Přejít na obsah

Co je to za Poljot?

Návštěvník Tomáš Drahoňovský

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj! Před časem jsem tady na fóru koupil pilotky Poljot na Hirschi, je to 17 kamenový manuál v perfektním stavu a mám ho ze svých hodinek asi vůbec nejradši. Ale: ani prodávající se o něm v inzerátu moc nerozepsal, protože, jak jsem pochopil, není první majitel. Proto prosím o radu: dokázali byste někdo definovat, co je to vlastně za hodinky? Tím myslím kdy mohly být vyrobeny, co je to za typ, etc. Přidávám fotky, které byly v inzerátu, když jsem je kupoval.

A ještě jedna věc: proč se těm hodinkám říká Poljot, když podle mých chabých znalostí ruštiny by se to mělo číst spíš "Paljet"? :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ahoj, já ti neporadím, ale někdo je tady prodával nedávno v inzerci a pak je dal na aukro..Byl tady i odkaz na český web(dohledal jsem jej sám přes google), možná je tady někde i vlákno...DOMNÍVÁM se, že hodinky se stále vyrábějí a prodávájí se kolem 5 tisíc na drahém českém webu...Chtěl jsem do nich jít taky, ale nakonec jsem ulovil na aukru jiný kousek Poljotů...Tyhle hodinky se mi líbí moc moc a až naspořím, pořídím si je jako druhé poljoty na denní nošení...V jednoduchosti je síla:smile_anim:

Odesláno

Myslím, že by to mohly být ty samé jako v tomto odkazu. http://www.ebay.co.u...l-/300497535075

Features: Date

Russian mechanical watch Poljot

CLASSIC /2614/1225482

MECHANISM

Mechanical 2614

Plant spring from the hand

Number of jewels: 17.

Shock resistant device.

Vibrations from 0.33.

Average daily rate: -20 ... 40 sec / day

Working time-42 hours

FEATURES

hours, minutes, seconds, date.

BODY

Made of stainless steel.

Housing diameter: 40mm.

Case height: 10.5 mm.

Mineral glass.

Water resistance: 50 m

Odesláno

A ještě jedna věc: proč se těm hodinkám říká Poljot, když podle mých chabých znalostí ruštiny by se to mělo číst spíš "Paljet"? :)

Ne, je to opravdu ?????, schválně si to nech říct Googlem tady: http://translate.google.com/?hl=cs&tab=wT#ru|en|%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%91%D1%82

Stačí kliknout na symbol reproduktoru v levém rámečku :)

Odesláno

Super, díky všem, vypadá to tedy, že jsou opravdu nové, nebo max deset let staré, ten odkaz na e-Bayi sedí. Mně bylo hned divné, že by někdo měl takhle zachovalé vintage... A za to Ë díky, sice vím, že se to čte "Jo", ale ty dvě tečky tam nikde nejsou vidět. Hlavně, aby to nebyl třeba TEN rozdíl oproti ti originál POLËT - rozumíte: něco jako Adidas a Adidos:)

Odesláno

Já bych jen doplnil kolegu Waya03 /snad promine/, že je to model Poljot "B-Uhr", 21.600 kmitů za hodinu. Ale kdyby ses trochu snažil, tak ......

Tak já se kaju a děkuju, že jsem se snažit nemusel:)

Tomtur: pěkné:) Ten Hirsch by k nim měli dávat sériově... Pokud už je to teda nenapadlo, skoro to nevypadá jako náhoda:)

Odesláno

K te výslovnosti a pravopisu: jako ročník 1960 jsem se učil ruštinu celkem 12 let /jezismarja/. Takze přepis z azbuky je Polet, vyslovuje se paljo:t (přízvuk na o), cesky let. Dvojtečka nad ?e ? je pomůcka, aby evropani rozlišili ?e? a foneticky ?jo ?. V azbuce se nepoužívá. Proto original logo v azbuce je s normálním E bez dvojtečky.

Odesláno

K te výslovnosti a pravopisu: jako ročník 1960 jsem se učil ruštinu celkem 12 let /jezismarja/. Takze přepis z azbuky je Polet, vyslovuje se paljo:t (přízvuk na o), cesky let. Dvojtečka nad ?e ? je pomůcka, aby evropani rozlišili ?e? a foneticky ?jo ?. V azbuce se nepoužívá. Proto original logo v azbuce je s normálním E bez dvojtečky.

A já už to dokonce můžu ještě upřesnit. jsem sice ročník 84 a ruštinu se učím jen půl roku, ale zjistil jsem tohle: asi před půl rokem vydalo ruské ?????????????? zákon, že se ë bude psát s dvojtečkou všude, i kdyby hrom bil. ????? má ovšem výjimku, protože nápis je zároveň logo.

Jak ostatně říká moje učitelka: v Rusku se zákony neschvalují, aby se věci pohly kupředu...

• Po roku...
Odesláno

Asi jste 12 let chodil za školu))) Je mi líto, ale mýlíte se...

Odesláno

Já nevím, když už se toto staré téma oživilo, není to jedno ? Já měl ruštinu 8 let ( když to sem "každej" tahá :-))), prospal jsem minimálně polovinu z toho :-))) a zůstane to pro mě - POLJOT ( když to někomu bude vadit, tak mě nazve ignorantem a když to někomu vadit nebude, tak to nechá být).

Odesláno

Nikdo vás ignorantem nazývat nemůže, vždyť to se jim také Poljoty správně říká, ale je nesmysl, že,  cituji ?Dvojtečka nad ?e ? je pomůcka, aby evropani rozlišili ?e? a foneticky ?jo ?. V azbuce se nepoužívá.?    ===Tímto výrokem pán vymazal jedno písmenko z ruské abecedy))))

• po 3 týdnech...
Odesláno

S Ruskem a rustinou mam nejaky cas do cineni, takze upresnuji, ze ? je normalni pismenko abecedy , ale ten zminovany zakon jsem zatim nepostrehl a v novinach se myslim standardne pise e bez tecek. A vyslovnost znacky je samozrejme paljot s prizvukem na O. Howgh

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...