Návštěvník Chilliluk Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2013 Já bych bral určitě ty DBC-610, co už máš objednané. Ty ostatní nemají takovou funkčnost (např. ani jedny z těch levnějších nemají odpočítávací stopky a kalendář) a ani se jejich hodnota nebude nijak zvyšovat. Ty 610 jsou stejné jako před cca 25-ti lety, akorát mají jinou barvu světýlka, zatímco ty ostatní už nemají tu úroveň, ale je to na tobě - ona ta cena už tak trochu odrazuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2013 Já bych bral určitě ty DBC-610, co už máš objednané. Ty ostatní nemají takovou funkčnost (např. ani jedny z těch levnějších nemají odpočítávací stopky a kalendář) a ani se jejich hodnota nebude nijak zvyšovat. Ty 610 jsou stejné jako před cca 25-ti lety, akorát mají jinou barvu světýlka, zatímco ty ostatní už nemají tu úroveň, ale je to na tobě - ona ta cena už tak trochu odrazuje. ok, díky za osvětlení rozdílů. Potvrdil jsem tedy objednávku na DBC 610 přímo z Tokya, pak sem dám prezentaci. Snad mi pásek bude stačit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dopsler Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2013 jak máš velkou ruku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2013 jak máš velkou ruku? cca 22,5 cm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 ok, díky za osvětlení rozdílů. Potvrdil jsem tedy objednávku na DBC 610 přímo z Tokya, pak sem dám prezentaci. Snad mi pásek bude stačit... Jestli ti stačil pásek u CA-53W, tak tady ti bude taky stačit. Já jsem zvyklý nosit hodinky na ruce volnější, čož je v kombinaci s velkým obvodem zápěstí někdy problém. Viděl jsem lidi, co nosili hodinky na ruce tak narvané, že bych to nevydržel ani 10 minut Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 Jestli ti stačil pásek u CA-53W, tak tady ti bude taky stačit. Já jsem zvyklý nosit hodinky na ruce volnější, čož je v kombinaci s velkým obvodem zápěstí někdy problém. Viděl jsem lidi, co nosili hodinky na ruce tak narvané, že bych to nevydržel ani 10 minut tak to je paráda, CA 53W mám stabilně na 2. dírce a jsou na 1 prst, těsnější na ruce taky nesnesu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Recenze nejlevnějších hodinek široko daleko, navíc s kalkulačkou - model KENKO KK 1029 Zdar hoši, jak jsem již avizoval o několik příspěvků výše, objednal jsem na EBAY dne 21/02/2013 u osvědčeného prodejce Ceedlima z čínského Shenzhenu /mj. i dodavatele Pulsemetru, který zde také byl prezentován, jen v jiném vlákně/ následující hodinky s kalkulačkou, model Kenko KK 1029 v pořizovací ceně 2,02 USD vč. postmana. Při dnešním kurzu USD vůči české koruně 1 ku 19,44 to znamená nádherných 39,2688 Kč. Troufnu si tvrdit, že tato cena dělá z těchto hodinek absolutně nejlevnější nově pořízený model na zdejším fóru a ještě jednou se omlouvám T2, který doposud držel tento primát. Hodinky dorazily dnešní pošrou ranní, tzn. od objednání uběhlo vč. víkendů 18 dní, což mi za tu cenu nepříjde až tak hrozné. Dle razítka byla obálka s hodinkami dne 08/03/2013 skenována a rentgenována na pražské celnici. Nyní již k vlastním hodinkám: zpracování odpovídá ceně, samozřejmě, že jsou jak funkcí, tak materiálem absolutně nesrovnatelné se zdejší základní referencí, Casio CA 53 W v ceně cca 20 USD a vyššími modely. Plast je nejlevnějšího ražení, neskutečně lepkavý a docela zapáchá, přestože již hodinky byly podrobeny zátěžovému testu sprchování teplou vodou, ktrerýžto ustály bez jakýchkoli závad. Pozitivem je dostatečná délka plastového řemínku, kdy i na mé 23 cm ruce jsem na 3. (!) dílku. Kdyby měly vhodnou WR, byly by to pravděpodobně i dobré divery....Spona je vyrobena ze stříbřeného neidentifikovatelného plastu. Dýnko je plastové se čtyřmi šroubky a je dle mého pěkně graficky vyvedeno, viz foto níže. Typ a výdrž použité baterie zatím nezjištěny. K jejich přesnosti se vyjádřím za měsíc, dnes byly nastaveny dle referenčního serveru time.is, tak uvidíme. Nošeny moc nebudou, spíš budou odpočívat v šuplíčku... Displej hodinek vyniká velmi dobrou přehledností a čitelností, v horní části je zobrazován čas ve 12 hodinovém režimu bez sek..d, tyto jsou pak samostatně zobrazeny po dvojím stlačení pravého dolního tlačítka M, které spolu s levým dolním tlačítkem S slouží také k seřízení času a datumu. V dolní části displeje lze po stisknutí červeného tlačítka on provádět základní výpočty, kapacita řádku je 8 míst. Datum lze zobrazit ve formátu MM DD na cca 3 sek..dy po jednom stisknutí tlačítka M. Poté se displej automaticky vrátí do základního režimu. Hodinky již pak nedisponují žádnými jinými funkcemi ani světýlkem, absolutně chybí přepnutí do 24 H režimu, nemluvě o stopkách, budíčku či duálním času. Takže žádné alarm chrono, ale za ty peníze to snad ani nelze vyžadovat. Mně osobně je ostatně s podivem, že za cenu 2,02 USD vč. postmana, přiměřeného zisku pro prodejce a výrobce a po započtení všech ostatních režijních a přepravních nákladů se lze k takovému výrobku vůbec dopracovat... Více mne již nenapadá, co bych k pořízenému výrobku napsal, takže přikládám pár dnešních foto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Já nechci, aby to vypadalo nějak blbě, ale za takovou cenu už bych se bál, z čeho je to vlastně vyrobený - jednou jsem koupil na E-bay na hodinky takový superlevný pásek a měl jsem z něj pocit, že dostanu min. nějakou vyrážku, byl z takový nepříjemný lepkavý gumy - musel jsem ho zahodit. Ale třeba tohle není ten případ.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Já nechci, aby to vypadalo nějak blbě, ale za takovou cenu už bych se bál, z čeho je to vlastně vyrobený - jednou jsem koupil na E-bay na hodinky takový superlevný pásek a měl jsem z něj pocit, že dostanu min. nějakou vyrážku, byl z takový nepříjemný lepkavý gumy - musel jsem ho zahodit. Ale třeba tohle není ten případ.. no, obávám se, že i toto je ten případ... ale jak říkám, nemůžeme mít vzhledem k pořizovací ceně zase až tak maximalistické nároky... Oproti mým milovaným CA53W je to asi tak o 4 třídy níž Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 11. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 . Při dnešním kurzu USD vůči české koruně 1 ku 19,44 to znamená nádherných 39,2688 Kč. Troufnu si tvrdit, že tato cena dělá z těchto hodinek absolutně nejlevnější nově pořízený model na zdejším fóru a ještě jednou se omlouvám T2, který doposud držel tento primát. Ach jo rekord je v čudu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 takže výsledkem celé operace je kus smradlavýho, lepkavýho a nejspíš jedovatýho plastu zabírajícího místo v šuplíku a to celé jen za 40káčé .nicméně gratuluji k rekordu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 (upraveno) takže výsledkem celé operace je kus smradlavýho, lepkavýho a nejspíš jedovatýho plastu zabírajícího místo v šuplíku a to celé jen za 40káčé .nicméně gratuluji k rekordu no, lépe bych to nevystihl a samozřejmě jsem se poučil, že vyfukováním tabákového kouře do vody zlato nevznikne... Myslím, že příště budu přistupovat k takovýmto nabídkám s větší opatrností... Upraveno 11. března 2013 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 17. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2013 tak nádhery typu Kenko nehodí se ku nošení, jdou rychleji než neseřízené ruské automaty. Za 6 dní od převzetí udělaly 3 minuty! Přemýšlím co s nimi, s takovouhle přesností by mi svědomí nedovolilo je dát i dětem na hraní na pískoviště... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 17. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2013 ještě před tím, než je dám do šmelcu, chtěl jsem je seřídit. Rozebral jsem je, ovšem strojek není vybaven seřizovacím šroubkem. Takže nic, půjdou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 18. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2013 ještě před tím, než je dám do šmelcu, chtěl jsem je seřídit. Rozebral jsem je, ovšem strojek není vybaven seřizovacím šroubkem. Takže nic, půjdou... No jo, za tuhle cenu už se asi nepřetrhne ani Číňan Na druhou stranu - někdy i mnohonásobně dražší značkové hodinky mohou být šmejd - a to je mnohem horší. Já bych jako základní, kvalitní model kalkulaček považoval Casio CA-53W. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 18. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2013 No jo, za tuhle cenu už se asi nepřetrhne ani Číňan Na druhou stranu - někdy i mnohonásobně dražší značkové hodinky mohou být šmejd - a to je mnohem horší. Já bych jako základní, kvalitní model kalkulaček považoval Casio CA-53W.moje řeč, hodinky byly dnes u nás v elektru hozeny do krabice elektronický a nebezpečný odpad. Také jsem psal o několik příspěvků výše, že za referenční model hodinek s kalkulajdou považuji Casio CA53W, případně pak DBC 610... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel FK Odesláno 26. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2013 ještě před tím, než je dám do šmelcu, chtěl jsem je seřídit. Rozebral jsem je, ovšem strojek není vybaven seřizovacím šroubkem. Takže nic, půjdou...To je hnus jak sviňa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 25. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 (upraveno) Tak jsem včera trochu experimentoval a zjistil jsem, že moduly 676 a 642 jsou rozměrově totožné a vzájemně zaměnitelné...takže jsem si udělal jedny DBX-102 sice s menší pamětí, ale zato s osvětlením, které původně nemají..nejlepší na tom bylo, že jsem ty hodinky ubastlil z různých dílů ze šuplíku - nevěděl jsem, že to dá na celé hodinky Upraveno 25. července 2013 uživatelem Chilliluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 25. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 Tak jsem včera trochu experimentoval a zjistil jsem, že moduly 676 a 642 jsou rozměrově totožné a vzájemně zaměnitelné...takže jsem si udělal jedny DBX-102 sice s menší pamětí, ale zato s osvětlením, které původně nemají..nejlepší na tom bylo, že jsem ty hodinky ubastlil z různých dílů ze šuplíku - nevěděl jsem, že to dá na celé hodinky DSCN2225.JPG DSCN2228.JPG DSCN2231.JPG DSCN2232.JPGGratulace, jsi kluk šikovný! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krovak Odesláno 26. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2013 jeste si kup v obi nebo baumaxu pastu xerapol a prelesti poradne to sklicko, budou jako novy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se