Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co tyhle moc se mi líbí je to dobrá značka/cena? http://aukro.cz/kape...html#tabsAnchor

Pouzdro nevypadá špatně, strojek bych taky nezavrhoval. Soudě podle mezery odhaduji, že strojek už není původní. Hodinky tak ztrácejí sběratelskou hodnotu, ale na nošení by bohatě stačily. Cena není nejhorší, ale daly by se pořídit nějaké podobné o něco levněji.

Odesláno

Natahovací korunkou, už ne klíčkem, měl jsem to napsat celé, moje chyba.

Vyšší třídu za skoro stejné peníze? Tak to se asi nepovede. A osobně neznám žádný krám, kde by neměli kapesní hodinky nereálně předražené. Ale jinde možná takové jsou.

EDIT: a pořád se mi nezdá jak divně sedí ten strojek v pouzdru. Jestli to náhodou není nějaká skládačka, ani šroubek pro uchycení strojku k pouzdru není vidět...

Je to pravděpodobně skládačka, ať počítám jak počítám víc jak 14 kamenů mít nebudou a na vnitřním víčku je trochu jiné číslo :sad01_anim: .

Odesláno

Podle mě tam 15 být může. Setrvačka má vrtané + krycí, to jsou 4, kotva 4, tři kola po dvou je 6 a popudný kámen je patnáctý.

EDIT: Jen jako zajímavost - tady jsou jedny neobvykle bezkamenové Omegy: http://aukro.cz/trip...1948494890.html

Na ten jsem úplně zapomněl, pak by to souhlasilo, ale stejně se mi nezdá ta mezera mezi pláštěm a strojkem. Jinak ty OMEGY bez kamenů, tak to je pro mě novinka, takové jsem ještě neviděl :eek: , ale já toho ještě neviděl :rolleyes: .
Odesláno

Natahovací korunkou, už ne klíčkem, měl jsem to napsat celé, moje chyba.

Vyšší třídu za skoro stejné peníze? Tak to se asi nepovede. A osobně neznám žádný krám, kde by neměli kapesní hodinky nereálně předražené. Ale jinde možná takové jsou.

EDIT: a pořád se mi nezdá jak divně sedí ten strojek v pouzdru. Jestli to náhodou není nějaká skládačka, ani šroubek pro uchycení strojku k pouzdru není vidět...

Praha a obejít to. Je tady přetlak jako praaase a vyšší nabídka než poptávka a koupíš za 1700 kč pěkný kousek.

Půjdu někdy s tebou jestli chceš ?

Odesláno

Dík za nabídku, popovídat o hodinkách by se mi líbilo, ale do Prahy nejezdím, je to daleko a já jsem venkovský buran :)

A nebo si můžeme dát sraz třeba v Kolíně nic nekoupit, ale ve vinotéce na náměstí se pěkně prdnout ???:smile_anim:
Odesláno

Praha a obejít to. Je tady přetlak jako praaase a vyšší nabídka než poptávka a koupíš za 1700 kč pěkný kousek.

... že jsem tak smělý a jako totální novic se motám 'starým pardálům' do diskuse:

Pár tipů kde to v té Praze zkusit by nebylo?

Odesláno

Když mluvíte o té Praze, viděly jste co tam prodávaj na Karlově mostě ? Je to mix z rozebraných kapesních hodinek, zarámovaný do rámečku. Cenově od 1500 Kč, prostě mazec :suicide_anim: . Ale pokud to někdo kupuje, tak proč ne, jen mi bylo líto těch hodinek.

Odesláno

to long - Remontier, nebo Patent Remontier je imho opravdu označení pro natahování korunkou. Strojek kvalitou odpovídá něčemu jako Primky, má to své příznivce. Setrvačku do lihu ne, povolil by šelak na popudném kamenu, do tech. benzínu, několikrát vyměnit a odmastit i přemazaný zbytek.

S tím uhnutím ručky je to divné. Není k tomu důvod, slepený/poškozený vlásek uvidíš pod lupou a stejně ho nevyreguluješ, tak proč to nechat takto blbě. Mně to přijde jako že je krátký - ulomil se u kolíku, ale je to bohapustá spekulace. Já bych za to 80 dolarů nedal ani omylem, za to mám 17-ti kamenové, značkové ... Nemluvě o tom, že nikláky jsou na nošení praktičtější než stříbrné, nemluvě o oblibě záměny za alpaku.

Ty "bezkamenové" Omegy mně přijdou jako fake. viz nápis Swiss Made na ciferníku, Nápis Omega na strojku - font nesedí, kde je logo ...

Odesláno (upraveno)

Jak se tak dívám na ty omegy, tak jsou opravdu zvláštní. Strojek sice má na první pohled typicky omegovskou stavbu, ale například konec vlásku je uchycený přímo v můstku setrvačky, to jsem snad ještě neviděl. Ale nikdy jsem to taky nesledoval, to je fakt. Ciferník je s tím nápisem swiss made a vůbec celým potiskem opravdu podezřelý a pouzdro vypadá velice neobvykle. Na jedné fotce je vidět, že uprostřed vnitřní strany zadního pláště je nějaký kulatý znak. Připomíná znak Omegy, ale může to být i cokoliv jiného a něco je vyražené i na strojku hned vedle můstku setrvačky... Chtělo by to víc fotek. Může to být třeba nějaký atypický model.

EDIT: ale prodejce píše, že i plášť je signovaný, teda předpokládám že Omega, a že by se v té době dělaly padělky, to si nemyslím, takže asi fakt nějaký hodně velký atyp, nebo model pro jiné trhy...

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

S těmi padělky je to odvěké, nedělej si iluzi. Omega sice dělala "lidovky", ale já si nemůžu pomoct, mně ten strojek hodně připomíná 7J ELGIN nebo Waltham, ale ty byly signované a toho se zbavit je problém. Onehdy jsem někde narazil na pokec o ručně rytém znaku Omega ... už ani nevím kde.

Ve sbírce mám 30J 3Adj signovanou Felsu pod private-label nějaké chemičky (reklamní hodinky). Strojek má sice 30J, ale z toho 3x3 ve víčku pérovníku. :angel: Skutečný 30J strojek má mít jehly na hlavním soukolí.

Upraveno uživatelem Rs.
Odesláno

moderátor mi doufám nedá ban, nejsou to samozdřejmě kapesky.

Felsa 4000, jednalo se o tzv. ebauche, tj. výrobce strojků nedodával pouzdra (dnes např. ETA2824, 2892 ...), na rotory se občas bouchla značka hodinek.

Strojek vychází z BIDYNATORu = Felsa 690, postupně mu vylepšovali samonátah. Variant existuje spousta, viz bidfun-db.

Jednalo se standardní kvalitu hodinek, nic extra, ale zase ne hrůzy typu 70-80 léta v CCCP.

Vyfotografovaný strojek je "fake" 30J, kdy opravdu je jich 30, ale 9 ve víčku pérovníku nejsou funkční. Stejný strojek ale s "opravdu" 30J někdy vyfotím, kolečka mají být v jehlách, podobně jako u 23J manuálních kalibrů.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Milbros je nějaká ne-hodinářská firma, pravděpodobně se jednalo o reklamní předmět. Ciferník je nazrálý na reprint.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

tak tady nejsou ty krycí kameny ...

tady je vidět odvrtávaný pérovník, do části direk jsou vsazené nefunkční kameny

pod ciferníčkem by taky měly být krycí kameny

uvnitř ...

Strojek už je opravený, ulomený samonátah jak nový, od nošení se zlomeným čepem je odřený rotor.

Ten čep byl dražší než hodinky, zámořské poštovné bylo dražší než hodinky ...

Hodinky jsou ve frontě na pozlacení a reprint, na ruce se bez problému se vejdou do minuty denně.

Odesláno

Co tyhle moc se mi líbí je to dobrá značka/cena? http://aukro.cz/kape...html#tabsAnchor

Asi takto. Podívej se na strojek těch tvých "stříbrných" a na tuto ameriku. Rozdíl jako mezi trabantem a mercedesem viditelný na první pohled.

Preciznost provedení, kvalita povrchovek, v Těch amerikách máš skoro všechno, co najdeš v učebnici. Mj. kompenzační balancka, brequet, klasické šatony, krokové v jehlách ....

Zlaté soukolí snad oželíš, kotvu v jehlách za tyto peníze budeš muset :).

Existuje jenom dvě lepší provedení těchto strojků (21, 23j), ale tam cena je skoro 5-10x vyšší (s GF pouzdrem) za takto zachovalý kus.

Pouzdro je gold-filled, nemůžu to přečíst, ale pokuď má SN a rytí, bude alespoň s zárukou na 25-let, což samotné vzhledem k tomu, že nemá monogram, je v ceně tak 50USD.

Prodejce je tele obecné, měl to lépe popsat a vyfotit.

Má to jedinou vadu a to je, že to nejsou klasické švýcaráky. Ale kvalita těchto top-grade z USA z období 1900-1950 je minimálně srovnatelná s švýcary, není-li to švýcarský strojek pro USA trh. South Band výrobce nepreferuji, takže sběratelskou ceněnost neznám.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...