kerensky Odesláno 29. října 2011 Nahlásit Odesláno 29. října 2011 Po delším váhání a potom co jsem si nechal poradit i zde na fóru, jsem pořídil své první mechanické hodinky, vymírající druh - automatické Citizeny (NP4020) Zatím velká, velká radost. Pár technických detailů: Citizen Mechanical Sapphire Collection Caliber: 4150, Automatic 21 Jewels Made in Japan Metal: Stainless Steel Case Screw see-through caseback Water Resistance: 100m Band: Leather Strap Glass: Sapphire Crystal Size: 45mm with crown
Ohm-Aztec Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Hodinky moc pěkný, pohled na strojek taky! Ale ta ufiklá desítka, to bych teda nedal...
Jiribartl Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Nevypadá to špatně, ale velikost fotek je obludná
Návštěvník admira Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Ale ta ufiklá desítka, to bych teda nedal... Nastesti tohle neni problem, ba naopak.
mmcmxcix Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Ahoj, nebylo by nějaké podrobnější info? Nějaké informace z první ruky, jak se hodinky nosí, přesnost, zpracování atd., nebo rovnou napsat malou recenzi? Vážně přemýšlím nad koupí tohoto krásného kousku. Děkuji.
onney Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Téda, to nevypadá zle. Moc se mi to líbí. Co se týče té desítky, tak na první pohled je to vážně zvláštní. Myslím ale, že je třeba vidět ty hodinky živě. O produkci Citizen toho moc nevím, ale tohle mě vážně mile překvapilo.
kerensky Odesláno 3. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Na recenzi nemám, tak se pokusím shrnout alepoň pár prvních dojmů: - po třech týdnech mě hodinky baví pořád stejně, je to hezky zpracovaný, solidní kus železa. - velikost (45mm s korunkou) je tak akorát, resp. maximální velikost pro elegantní hodinky. Líbí se mi přiměřeně plastické prvky na ciferníků, hezký je třeba chromovaný rámeček kolem data/dne - pouzdro je celé leštěné, pouze vrchní část nožek má matné plošky - indexy minut jsou na "mantinelech" ciferníku - poměrně silná luminiscence je pouze na ručkách - korunka je výrazná, zdobená, přes částečné zapuštění se s ní dobře pracuje; není bohužel signovaná - trochu mě mrzí rozdílné fonty data a dne, kdy je datum výrazně silnější - mile mě překvapila vodotěsnost - 100M - kterou jsem ale netestoval a asi ani nebudu... - zprvu jsem byl rozpačitý z řemínku, protože bych raději přivítal "opravdickou krávu" než "falešného krokodýla". Řemínek je i poměrně tenký (na výšku). Úvahy o nahrazení mě ale brzy přešly, protože na rozdíl od jiných falešných krokodýlů, které mám, se ani v náznaku neloupe a působí solidně. Šedé prošití se ke stylu hodinek dokonale hodí. - Motýlová spona je povedená, se signací Citizen. - Velmi silnou stránkou hodinek je průhledné dýnko. Strojek je přiměřeně zdobený. Rotor je velmi netradiční, má nápad, což oceňuji. Také je velmi "živý". Stačí s hodinkama jemně štěrknout a roztočí se jak divý. Má velkou setrvačnost - můžete jej dlouhé vteřiny pozorovat jak se točí, což u mých jediných jiných automatů - Seiko 5 - nelze, hned se zastaví. - Na rozdíl od zbytku hodinek, strojek asi pouze odpovídá ceně. Zpožďuje se v průměru o 8s/den. Pro mě ale nic tragického, jsem zvyklý na 2min/den z původních Prim Diplomat... - Celkově skvělý poměr cena/výkon. Po Praze jsem okukoval pár levných švýcarských hodinek (do 8 tisíc) podobného typu a ty na mě nepůsobily ani z daleka tak propracovaně. Jediný přiměřený konkurent nakonec byly Orient CD0F002B, které jsem ale nakonec zavrhnul kvůli menší velikosti a názvu firmy a jeho logu, které nejsem schopný překousnout - nápis "Citizen" - je proti tomu krásně střízliv. Coby uvedení do světa mechanických hodinek je to paráda a něž našetřím na vysněné ORIS, tak se z nich nějaký ten měsíc budu hodně těšit.
kerensky Odesláno 3. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Ještě pár dalších fotekPA300545.bmpPA300559.bmp
juraj85 Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Zdobenie strojku ma celkom milo prekvapilo.Je vzdy prijemnejsie sa pozerat na takuto strojovnu ako na obycajnu ETU
Jezevcik2 Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 ....rotor je velmi netradiční, má nápad, což oceňuji. Také je velmi "živý". Stačí s hodinkama jemně štěrknout a roztočí se jak divý. Má velkou setrvačnost - můžete jej dlouhé vteřiny pozorovat jak se točí, což u mých jediných jiných automatů - Seiko 5 - nelze, hned se zastaví. Nevím,ale nebude to jednostranným nátahem?Mé staré Eagle 7 dělají to samé,ale druhým směrem je to jako u těch pětek,kdy zřetelně slyšíš cvrlikání.
emef Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Paráda Nějak mi uniklo, že Citizen dělá takhle pěkný automaty. V šuplíku mi leží tisíc let staré quartzky, až jsem si říkal, že tuhle značku už nikdy. No a najednou mám zase důvod se tuhle značku podívat. Díky
kerensky Odesláno 23. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Nevím,ale nebude to jednostranným nátahem?Mé staré Eagle 7 dělají to samé,ale druhým směrem je to jako u těch pětek,kdy zřetelně slyšíš cvrlikání. Je to tak. Nátah je jednostranný. Je to i vidět na tom jak je tvarován rotor - výrazně snáze se mu točí ve směru hodinových ručiček. Strojkům vůbec nerozumím, ale z toho jak hodinky fungují (a v porovnání s mými Seiko 5) usuzuji, že by to mohlo mít vliv na rezervu chodu, která je menší než u Seiko 5.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se