odklizec Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 No jak uz jsem drive psal, ja mam jednoznacne zajem! Klidne i v prvnim terminu Otazka je, jaka bude cena celeho kurzu? Jestli to vyjde jako "all inclusive" dovolenka nekde na Kube, tak mne pritelkyne asi zaskrti
pakr Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Program opravdu vypadá velmi zajímavě a o kurz mám stále zájem, ale rozhodnu se, až bude známa cena... Kolik bude stát nářadí ? Půjde ho i zapůjčit, třeba zčásti?
Jeremy Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Totéž jako pakr - mám celkem 3 zájemce, rozhodnou ceny.. (např. já nářadí nějaké mám - ale kdybych dostal kvalitnější, vzal bych ho - bylo by možné to nářadí případně "závazně" koupit až na místě?).
omni Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Potvrdzujem 1 termin, registracny formular posielam ... :)
Prokop Odesláno 20. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Tak předně. Ceny musíme teď prověřit, abychom nedávali ve známost jen kvalifikované odhady. Je třeba se ale připravit na to, že to úplně levné nebude. Už jen jak jsme počítali to nářadí, ubytování a stravování, tak to docela naskakovalo. Budu vděčný, když mi zatím nezávazně pošlete vyplněný registrační formulář, ve kterém mi naspecifikujete Vámi preferovaný termín a nářadí, které byste si přáli přes nás koupit. Seznam nářadí je nutným hodinářským minimem, přestože se to může jevit jinak. Z naší strany budeme zajišťovat: 1. Školící dílna s hodinářskými stolky a lokálním osvětlením; 2. Kontrolní přístroje (časový komparátor, mikroskop, kontrola vodotěsnosti); 3. Montážní a demontážní přípravky a pomůcky (lis na sklo, přípravek na montáž a demontáž vík, diagnostika házivosti součástí, diagnostika oscilátoru) 4. Studijní dokumentace 5. Audiovizuální technika 6. Ochranný oděv Absolvování kurzu bude doloženo diplomem. Nářadí je potřeba zajistit dopředu, proto nebude možné se o koupi rozhodovat až na místě. Pokud bychom měli kupovat hodinářské nářadí jako vybavení učebny, projeví se to tak jako tak na ceně kurzu, takže i pro Vás bude lepší mít vlastní. Tím spíše, že budete tak spokojení, že budete určitě chtít přijet znovu. V takovém případě ale budete muset probranou látku pilně cvičit i v mezidobí.
omni Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Prezeral som formular z www.prim.cz... Trosku mi tam chybaju ceny naradia, budu zname este pred objednanim, alebo je to prekvapenie?
Prokop Odesláno 20. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Překvapení to nebude. Jen musím počkat, až mi dojdou nabídky. Moje idea je takováto: 1) zjistit kolik lidí by mělo o nářadí zájem 2) připravit hromadnou objednávku a srazit tak pořizovací náklady na nezbytnou mez 3) informovat zájemce o cenách jednotlivých kusů nářadí a o ceně kompletní sady 4) udělat závaznou objednávku Myslím, že to zase tak ujetá idea není. Přeci jen se nezabýváme distribucí hodinářského nářadí. Princip je ale stejný, hromadná objednávka - nižší cena. Na to ale skutečně musím vědět alespoň indikativně, kolik z Vás bude o to nářadí stát. Podotýkám však, že kdo nebude mít nářadí, bude moci absolvovat pouze teorii a některé základní úkony.
Japezz Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 ja se hlasim a chtel bych i naradi...
Návštěvník Kamil Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 A myslíte si, když koupím nářadí někde v Asii, že pro naši amatérskou potřebu nebude stačit? I náš hodinář za rohem používá některé nástroje úplně stejné. Třeba tohle se dá pořídit za 800 Kč a je tam toho poměrně hodně: Když jsem to srovnával s cenami z "parexo", vyšlo to na méně než polovinu! A taky je hodně věcí totožných, takže o kvalitě netřeba diskutovat. Zajímal by mě názor odborníků. Hodináři nebo PRIME ozvěte se!
georg Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 No, pro nás amatéry by to snad mohlo stačit. Kamile, pokud si to budeš objednávat a bude to možné, vzal by si i jednu sadu pro mne?
odklizec Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Ja osobne bych se bal, ze napriklad kovove nastroje ac deklarovane jako nemagneticke nakonec budou zmagnetizovne hned po prvnim pouziti. A napriklad u sroubovaku se fakt nevyplati setrit. Neni nic horsiho, nez nekvalitni sroubovak, kteremu se ulomi hrany hned po prvnim pouziti. Tam bych asi kompromisy nedelal. Co se tyka balonku nebo nastoje na zkrazovani kovovych tahu, tam je to snad jedno. Ale zase napriklad nastoroj na otvirani sroubovacich pouzder typu JAXA poridis za 14EUR nebo taky za 100 a pocitam, ze tam asi bude nejaky rozdil v kvalite?
Prokop Odesláno 20. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Nářadí, které jsme doporučili stojí za to. Kompromisy bych moc nedělal. Vyjádření našeho hlavního hodináře pana Tázlara bylo v tomto směru velmi jednoznačné. Hodinařina je skutečně velmi jemná práce a špatným nářadím můžete hodinky jenom zničit. Slibuji, že se budeme snažit sehnat nářadí nejen kvalitní, ale i cenově dostupné. K tomu by mohla dopomoci i kumulace nezávazných objednávek. Cenovou kalkulaci dostanete ke schválení, takže nebude třeba nějakého stresu z nezávazné poptávky nářadí.
Návštěvník Kamil Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 To mi připomíná kamaráda, který má žádanou a úspěšnou opravnu aut, převážně karosářské a klempířské práce. Třeba jen stolice s rámem a měřidly na velké bouračky stojí přes milión. Taky má nejdražší a nejkvalitnější nářadí. Jenže ho používá denně. Já nemusím mít v autě šroubovák za třista, stačí mi za padesát, nemusím mít doma vrtačku za šest tisíc, stačí mi za dva tisíce, atd., atd. Nepočítám s tím, že bych se hodinařinou někdy živil, jsem amatér a jako takovému by mně mělo stačit základní nářadí, nemusím mít všechen vercajk Bergeon, aspoň si myslím. Opravte mne, pokud se mýlím. Každý profík téměř neuznává ve svém oboru jiné pracovní pomůcky než ty nejlepší.
31682 Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Kamile máš pravdu, vidím to stejně a lépe bych to nenapsal :-) Je fajn mít kvalitní vercajk, ale aby ležel v nevyužitý šuplíku, to je luxus, který si nemohu dovolit.
georg Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Určitě souhlasím s Odklízečem, taky mám rád kvalitní nářadí. Jen si musím zodpovědět, k čemu jej budu používat. Teď se popravdě přiznám, przním staré hodinky, které jsem dostal zdarma nebo tak max do 20 - 30 korun. Na "lepší" hodinky si stejně nikdy netroufnu, to nechám na profících. Nějaký cajk jsem si i vyrobil - např. otevírač šroubovacích dýnek se staré šuplery, kterou jsem patřičně vybrousil. Tak trochu bych nechtěl vypadat jako jeden můj známý. Protože mu to poradili, koupil si notebook za 60 tis. Kč a nejnáročnější aplikací, kterou spouští, je word, excel, e-mailový klient a web prohlížeč. Klidně bu mu stačil stroj za polovinu, ale on chtěl značku. Na druhou stranu, okukuji nářadí hodinářů a mnohdy si vystačím sám. Nemagnetické a kvalitní materiály jsou pro mě dostupné, v oblasti přesného strojírenství se už nějaký ten pátek pohybuji a tak si zkouším i vyrobit to, co zrovna potřebuji.
odklizec Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Pozor, to neni o tom, ze si potrpim na znackove naradi! To vubec ne! Jde mi spis o to, ze mne nic nedokaze tak nastvat a znechutit, jako nekvalitni nastroj. Co na tom, ze cena byla vic nez dobra, kdyz mi po prvnim-druhem pouziti odejde a ja budu muset kupovat novy? Specialne se sroubovaky mam hned nekolik spatnych zkusenosti. nedavno jsem tak potreboval rozebrat laptop a jeden sroubek proste nesel povolit ani za prase. Oddelal jsem na nem postupne 4 sroubovaky! Uz jsem myslel, ze ho budu muset ze zakladni desky vykousnout az se mi ho s pomoci dalsiho cloveka, klesti a jineho sroubovaku konecne podarilo povolit..humus. Nicmene ukazalo se, ze kdybych mel od zacatku kvalitni sroubovak, nemusel jsem mit problem a usetril bych si kopec nervu. jenze se mi proste nechtlo davat 500 z jeden jediny sroubovak..komu by se taky chtelo, ze? U mne je to tak, ze tak nejak doufam, ze casem tenhle muj konicek preroste i v neco vic, takze si asi poridim kvalitnejsi vybavu. Ne uplne super a ne hned vsechno najednou, ale neco to asi stat bude
georg Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Odklizeči, to nebylo myšleno jako atak! Uznávám tvé argumenty. Já si rozhodně si neplánuji své "hodinářské" dovednosti na víc, než doslova a do písmene na šťourání se v hodinkách po večerech.
odklizec Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Jasne, ja jsem to ani jako atak nebral Jen jsem chtel poukazat na praktickou stranku veci, ze proc radeji kvalitnejsi naradi. Ja si myslim, ze kdyz se nekdo chce prihlasit na tydenni kurz, tak to asi uz bere vic nez jen jako obcasnou zabavku. Na to totiz fakt staci nejaky online kurz nebo knizka. Ale je fakt, ze jako dovolenka to taky nebude spatne
georg Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Abych pravdu řek, tak na ten kurz bych rád jel. Jen jaxi nemám pochopení pro tyto aktivity od druhého já. Taky jsem si pročetl prezentaci na ten kurz a usoudil jsem, že by mi víc vyhovoval jen nějaký rychlokurz - spíše něco jako exkurzi do světa hodinek. Ne tedy jak hodinky rozebrat a složit, ale spíš povídání a ukázky o tom, proč to tam všechno je a jak to funguje. Něco jako víkendový seminář.
Návštěvník Kamil Odesláno 20. února 2006 Nahlásit Odesláno 20. února 2006 Ale je fakt, ze jako dovolenka to taky nebude spatne Takhle přesně jsem to myslel. Pošťourám se v hodinkách, poznám nový lidi, zaplavu si, zahraju bowling - mimochodem s bowlingem to dopadlo taky neslavně. Před pár lety jsem si pln odhodlání pořídil vlastní drahou gulu, vlastní drahé boty, vlastní drahou rukavici a jiné nezbytnosti, protože mě profíci přesvědčili, že bez toho se to hrát nedá. Dotáhl jsem to na osobák přes 200, pak intenzita hraní začala rapidně klesat, až se v současnosti pohybuje na nule. Vozím v autě vercajk za skoro 10 tisíc, stejně mi tam překáží a je mi k čemu? Pokud se tím někdo hodlá v budoucnu více zabývat, souhlasím s drahým nářadím. Ale já bych si tak maximálně rozebral (a pravděpodobně i zničil) pár starých hodinek a strávil příjemný týden. A na to je vercajk za 1000 Kč až dost. Když jsem se už předzásobil několika jdoucími hodinkami na zkoušení svého chabého umu, jejichž celková cena není ani polovinou ceny nářadí! Stejně se mi následkem hříchů z mládí klepou ruce, blbě na to uvidím a inteligence jsem rovněž nevalné
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se