Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja bych strasne rad, ale jak jsem se uz vyjadril, nebudu moct z financnich duvodu. Bohuzel mne prekvapila nutnost investice, o ktere jsem sice tak nejak vedel, ale netusil jsem, ze to bude jeste letos ;)

Od zacatku jsem pocital s tim, ze to nebude levne a ani mne neprekvapila cena kurzu + naradi. Naopak, cena jednotlivych kousku naradi je velmi dobra. Kazda sranda neco stoji a cena jednech lepsich hodink za kurz jako tento se mi zda zcela primerena. Kdyz si clovek uvedomi, ze pulku ceny v podstate tvori naradi, ktere mu pak zustane, pak cena kurzu jako takoveho vubec neni draha. Ovsem zcela chapu, ze pro lidi, kteri se pak nehodlaji nejak vic zabyvat hodinarinou, je vlastnictvi naradi asi zbytecne a kurz jako takovy se muze zdat ponekud drazsi. Jenze pripoctete veskere dalsi aktivity a zjistite, ze to je vic nez primerena cena!

Otazka nutnosti vlastnit naradi, ktera celou vec podstatne prodrazi, je vec jina. Osobne si naradi stejne hodlam poridit (stale ho nemam), takze mi moznot koupit naradi primo z Eltonu vyhovuje. Jen bych to asi kapku zredukoval, protoze na domaci hodinareni potrebuju max. polovinu naradi vyzadovaneho na kurz. Idealni by asi bylo, kdyby bylo mozne na dobu trvani kuzru naradi jen zapujcit (treba i za nejaky poplatek). Nicmene chapu, ze to by byla pro Elton zbytecna pritez a dalsi logisticka nocni mura ;)

• Odpovědi 255
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Posílal jste objednávku mě? Víte, mám trochu chaos ve jménech občanských a internetových přezdívkách. Pošlete mi když tak kopii a uveďte tam i přezdívku, ať si to spojím.

Odesláno

OK máme tři pevně potvrzené zájemce a připravenou učebnu pro 8 lidí.:(

Dejte mi vědět, kdo zájem má, nechce se mi věřit, že by to nakonec nedopadlo.

Odesláno

To je skutečně věcná připomínka. Dle předběžného ohlasu jsem počítal, že bude nutné rozdělit kurz na minimálně dva běhy.

I mě by mrzelo, kdyby z kurzu sešlo. Učebna je připravena. Spoustu času zabrala samotná příprava učebního plánu. Pokud započtu sebe, pak jsme doposud pouze 3. Hledají se tedy do party další lidi. Potřebovali bychom jich 5!

Odesláno

Ja myslim, ze pocet dni je jen cast problemu. Podle mne bude vetsi problem cena. Lidi asi necekali, ze to v uhrnu bude tolik. Ja s tim sice pocital, napocital jsem ovsem s necim jinym. Opravdu mne to velmi mrzi, protoze jsem se na to tesil :(

Jak jsem uz psal, mozna by bylo reseni, kdyby si lidi mohli naradi jen zapujcit namisto odkoupeni. To by cenu kurzu vyrazne snizilo a lidi by asi nemeli ani tak blby pocit z toho vydat tolik penez na neco, cim se nehodlaji zivit. A mozna i manzelkam by se to vysvetlovalo lip. Prece jen, tydenni dovolenka za temer 30 tisic, ktera neni ani u more, se zrejme bude blbe vysvetlovat :) A pouzite naradi by sa po ukonceni kurzu urcite dalo odprodat za snizenou cenu i lidem tady na foru, pokud by se tedy casem nespotrebovalo v Eltonu?

Odesláno

Cena nářadí je bohužel výraznou pložkou. Už proto, že se o nářadí lidé neradi dělí. Jinak je ale cena velmi dobrá, protože není kalkulovaná na nějaký profit. Zahrnuje pouze nezbytné náklady. Určitým řešením je, že by se lidé mohli dohodnout s účastníky druhé vlny kurzu (pokud nějaká bude:)) a vzít si nářadí po dvojicích. To by znamenalo citelnou úsporu. Možná by se dalo uvažovat o tom, že pokud by po skončení obou kurzů neměl o nářadí zájem ani jeden z účastníků, firma by ho odkoupila do svého vlastnictví za sníženou cenu a holt by zůstalo jako "studentské" čekat na další případné akce podobného druhu.

Jinak věřte mi, že každý ze zaměstnanců své nářadí má, stejně jako si dokáži představit, jak by se tvářili, kdyby se dozvěděli, že mají své nářadí půjčit někomu třetímu, natožpak začátečníkovi. Skutečně nepotřebujeme koupit 5 nových sad nářadí, neb bychom pro ně neměli uplatnění. Nevypadá to, že bychom měli v Novém Městě nad Metují možnost zřídit novou soukromou hodinářskou školu.:)

Návštěvník Kamil
Odesláno
Také ruším předběžnou objednávku. Je to moc peněz - na to, že to chci brát jen jako jednoho z koníčků.

Stejný důvod :)

Odesláno

Ja si taky myslim, ze cena kurzu neni spatna a chapu, ze profici neradi pujcuji svoje naradi. Jenze pripadni ucastnici kurzu nemaji ambice stat se profiky a zapujceni naradi, trebaze za poplatek, by jiste privitali. Ja bych zkusil variantu, ze se pouzite naradi nabidne k odprodeji?

Asi by bylo dobre, kdyby se byvali i nerozhodnuti zajemci vyjadrili, jestli by je presvedcila moznost zazpujcit si naradi na dobu trvani kurzu?

Odesláno

No jo, ale kdo ho bude financovat? To je přes palec 150.000,- které by ležely ladem. Zase tak bohatá firma nejsme.

Víte, já bych si taky chtěl udělat pilotní zkoušky a měl bych takovou představu, že by to stálo jako řidičák na motorku.;)

Prostě takovéhle koníčky mají svou ekonomickou realitu. Jediné, kde by se dalo něco ušetřit, je doprovodný program, který bychom udělali trošku partizánštější a možná by se dalo udělat i něco s ubytováním, ale to by se muselo vícero lidí spokojit s tím, že by si lehli na matraci v mé firemní "rezidenci", tak jako to dělám já, když je potřeba ve firmě zůstat přes noc.

Odesláno

OK, udelam nabidku, snad to cele veci pomuze..

Odkoupim pouzite naradi od nove prihlaseneho ucastnika kurzu (ktery se prihasi po teto nabidce) za cenu 10000. "Pujcovne" 365KC na den kurzu mi prijde fer? Naradi ale musi byt komplet a ve stavu odpovidajicim tydennimu pouzivani.

Odesláno

No to je slovo chlapa!

Lidi neříkejte mi, že takto už to nezačíná být zajímavé.:) Někdo další z budoucích účastníků by byl schopen udělat podobnou nabídku? Takhle by to skutečně šlo.

Odesláno

Dobra myslienka, mozno to niekoho presvedci...

Ja som presvedcil sam seba, ze to naradie vyuzijem aj potom... :)

Cena kurzu je stale primerana oproti zahraniciu. Kurz v svajciarsku by som asi zvladol, ale pohodlie "domova" ma svoje vyhody... :)

Odesláno

Taky to zkusím podpořit.: Pokud by tu byl někdo komu brání cena nářadí v tom aby se zůčastnil kursu, nabízím mu zapůjčení nářadí na dobu trvání kursu (plus cestu zpět). Bezplatně. Nehlašte se všichni ,tolik ho zas nemám. M.

Odesláno

mechano: je-li tomu tak, nabídku přijímám a závazně se hlásím - vzhledem k vytížení bohužel ale až na druhý termín. Jsem za zapůjčení ochoten zaplatit, ať už přímo Tobě, či na Tebou specifikované dobročinné účely.

Odesláno

No je to skoda :( Super myslenka, paradni program, tezko rict, v cem je chyba.

Na zacatku bylo pomerne dost zajemcu, nebo se mi to jen zda? Ti z vas, kdo se nevyjadrili proc nakonec kurz ne, zkuste napsat, v cem je problem? Je to cena? Jaka cena by teda byla OK (s a bez naradi)?

Nebo je to delkou kurzu? Pokud ano, jaka delka je podle vas optimalni?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...