Přejít na obsah

Sériová čísla hodinek Omega

sodik

Doporučené příspěvky

Vzhledem k tomu, že jsem se už několikrát snažil najít podle seriového čísla alepoň orientačně rok výroby hodinek založil jsem toto vlákno.

Prošel jsem stránky WUS a zkusil vytvořit seznam seriových čísel hodinek, které se na stránkách nacházely. Podle výrobního čísla jde s rezervou určit rok výroby hodinek.

Byl to jen takový pokus, tak mě nekamenujte, pokusím se tabulku vylepšovat.

seriova_cisla_Omega.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čerpal jsem z různých zrojů, inzerce a hodinková fóra, většinou světová. Databázi stálé rozšiřuji. Jednou za čas sem hodím aktualizaci.

Pokud bude chtit rozšířít tabulku, klidně pošlete údaje přes SZ, jak jsou uvedeny v tabulce, poslení čísla SN neuvádějte, myslím, že tak je to košér a nikoho to nemůže poškodit.

Díky.

Ondra

Odkaz ke komentáři

Jako muselo to dat desne prace, obdivuju kolik hodin stravenych na netu jsi byl ochoten tomu obetovat. Mozna kdybys ten cas venoval nejake vydelecne cinnosti, tak uz bys na ty Moony mel...

Trochu me unika smysl takto rozsahle tabulky, jez ale zabira jen par let zpet, kdy dnes vetsina hodinek ma karty, takze urceni neni takovej problem.

Je tam zbytecne moc dat, dale seradil bych to kdyz uz podle jinyho parametru nez je abeceda, ale treba prave toho SN.

Rozdelit na Speedmaster a Seamaster, to cilsovani nikdy neslo soubezne.

Pokud to datovani delas dle udaju na warranty card, stejne to neznamena vic nez datum prodeje a ne vyroby. To ziskas jen z databaze Omegy.

Sam mam takovou malou tabulku Speedmasteru vintaznich, kde to mam plneny prave jen SN ke kterym jsem nasel i Extract of Archives.

Ber to jako objektivni hodnoceni a konstruktivni kritiku :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Casu to zabralo dost, ale jak sem hledal info ohledne Speedu tak jsem rovnou sestavoval tuto tabulku. Seradit data prehledneji neni problem, toto byl jen prvni nastrel. Ano, vyrobni cisla se vztahuji k datu na w.c., nelze podle tohoto udaje presneji posoudit vyrobu hodinek. Archive extract to bohuzel neni, v tom si posunuty se svoji tabulkou jinam. Snad to nekomu pomuze treba alespon + - v orientaci v letech vyroby.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahojte,

sorry ze ozivujem staré vlákno, avsak rad by som zistil z akého roku cca sú moje seamastery.

Pisal som aj priamo do Omegy a na moje prekvapenie odpovedali mi uz do 20 minut.

Avsak ani oni mi nevedia presne napisat priblizny rok vyroby, jedine co mi zistili podla SN je konkretny model.

Toto mi odpisali:

We thank you for your request of November 7th, 2012 and are pleased to learn that you own an OMEGA Seamaster 300M Quartz watch.

Further to your message, we understand that you would like to find out the date your timepiece was manufactured but unfortunately we do not communicate any production data.

Nevertheless, we send you enclosed the product sheet of your OMEGA Seamaster watch.

Please be assured that at OMEGA every effort is made to guarantee the quality and reliability of all our products, as well as first-class after-sales services, worldwide.

We hope to have been of assistance to you and would like to thank you for your trust shown in our brand.

Kind regards,

Your OMEGA Team.

Nevie pls niekto viac ako oni? ;)

už som pozrel rôzne tabuľky ale nič som nenašiel.

Mal by som teda mať:

Omega SEAMASTER 300 M QUARTZ

ref: 2541.80.00

Caliber: Omega 1538

a moje serial number je: 5892xxxx

Vopred dik za akekolvek info.

Odkaz ke komentáři

ďakujem Ti veľmi pekne za odpoveď ;)

Budem sa teda musieť uspokojiť s odhadom iba no.

Aj keď sú až vo veľmi dobrom stave na odhadovaný rok.

Puzdro ako nové, lumi taktiež skvelá, normalne by som im typol tak 5-7 rokov.

Ale to uz presne nezistim, kedze ani v Omege nevedia ;)

V každom prípade ešte raz veľmi pekne ďakujem.

Odkaz ke komentáři

Neni vubec zac. No vzhlenem k tomu, ze jsou to baterkace ti ani COSC nepomuze s dataci... asi budes muset fakt pockat do doby az se z nich stanou vintage a pak si zazadat o Extract.. :smile_anim:

Jeste mam jeden hint, ale je to na delsi dobu... hledej stejny model na ebay atp a pokud nekdo prodava s kartami kde je datum a zverejni aspon cast SN, tak by ses casem mohl dopatrat blize pravdepodobnemu datu tech tvych porovnavanim SN.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...