediné. O vzájemný respekt.

Pokud máte pochybnosti o správnosti obchodní strategie, zeptejte se mě na cokoli. Pokud máte pochybnosti o produktu, nechte si ho předvést a udělejte si vlastní názor, ale nekažte radost všem ostatním, kterým příjde sympatické, to co děláme a o co se snažíme.

Ostatně taková vánoční besídka ve Violinu podle mě není špatný nápad. Velice rád tam osobně uvítám všechny místní kritiky a slibuji, že budu čelit všem jejich argumentům.:) Samozřejmě, když mi někdo bude chtít pomoci a odprezentovat svou vlastní zkušennost s námi, budu vděčný.

Odesláno

Velmi dobře řečeno Prime. Jak jste velmi výstižně poznamenal, tak pro firmu jsou důležití ti zákazníci, kteří mají nejen potřebné preference a předpoklady ke koupi, ale i peníze si daný produkt koupit. Pokud si někdo stěžuje že jsou vaše produkty nepřiměřeně drahé, tak není pro vás až tak perspektivním zákazníkem a nemusí vás až tolik trápit.

Pouze jeden námět: Součástí loga je slovo "Manufacture". Jeden z volnějších českých významů tohoto slova je "kusová, zakázková, ruční výroba". Vámi uvedená čísla podtrhují fakt, že značka PRIM není o sériových hodinkách kupovaných přes internet ale o zakázkové individualizaci a o osobním individuálním přístupu za který se připlácí. Tento dojem z Vašeho webu bohužel nemá většina návštěvníků. Zkuste prosím upravit váš web aby lépe vystihoval Vaši firmu jako "manufakturu". A reakce na tomto fóru tento závěr podtrhují.

Jen pro zajímavost pro ostatní - zkuste si najít švýcarskou, nebo německou hodinářskou firm,u která vám dovolí si velmi výrazně customizovat hodinky a udělejte si cenové srovnání.

Celé moje povídání se dá shrnout do jedné věty: PRIM není o sériové ale o individuální kusové výrobě.

Odesláno

to "safi: děkuji za konstruktivní připomínku!

Ano, web není v optimálním stavu. Pracujeme na něm dva lidé a ani jeden z nás do toho v poslední době neměl sílu dát 100% svých možností. Není to výmluva. Vaši kritiku si beru k srdci a pokusím se s tím něco udělat.

Potěšilo by mě, kdybyste mi napsal něco o své představě. Co by na stránkách být mělo, co naopak není nezbytné, co byste změnil případně v ovládání webu, případně jakou máte představu o způsobu zviditelnění zakázkové manufakturní výroby. To je skutečně nutné udělat, jen si nejsem 100% jistý, jak to udělat.

Odesláno
to "safi: děkuji za konstruktivní připomínku!

Ano, web není v optimálním stavu. Pracujeme na něm dva lidé a ani jeden z nás do toho v poslední době neměl sílu dát 100% svých možností. Není to výmluva. Vaši kritiku si beru k srdci a pokusím se s tím něco udělat.

Potěšilo by mě, kdybyste mi napsal něco o své představě. Co by na stránkách být mělo, co naopak není nezbytné, co byste změnil případně v ovládání webu, případně jakou máte představu o způsobu zviditelnění zakázkové manufakturní výroby. To je skutečně nutné udělat, jen si nejsem 100% jistý, jak to udělat.

Myslím, že ¨safi zcela konstruktivně připoměl, co k tomu správnému vyjádření se navenek chybí, to je www prezentace. Rozumím tomu, že třeba vytížení těch, co to mají na starosti, je nadměrné, přesto prezentace firmy je nedílná součást toho, jak firmu lidí vnímají. Nás spokojené zákazníky ;) přesvědčovat nemusíte, ale i současní majitelé hodinek, díky tomu, že měli možnost zažít Váš individuální přístup, měli možnost se podívat do výroby a proto onen kus "zmechanizovaného železa a skla" na svém zápěstí berou trochu jinak, než jako jen měřič času, tak i tito lidé se určitě občas zajímají, co u "jejich" výrobce je nového, co zajímavého se dozví o historii, coučasnosti a směřování, ikdyž si nepůjdou hned koupit 120 deka zlata, zpracovaného do časomíry, rádi se nechají unést sněním nad krásně provedenou prací při výrobě takových hodinek. A tak myslím, že tady je potřeba aktualizovat (web), přinášet byť krátké poznámky o nových soliterech (svolí-li s prezentací jejich zadavatelé), koncem roku by se hodilo slovo ředitelů, co se daří a co ne (není-li obchodním tajemstvím) a tak. A třeba ve fotografii poodkrýt, kolik práce, úkonů a času stojí vyrobení elegantního pouzdra. Dát najevo, že se firma věnuje nejen "jen" montáži součástek, ale že dbá i na kvalitu montáže, poctivě zkouší vodotěsnost, chod hodinek, věnuje péči nabídce řemínků (to třeba postrádám, jaké nabízíte řemínky k hodinkám - přehled) a podobně.

Odesláno

Fotky řemínků již jsou hotové a budeme je aplikovat na web, s novinkami si sypu popel na hlavu, protože tato kritika jde oprávněně na mou hlavu. Něco s tím udělám. Konec konců, je zajímavé, že nejvíce novinek o našich aktivitách lze nalézt na chronomagu.:)

Odesláno

Elton dnes vyrábí:

cca 3000ks hodinek ročně

cca 100 modelů

ale na webu jsem napočítal 19 modelů. Chtělo by to víc se chlubit svou prací a prezentovat všechny. Kdo nečte Chronomag, tak mu tahle informace chybí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...