muddy Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 (upraveno) Dobrý den, vzhledem k tomu, že již uplynul dlouhý čas ode dne, kdy jsem v páté třídě na hodině tělocviku nechal své hodinky a následně podlehl módě sledovat čas na mobilním telefonu, jsem se rozhodl pro koupi nových hodinek.O samotném trhu, výběru nemám tušení. Jediné co je určující je poměrně omezený rozpočet. Ideálně tedy částka okolo 3000 korun, inu maximum pro studenta. Tím bohužel vypadávají hodinky s mechanickým strojkem, jelikož jsem něco hledal a cena se pohybuje mnohem výše, tedy kromě nějaké značky prodávané v obchodech Tchibo. Od hodinek nečekám žádné velké digitální funkce, prostě základ. Velikostně... líbí se mi větší, ale ne moc robustní, aby se daly nosit pod košilí. Značky: Nemám tušení - Casio? Festina? Citizen? Cokoliv jiného Velikost: nějaké střední Použití: Denně - takže asi vypadává kožený pásek Casio , Casio2 Festina Toto je zhruba styl, který se mi líbí. Jinak požadavky asi nemám možná reprezentativní vzhled a voděodolnost na běžn život. Do bazénu se s nimi nechystám, ale zároveň kdybych spadl někdy do vody... Značky nejsou vůbec zavádějící a určující... klidně jiné vp odobné cenové relaci ( Junkers? Zeppelin?) Díky za vaše rady Upraveno 11. prosince 2011 uživatelem muddy
bohus76 Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 (upraveno) Zdravím Tě na fóru,podíval bych se na řadu Seiko5,tam bys sehnal mechanické hodinky s prověřeným strojkem automatem /bez baterky/,ale nebude mít ty subciferníky,zkrátka jen tři ručky,kovový náramek.Viz foto Líbí?Občas se objeví na fóru nebo objednat z ebay.Link http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=Seiko+SNZG13&_sacat=See-All-Categories Edit:doplnění-link Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. prosince 2011 uživatelem bohus76
muddy Odesláno 11. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 (upraveno) Zdravím Tě na fóru,podíval bych se na řadu Seiko5,tam bys sehnal mechanické hodinky s prověřeným strojkem automatem /bez baterky/,ale nebude mít ty subciferníky,zkrátka jen tři ručky,kovový náramek.Viz foto Líbí?Občas se objeví na fóru nebo objednat z ebay. Díky Ano, zhruba něco takového, možná malinko větší. Absence subciferníků není takový problém, pokud by pak hodinky byly designově "čistší" No, mám problém, že objednávka ze zahraničí mi nevadí, ale ocenil bych možnost si hodinky vyzkoušet na živo jestli mi budou sedět. Vyfotit se dá hezky vše. Ale to je jen takový můj osobní problém který budu asi muset překonat Edit: Napsal jsem to špatně. Hodinky na mě působí, že jsou menší. Je tam "dělený kruh" + poměně velká čísla Upraveno 11. prosince 2011 uživatelem muddy
bohus76 Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Kupoval jsem tátovi tyto samé /právě k vůli nechuti měnit baterku/,velikost je 42mm a táta je velmi spokojen,excelentní svítivost a velká přehlednost.Jsou to dobré hodinky a pokud by ses domluvil s někým s fóra,tak si myslím,že si je můžeš i vyzkoušet naživo.
muddy Odesláno 11. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 (upraveno) Na druhou stranu, pokud mají být hodinky bez dalších výstřelků, tak bych volil bez takto výrazných arabských číslic, nebo menších. Případně zhruba takto řešené. Vím, že za cca 3000 kč to nebude taková sláva. http://www.hodinky.cz/photos_rozdeleni/1/15002147_big.jpg Upraveno 11. prosince 2011 uživatelem muddy
bohus76 Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Na druhou stranu, pokud mají být hodinky bez dalších výstřelků, tak bych volil bez takto výrazných arabských číslic, nebo menších. Případně zhruba takto řešené. Vím, že za cca 3000 kč to nebude taková sláva. http://www.hodinky.cz/photos_rozdeleni/1/15002147_big.jpg Záleží jen na Tobě,jestli bys raděj hodinky se strojkem nebo s elektronikou /myslím kvarc/.Za ty peníze /3500kč/ bych raděj hodinky se srdcem,teda mechanické.Projdi si nabídku Seika a Orient a pak se v klidu rozhodni.
muddy Odesláno 11. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Záleží jen na Tobě,jestli bys raděj hodinky se strojkem nebo s elektronikou /myslím kvarc/.Za ty peníze /3500kč/ bych raděj hodinky se srdcem,teda mechanické.Projdi si nabídku Seika a Orient a pak se v klidu rozhodni. Teď jsem vysloveně myslel designové zpracování, ne pohon. Na druhou stranu vůbec netuším jaké jsou cenové relace hodinek. Lidé v mém okolí mají spíše různé edice Casio od G-shock po Radiem řízené. Takže vlastně moje idea nových hodinek s automatickým strojkem za tuhle cenu z počátku padla. Teď se pořádně porozhlédnu. Dotaz pro orientaci: kolik vydrží průměrně baterie? Jak dlouho vydrží strojek bez pohybu dál běžet?
bohus76 Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Teď jsem vysloveně myslel designové zpracování, ne pohon. Na druhou stranu vůbec netuším jaké jsou cenové relace hodinek. Lidé v mém okolí mají spíše různé edice Casio od G-shock po Radiem řízené. Takže vlastně moje idea nových hodinek s automatickým strojkem za tuhle cenu z počátku padla. Teď se pořádně porozhlédnu. Dotaz pro orientaci: kolik vydrží průměrně baterie? Jak dlouho vydrží strojek bez pohybu dál běžet? Strojek po úplném natažení vydrží cca 40-50hodin.
Jezevcik2 Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Zrovna ten model,co nabídl bohus je běžně v prodeji mezi ostatními modely Seiko 5,které Altro dováží a jichž je v porovnání s tím,co seženeš venku dost málo.Běžně je má v Praze Koscom,CČM Černý Most atd.,ale chtějí za ně okolo 5-ti tis.Kč.
muddy Odesláno 11. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 (upraveno) Tak jsem se původně domníval, že to bude poměrně chvilková záležitost, ale zabil jsem tím vesele celý zbytek dne a zítra přes den budu mít co dělat, abych dále nehledal ) Ale jisté shrnutí mám - Budu hledat automaty, i když jsem našel několik subjektivně nádherných kousků qwartz. Junkers - hledal bych je v černé - Možná zůstanou ve hře respektive být to tak dostupné automatické hodinky... JVD - tuto zančku neznám, nevím. Google našel zde na fóru několik nelichotivých příspěvků. Jediné co se mi opravdu líbí je velikost hodinek ! Takže spíš další ilustrace Ale do finále na doporučení bohuse76 jdou SEIKA a Orienty. Teď jen najít ty pravé. V této souvislosti si dovolím ještě jeden dotaz. Asi neseženu Seiko 5 ve velikosti 44mm ? Ty hned v první odpovědi jsou dostupné pouze v zahraničí? V ČR jsem je nenašel, pouze jiné a menší, což se mi moc nelíbí cca 36 mm : \ Přijde mi to malé.. Proto do finále postupují 5 - 42 mm nebo jejich variace a od Orientu se mi zamlouvají Tyto nebo levnější model Tímto zatím děkuji za rady, pokud ještě někoho napadne nějaká alternativa, tak budu jedině rád a já už se nyní ponořím jenom do nekonečného rozmýšlení a porovnávání. Upraveno 11. prosince 2011 uživatelem muddy
Jezevcik2 Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Už jsem to tu psal,ty od bohuše se tu běžně prodávají,ale venku vyjdou levněji.http://www.hodinky.c...t-snzf13k1.html Ve Tvém limitu je tady v prodejní sekci tento parádní kousek,který sice nemá 44 mm,ale stojí za to.Jinak Seiko 5 nebo Orient je skutečně ideální branou do světa ozubených koleček.Více o "pětkách" je zde.
Jezevcik2 Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2011 Zatím tu nemůžeš nakupovat-máš málo příspěvků.Pokud projevíš zájem o místní"bazar",tak pošli dotyčnému soukromou zprávu z jeho profilu-to lze.
maccin Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 Díky Ano, zhruba něco takového, možná malinko větší. Absence subciferníků není takový problém, pokud by pak hodinky byly designově "čistší" No, mám problém, že objednávka ze zahraničí mi nevadí, ale ocenil bych možnost si hodinky vyzkoušet na živo jestli mi budou sedět. Vyfotit se dá hezky vše. Ale to je jen takový můj osobní problém který budu asi muset překonat Edit: Napsal jsem to špatně. Hodinky na mě působí, že jsou menší. Je tam "dělený kruh" + poměně velká čísla Na ruce zase nějak menší nevypadají, mám zápěstí 18,5 Jinak objednával jsem je z Anglie z Citywatches, spolehlivý a vyzkoušený prodejce, cena celkem solidní maji dokonce zdarma poštu, oproti levným asijským prodejcům odpadává clo a DPH, i případné drbačky s proclíváním. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lub Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 Ale jisté shrnutí mám - Budu hledat automaty, i když jsem našel několik subjektivně nádherných kousků qwartz. to je krok správným směrem a ani to netrvalo dlouho . SNZG13, co kluci doporučují jsou vážně pěkné, jedny z nejpovedenějších seiko5..
muddy Odesláno 12. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 to je krok správným směrem a ani to netrvalo dlouho . SNZG13, co kluci doporučují jsou vážně pěkné, jedny z nejpovedenějších seiko5.. No, už jsem lehce pokukoval dříve, ale teď je to jasné. Jen ještě mám spoustu dotazů jako naprostý amatér. Třeba dneska jsem byl někde v hodinářství, kde prodávali Festiny s ocelovým tahem a v krabičce byl i kožený pásek, tudíž to ve mě mylně evokuje snadnou výměnu pásku, ale asi to tak slavné nebude. A druhá otázka je ta, jestli se kvalitativně někam posunu v té hranici 4000,- Děkuji za ty Seika vyfocené na ruce !! Hned mám představu jak ty hodinky vypadají více reálně. Jenom by mě zajímalo,co je tedy lepší výše uvedená Seika nebo Orienty. Případně je to v podstatě to samé a záleží pouze na vnímání značku a subjektivního designu?
Frantik Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 a co tyhle? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/43637-seiko-snzg65k1/
Frantik Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 anebo jeste lehce prihodit a jsou tym tyhle pekne Vostoky http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44072-gaz-14/
muddy Odesláno 12. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 anebo jeste lehce prihodit a jsou tym tyhle pekne Vostoky http://forum.chronom...c/44072-gaz-14/ Ty Vostoky jsou opravdu pěkné, ale domnívám se, že modrá není tolik univerzální barva... Navíc 5000 už je opravdu moc
Frantik Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 (upraveno) Hele kdyz je modra dobra pro nej, bude i pro tebe ...................navic zustan tady par dni a uvidis, ze 5 000,- neni zas tak moc Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. prosince 2011 uživatelem Frantik
Slevin Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 Jestli to tu už nebylo napsáno a můžu doporučit, tak určitě si to pořádně rozmysli a hlavně si je nejdříve naživo vyzkoušej...Další aspekt je jakou mají hodinky výšku. Počítej s tím, že čím vyšší (rozměrově) hodinky budeš mít tím s nimi taky kdekoli můžeš zavadit, odřít si je a to i když si na ně dáváš velký pozor ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se