Quido Morava Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 obracím se na zkušené - jak se má správně fotit luminiscence hodinek?předem díky za rady a zkušenosti...
Jay Doll Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Především to chce dlouhý čas a/nebo vyšší ISO. A k tomu si hraj se světlem. Hodinky těsně před focením nasvítit. Když to dáš fotit do černého boxu, aby jsi tam neměl nějaké fantomové světlo, tak si to krátce probleskni baterkou a bude to vypadat skvěle. Budou vidět jak hodinky, tak lumi. A nebo to foť při slabším světle a se silně nasvíceným lumi. Možností je hromada, svoje optimální řešení si najdi sám. Pár ukázek: Velmi krátký čas - sekundovka jakoby stojí Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dlouhý čas (jak dlouhý zjistíš podle sekundovky) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Lehké přisvícení Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Těžké přisvícení Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Je to hra
bandicoot Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 No a taky to závisí na možnostech foťáku. Pokud má jen auto režim nebo nějaký sranda režimy, tak to chce najít ten nejoptimálnější.Pokud to má manuální režim, tak nastavit to, co psal Jay. Já to mám blbý. Mám na kompaktu přednastavený různý režimy, třeba noční režim a makro režim. Nikoliv ale oboje současně
Giovany21 Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 (upraveno) Podla mojho nazoru je dobre fotit lumi so stativom, alebo si min. chyt tak fotak aby si pri dlhsie uzavierke vobec s nim nepohol ... lebo inak bude fotka rozmazana ... Upraveno 24. listopadu 2011 uživatelem Giovany21
VS Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Stativ, dlouhý čas a tma, pokud je to možné. Pokud foťák dlouhý čas nemá, šero a přisvítit UV světlem. Takové Seiko svítí po nasvícení sluncem i ve dne
Kairos Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 (upraveno) Také bych zastavil chod strojku, vypadá to divně, když se při dlouhých časech ručičky máznou nebo úplně chybí Upraveno 25. listopadu 2011 uživatelem Kairos
Kairos Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Také bych zastavil chod strojku, vypadá to divně, když se při dlouhých časech ručičky máznou nebo úplně chybí třeba takhle blbě Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Quido Morava Odesláno 25. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Vážení díky... myslel jsem, že je na to jednoznačný postup, ale asi není, tak si holt budu hrát.technické omezení nemám - slušná zrcadlovka, ext. blesk (pokud by byl třeba), stativ, všechno hraje... Zkoušel jsem delší čas (4s) v přítmí, ale výsledek vypadal dost blbě... mně se třeba líbí ta forka od Jay Doll "Těžké přisvícení" nebo od Kairose.... a to se mi nedaří No co, je víkend, budu si hrát
mrakodrap Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Zatemním, nasvítím hodinky a vyfotím to na dlouhý čas (20 sec. i více). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jay Doll Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Já tedy popíšu, co je potřeba na tu mojí fotku "těžké přisvícení". Hodinky jsem dal na postel a namířil na ně fotoaparát. Stativ jsem myslím neměl, stačilo dobře předostřit za světla, přepnout AF na MF a nesahat na foťák. Spoušť byla dálková. Připravil jsem si k ruce ruční svítilnu. ISO 1250, čas 8 sekund, clona f/3.2, ohnisko 70 mm a full-frame senzor bez cropu. Dálkovou spouští spustím závěrku, chvilku počkám, krátce bliknu baterkou přímo na ciferník, a počkám do konce expozice. Takhle osvítíš silně ciferník, takže je vidět jako za dne, a zároveň ti dlouhý čas vytáhne luminiscenci. Hodně štěstí
gougy Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Já obvykle volím cestu nízkého ISO kvůli šumu, clona cca 2,8, sklo 50 (35mm crop), nebo clona 4-6 při použití předsádky +4, čas 8-15s.Osvit neřeším baterkou, ale několika záblesky na výkon 1/64-1/128 (nikon SB900) z různých úhlů, nebo prajednoduché bliknutí "domácím osvětlením" přes fotostan a je to
RomanP Odesláno 26. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2011 Jednoznačný postup není. Proto sem hodil Jay několik ukázek. Ty musíš zvolit postup podle záměru. Osobně se mi víc líbí, když na fotce vidím i hodinky, ne jen ve tmě svítící lumi. Někam do galerie jsem dával fotky Omeg PO, nebo Fortisek Chrono B42, teď už nevím, a tam jsem psal, že stejně fotka úplně nevypovídá o intenzitě lumi, protože každý může u focení hodinek použít různý čas snímání, jinou clonu, jinak hodinky nasvítí. Ale jako zábava je to fajn :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se