Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 255
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

VS - jo jo. Přesně tu. Napodruhé či napotřetí to není zase taková hrůza. Pokud ji člověk jen otevře aby mohl vyndat kámen, je to úplně v pohodě, pokud ji náhodou vyndá a musí ji nasazovat, je to o něco složitější, ale zvládnutelné.

Odesláno

No, pomalu začínám chápat cenu nářadí i kurzu :)

Nebylo by špatné, kdyby některý účastník popsal své první rozebírání a skládání kalibru. Určitě to byly zajímavé zážitky a když vynechá sprostá slova :) , tak by to ani nemuselo být moc dlouhé :)

Odesláno
VS - jo jo. Přesně tu. Napodruhé či napotřetí to není zase taková hrůza. Pokud ji člověk jen otevře aby mohl vyndat kámen, je to úplně v pohodě, pokud ji náhodou vyndá a musí ji nasazovat, je to o něco složitější, ale zvládnutelné.

Taky jsem už měl čest toto dělat. Opravoval jsem hodinky, které měly akorát vypadlý kámen. Dělal jsem to bez lupy a musím potvrdit, že když se vyndá pružinka, tak je legrace jí tam dát zpět.

Odesláno

No ten kurs byl skvělý hlavně v tom, že lektor nejen že byl hodinář (což se tak nějak čeká, že..), ale také hodinařinu hodně dlouho učí. A v tomto případě rozhodně neplatí onen Murphyho o tom, že "kdo to neumí, ten to učí".

Co se týče rozebírání hodinek, tak to není problém, pokud vám někdo řekne, v jakém pořadí to brát a na co si dát pozor. Mě osobně by třeba nenapadlo sundávat setrvačku jako jednu z prvních věcí a titěrná pružinka pod západkou perovníku by asi bez předchozího upozornění také letěla někam přes půl místnosti.

Poprvé jsem hodinky rozebíral a skládal jen tak, bez čištění, takže jsem si pro zjednodušení díly kladl do jednotlivých přihrádek toho tácku v tom pořadí, v jakém jsem je vytáhl. Když pak došlo na čištění a všechny součástky ležely na jedné hromadě, bylo to o něco pracnější, ale dalo se to zvládnout. Bál jsem se záměny šroubků, ale nebyla to taková hrůza - ony se ty hodinky asi opravdu dají složit jen jedním způsobem :-)

Asi největší věda bylo mazání uložení setrvačky - kapička byla vždy buďto moc malá, nebo moc velká, no hrůza ;-) No a pak demontáž, resp. zpětná montáž vlásku - ten se mi podařilo ehm, zmršit.

Odesláno
No a pak demontáž, resp. zpětná montáž vlásku - ten se mi podařilo ehm, zmršit.

Měnil jsem setvačku ve strojku z jiných a prohazoval jsem to i s namontovaným vláskem :)

Asi to není podle hodinářské bible, co ?

Odesláno
Měnil jsem setvačku ve strojku z jiných a prohazoval jsem to i s namontovaným vláskem :)

Asi to není podle hodinářské bible, co ?

Nevím, žádnou hodinářskou bibli, ve které by to bylo jsme tam neměli. Měli jsme jen pár zajímavých učebnic pro hodináře, ve kterých jsem se dozvěděl o funkci spousty věcí v hodinách a hodinkách.

To sundávání vlásku ale bylo v mém případě asi opravdu zbytečné.

Odesláno
už hraje

Měl jsem stejný problém. nějaký jedovatý formát :) Akorát Nero to rozluštil. Ale koukání zajímavé. Už se těším na vyšší kvalitu a nechal bych tam i ten zvuk.

Nějak mě mate ta montáž v argonu. Myslel jsem, že se z toho boxu vyčerpá vzduch a pak se box napustí argonem. Ale z toho videa to vypadá, že se box uzavře a do vzduchu v něm se pustí z flašky argon. Takže se hodinky montují v atmosféře vzduchu s příměsí argonu. Spíš mi to připadá jen jako marketingový trik. Ale docela mě těší, že se naše flašky používají i v tak fajnové výrobě :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...