kutilprim Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 Před nějakým časem jsem na Allego.pl objevil hodinky o které jsem měl zájem, ale prodejce nebyl ochotný poslat je do ČR. Už se mi to stalo vícekrát a ještě více pak naštve, když se hodinky prodají hluboko pod cenou, než jsem byl ochoten zaplatit. Když už se mi podaří prodejce přemluvit, aby hodinky poslaly do ČR, většinou vyžadují platbu na účet Polské bance. Nabídku na zaslání hotovosti v obálce zatím nikdo nepřijal. Napadla mě další možnost a tou by bylo založit si účet na Allegro.pl a také P.O.Box v Polsku. Z Polské pošty bych pak mohl složenkou poslat platbu a zároveň si tram přebírat příchozí zásilky. Na Allegro.pl , bych pak mohl nakupovat bez problémů a nemuselo by se jednat jen o hodinky, jak jsem koukal dá se tam sehnat hodně věcí a o dost laciněji, než v ČR. Zatím je to jen nápad. Nemáte někdo třeba zkušenosti co vše je potřeba k založení P.O.Boxu v Polsku ? Nebo, jak co nejlevněji a přitom rychle odeslat z ČR platbu na účet v Polsku ? Za nápady a rady předem děkuji.
midas Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 (upraveno) Zdravím, já si nechávám zaslat vyhrané aukce na poštu do Polska (mám to blízko k hranicím) , jako adresu uvádím adresu pošty a POSTE RESTANTE plus moje jméno. Platbu provádím taky na poště v Polsku, každopádně je vhodné se zaregistrovat na Allegro.pl, tím obejdete limitaci těch prodávajících , kteří neposílají do zahraničí.<br> Upraveno 11. prosince 2011 uživatelem midas
kutilprim Odesláno 11. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Zdravím, já si nechávám zaslat vyhrané aukce na poštu do Polska (mám to blízko k hranicím) , jako adresu uvádím adresu pošty a POSTE RESTANTE plus moje jméno. Platbu provádím taky na poště v Polsku, každopádně je vhodné se zaregistrovat na Allegro.pl, tím obejdete limitaci těch prodávajících , kteří neposílají do zahraničí.<br> To bude asi nejlepší řešení, než se doprošovat prodejců a výsledek nejistý. Do Polska to mám nejblíž do Kudowa-Zdrój, ale i tak to je kolem 60 Km. Jak to vlastně funguje s tím POSTE RESTANTE ? Je tato služba zpoplatněná ? A jaký je rozdíl oproti P.O.Boxu ? Díky
midas Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Při zadaní POSTE RESTANTE v adrese zůstane zásilka na cílové poště, kde si ji potom adresát, po předložení dokladu totožnosti, sám vyzvedne. Služba není zpoplatněná a zásilka je na poště dva týdny potom je odeslaná zpět odesilateli. Ještě k platbě, allegro umožňuje platbu Visa kartou přímo po vyhrané aukci, ale to nemám ještě odzkoušené ( kamarád to zkoušel a šlo to skvěle kurz je brán z Polské banky je to okolo 5,7zl). Já to mám do Polska jen 1,5 km .
Patrik Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Co se týče platby do Polska, tak doporučuji uzavřít si smlouvu s devizovou společností Akcenta. Převody do Polska a Maďarska zdarma a lepším kurzem než jakákoliv banka. Sám jsem na Allegru nenakupoval ale už jsem 2 krát za někoho platil (40 a 80 zlotých).Pokud bys potřeboval, není problém, můžu platbu zprostředkovat. Ale pokud to hodláš dělat častěji, tak je nejlepší mít vlastní smlouvu. Se mnou přijeli uzavřít smlouvu až domů (jsou z Hradce, já z Prahy).Když mi přes SZ pošleš kontakt na tebe (e-mail, tel. číslo) a doporučím tě, dostanu pětikilo . Jinak je ale můžeš bez doporučení kontaktovat i sám, z doporučení pro tebe žádná výhoda neplyne.
kutilprim Odesláno 12. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 Co se týče platby do Polska, tak doporučuji uzavřít si smlouvu s devizovou společností Akcenta. Převody do Polska a Maďarska zdarma a lepším kurzem než jakákoliv banka. Sám jsem na Allegru nenakupoval ale už jsem 2 krát za někoho platil (40 a 80 zlotých). Pokud bys potřeboval, není problém, můžu platbu zprostředkovat. Ale pokud to hodláš dělat častěji, tak je nejlepší mít vlastní smlouvu. Se mnou přijeli uzavřít smlouvu až domů (jsou z Hradce, já z Prahy). Když mi přes SZ pošleš kontakt na tebe (e-mail, tel. číslo) a doporučím tě, dostanu pětikilo . Jinak je ale můžeš bez doporučení kontaktovat i sám, z doporučení pro tebe žádná výhoda neplyne. Díky za nabídku a informaci, ale nechce se mi uzavírat žádné smlouvy. Spíš zkusím zajet do Polska a omrknout to na poště.
kutilprim Odesláno 12. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 Při zadaní POSTE RESTANTE v adrese zůstane zásilka na cílové poště, kde si ji potom adresát, po předložení dokladu totožnosti, sám vyzvedne. Služba není zpoplatněná a zásilka je na poště dva týdny potom je odeslaná zpět odesilateli. Ještě k platbě, allegro umožňuje platbu Visa kartou přímo po vyhrané aukci, ale to nemám ještě odzkoušené ( kamarád to zkoušel a šlo to skvěle kurz je brán z Polské banky je to okolo 5,7zl). Já to mám do Polska jen 1,5 km . Mít do Polska 1,5 Km, tak v ČR snad ani nenakupuju, levnější potraviny benzín a spoustu jinejch věcí . U toho poste restante totožnost ověřujou jen podle jména ? A nemůže se stát, že by zásilku předaly někomu jiném ?
bohush Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 Mít do Polska 1,5 Km, tak v ČR snad ani nenakupuju, levnější potraviny benzín a spoustu jinejch věcí . U toho poste restante totožnost ověřujou jen podle jména ? A nemůže se stát, že by zásilku předaly někomu jiném ? Je to naprosto bez problémů. Prokazuješ se občankou, takže vyzvednout by to mohl snad jenom nějaký tvůj jmenovec, kterému by ses pochlubil, že máš na polské poště balík
kutilprim Odesláno 13. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2011 Je to naprosto bez problémů. Prokazuješ se občankou, takže vyzvednout by to mohl snad jenom nějaký tvůj jmenovec, kterému by ses pochlubil, že máš na polské poště balík Díky za info. Takže až, si budu myslet, že by tam zásilka mohal být, zajedu na poštu. Tam se jim pokusím sdělit ( Polsky neumím, snad mi budou rozumět ), že tam mám zásilku a po předložení občanky mi jí vydaj. Zkusím si tam poslat dopis, a až tam pojedu omrknout poštu a zaplatit složenkou za aukci , rovnou si ten dopis zkusím vyzvednout.
midas Odesláno 13. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2011 Ještě malá pomoc ze složenkou, můžu zde hodit odkaz na elektronickou, kterou si stačí doma připravit a vytisknout a hura na poštu do Polska.
kutilprim Odesláno 13. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2011 Ještě malá pomoc ze složenkou, můžu zde hodit odkaz na elektronickou, kterou si stačí doma připravit a vytisknout a hura na poštu do Polska. To by bylo super, sem s tím
Klotzman Odesláno 14. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2011 Jo - Allegro.pl mi ani nepřipomínej. Přesně jak píšeš, udělal jsem si účet na Allegru abych se nemusel doprošovat posílání do ČR, párkrát to klaplo až padla kosa na kámen - po vyhrané aukci jsem zaplatil složenkou na převod a prodejce (byl to dokonce "sklep" takže ne soukr. osoba) mi to upřel. A nepomohla mi ani svěcená - prodejce přestal komunikovat, Allegro si nechalo poslat kopii dokladu o převodu, ten tzv. neuznalo a pak se se mnou nebavilo už vůbec. Nezruinovalo mě to, ale přišel jsem o 1600,- a söre mě to dodnes... pšonci mizerní zlodějský...slušným Polákům se tímto omlouvám. Oběma...
midas Odesláno 14. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2011 To by bylo super, sem s tím Tady je ten odkaz "http://www.cennik.poczta.lublin.pl/pdf/formularze/bank_form.php" , stačí vyplnit všechny kolonky a zmáčknout tlačítko " Potwierdź ", v zapěti se vytvoří .pdf soubor a z toho to vytisknou, to je vše.
midas Odesláno 14. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2011 Jo - Allegro.pl mi ani nepřipomínej. Přesně jak píšeš, udělal jsem si účet na Allegru abych se nemusel doprošovat posílání do ČR, párkrát to klaplo až padla kosa na kámen - po vyhrané aukci jsem zaplatil složenkou na převod a prodejce (byl to dokonce "sklep" takže ne soukr. osoba) mi to upřel. A nepomohla mi ani svěcená - prodejce přestal komunikovat, Allegro si nechalo poslat kopii dokladu o převodu, ten tzv. neuznalo a pak se se mnou nebavilo už vůbec. Nezruinovalo mě to, ale přišel jsem o 1600,- a söre mě to dodnes... pšonci mizerní zlodějský...slušným Polákům se tímto omlouvám. Oběma... Taky jsem měl špatné zkušenosti s tzv. "sklepem", pro ně je velký problém ( ...) zajít na poštu a poslat balík, všechno posílají zásilkovou službou. Teď se raději zeptám dopředu jestli mi to pošlou na poštu a jestli ne tak jejích smůla.
kutilprim Odesláno 14. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2011 Tak prodávající od kterého mám zájem něco koupit, má velkými písmeny a tučně napsán tento text : Nie wysyłam za granicę!!!! . Tak na Polskou adresu ( Poste Restante ), by to poslat měl. Akorát se mi nepovedlo tuhle adresu nastavit v účtu Allegra, protože nemám polské telefonní číslo . Takže to pak dám do voleb přepravy. Další problém je, že nevím jak to bude s poštovným při zakoupení více předmětů. Zkoušel jsem vytvořit nějakou srozumitelnou větu v polštině pomocí google překladače a vyšly mi z toho nesmysly. V tý složence jsem nenašel něco jako variabilní symbol, jak prodejce pozná, že peníze jsem poslal já ? To jenom podle jména ?
midas Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Tak prodávající od kterého mám zájem něco koupit, má velkými písmeny a tučně napsán tento text : Nie wysyłam za granicę!!!! . Tak na Polskou adresu ( Poste Restante ), by to poslat měl. Akorát se mi nepovedlo tuhle adresu nastavit v účtu Allegra, protože nemám polské telefonní číslo . Takže to pak dám do voleb přepravy. Další problém je, že nevím jak to bude s poštovným při zakoupení více předmětů. Zkoušel jsem vytvořit nějakou srozumitelnou větu v polštině pomocí google překladače a vyšly mi z toho nesmysly. V tý složence jsem nenašel něco jako variabilní symbol, jak prodejce pozná, že peníze jsem poslal já ? To jenom podle jména ? Tak postupně, ano adresa se změní při volbě ?płacę?, kde se adresa z původní změní na ? inna?, pro jistotu přidávám do ?Wiadomość dla Sprzedającego? zprávu:Witam, oto moje dane: Proszę o zasłanie jako list polecony priorytetowy (Paczka pocztowa priorytetowa, ?) na adres poczty: POSTE RESTANTE Franta Allegro Adresa pošty v Polsku Pozdrawiam Franta U každé aukce je záložka ?Dostawa i płatność? , kde jsou popsané ceny jak za zakoupení jednoho tak i více kusů. Může se taky napsat prodejci dotaz např.:Witam, jestem zainteresowany kupnem tego (tej) towaru: - tady vkládám název aukce i chce potwierdzić możliwość zasłania jako przesyłkę priorytetowa na adres poczty i ile będzie wynosić koszt przesyłki kiedy zamówię 2 sztuki: POSTE RESTANTE Franta Allegro Adresa pošty v Polsku Pozdrawiam Franta P.S. Jestem z Czech i dlatego taki adres. Proszę o odpowiedz i potwierdzenie!!! V kolonce ?tytułem? se vyplní nick na Allegro + číslo aukce.
kutilprim Odesláno 15. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Díky za pomoc . Už mám nakoupeno, jen při vyplňování jsem si to pořádně nepřeložil a kliknul jsem na platbu složenkou, ale na účet PayU. Takže jsem to zrušil a zadal znova a tentokrát už správně. Snad to všechno dobře dopadne. Zatím jsem si koupil na zkoušku pár blbostí, abych vyzkoušel jak to bude fungovat.
midas Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Díky za pomoc . Už mám nakoupeno, jen při vyplňování jsem si to pořádně nepřeložil a kliknul jsem na platbu složenkou, ale na účet PayU. Takže jsem to zrušil a zadal znova a tentokrát už správně. Snad to všechno dobře dopadne. Zatím jsem si koupil na zkoušku pár blbostí, abych vyzkoušel jak to bude fungovat. Ještě k tomu PayU, včera jsem to zkoušel a pomoci platební karty VISA jsem měl peníze převedené na účet prodávajícího do 15 minut a to od počítače. Uvidím jak to dopadne .
kutilprim Odesláno 15. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 (upraveno) Já jsem dneska poslal peníze složenkou, kterou jsem si vytisknul z toho odkazu. Na poště jsem jenom pozdravil, předal peníze a bylo hotovo. Zpátky jsem dostal polovinu toho papíru co jsem si vytisknul. Tak snad to dojde v pořádku. Upraveno 15. prosince 2011 uživatelem kutilprim
kutilprim Odesláno 21. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 Tak prodejce mi už napsal, že peníze už přišly a balík je už na cestě. Nevíte jak dlouho to trvá Polské poště ? V ČR putuje balík někdy i 10 dní obvykle tak 4 až 5.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se