Přejít na obsah

Hodinky s kalkulačkou

t2

Doporučené příspěvky

• po měsících...
Návštěvník Chilliluk

Tak jsem koukal na E-bay, že je tam poslední dobou docela pár kousků asi nejlepších hodinek s vědeckou kalkulačkou od Casia - CFX-40/400. Někdo by sice mohl namítnout, že nejlepší jsou CFX-200 kvůli kovovému pouzdru, ale já jsem četl na zahraničním fóru osobní zkušenosti člověka, co ty hodinky denně několik let používal, a ten psal, že CFX-400 jsou v praxi mnohem lepší. Je to prý tím, že zatímco u CFX-200 musíte jednotlivé funkce vybírat zdlouhavě z nabídky funkcí, tak u CFX-400 jsou ty funkce klasicky přiřazeny už svému jednotlivému tlačítku, tak jako to je na klasické kalkulačce. V praxi je to prý takový rozdíl, který dělá z CFX-200 spíš jen takovou hračku, ale CFX-400 jsou prý plnohodnotné vědecké kalkulačky použitelné v praxi. Já tomu docela věřím, vypadá to logicky..

Tady jedna aukce:

http://www.ebay.com/itm/vintage-mega-rare-CASIO-CFX-400-SCIENTIFIC-CALCULATOR-/281177189966?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item4177776e4e

Ne že by cena nebyla astronomická, ale když uvážím, že jsou v pěkném stavu a že bych k těm hodinkám měl nějaký citový vztah (třeba by mi hodně pomohly při studiu VŠ nebo práci) a teď by mi ležely někde v šuplíku polomrtvé a nostalgicky bych na ně vzpomínal, přitom by ty peníze pro mne nebyly momentálně žádný problém, tak by mi to za to snad i stálo přihodit...ještěže já k nim žádný takový vztah nemám :)

post-12565-0-09112700-1380446106_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

Jojo, to asi jo  :)   ...ale na druhou stranu, ten první příhoz pod 10 litrů není zase tak strašný na to, co to je - to už jsem koupil za poslední roky větší blbosti, co tu cenu dohromady několikrát převýšily - jenže tyhle CFX-400 mít doma, tak je to investice, tam bych o ty peníze vlastně nepřišel a ještě bych se mohl kochat.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tak jsem uvažoval nějakou dobu nad tím, jak si ubastlit náhradní klávesnici na např. Casio DBC-610. S pomocí jedné ochotné pracovnice zdejšího kopírovacího centra se nám podařilo zrealizovat můj plán - tedy ofotit celé hodinky, vystřihnout klávesnici a tu pak zatavit (zalaminovat) do folie, tak jako se to dělá např. s řidičákem - akorát že my jsme použili tenčí folii. Bohužel se nedařilo okopírovat ji v původních barvách dostatečně kontrastní, tak jsme přistoupili nakonec k černobílé variantě.  ..No, posuďte sami - lepší než drátem do oka :)

post-12565-0-61993700-1380545163_thumb.jpg

post-12565-0-35277200-1380545164_thumb.jpg

post-12565-0-07753500-1380545165_thumb.jpg

post-12565-0-84588900-1380545165_thumb.jpg

post-12565-0-52562300-1380545166_thumb.jpg

post-12565-0-19002700-1380545167_thumb.jpg

post-12565-0-91448500-1380545167_thumb.jpg

Zkusil jsem zatím zkušebně přiložit klávesnici na hodinky, jak by to asi vypadalo - výsledek by byl samozřejmě lepší, až bych ji tam nalepil pořádně, ale i když je to tak trochu prasečina, přece jen mi spadl tak trochu kámen ze srdce z toho, co se stane, až mi ta originál odejde do věčných lovišť. Jedny takové hodinky totiž už mám (ale ne právě u sebe) a tohle je jejich šance na nový život :)

Jo a ještě stojí za zmínku, že mě ta celá sranda vyšla na celých 20,- Kč :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

No já chtěl původně jen jednu, ale když mi to nabídli, nechal jsem si jich udělat rovnou 8... taky mě napadlo, že vlastně pokud je pouzdro z DBC-610 a 611 stejné a do 611 se dá dát modul z 610 (vsadím se, že na 95% to tak je), tak jediný další rozdíl mezi nimi je klávesnice. Takže až 610 vůbec nepůjdou sehnat nová a pouzdra budu mít zničené, stačí koupit 611, dát do nich modul z 610 a dát jim tuhle klávesnici a mám zase staré dobré 610 :)

EDIT: jasně, ještě je tam rozdíl v nápisech na sklíčku, ale to už je detail..

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak po čase obnovím toto vlákno. Vždy jsem si myslel, že Timex a Casio jsou konkurenti a jdou so po krku. Ale teď vidím toto. Casio dodávalo Timexu svoje 10ti místný kalkulačky.

Casio:post-673-0-04153600-1391979016_thumb.jpg

Timex:post-673-0-45304900-1391979027_thumb.jpg

Teď k mání na ebay: http://www.ebay.com/itm/Vintage-Timex-Alarm-Chrono-10-digit-Calculator-pretty-good-condition-and-works-/111274152437?pt=Wristwatches&hash=item19e874d1f5

Kdyby je někdo koupil dejte vědět.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Děkuji za pochvalu. Jen se mi na nich nedaří nastavit den v týdnu. Mám stále neděli  :lol2:

tak to ti bez návodu neporadím, neb jsem tyto neměl. Zkus oslovit zdejší vážené členy T2 či Casiotrona...

Odkaz ke komentáři

Pamatuji si, že přesně stejný, jen bez toho loga Meister Anker a těch nápisů dole jsem si koupil coby kluk asi za tři stovky někdy v letech 1997 nebo 1998 v Brně v nádražním podchodu u Vietnamců a byl jsem na ně strašně pyšnej... musím uznat, že přestože "číny", fungovaly zcela bez problémů (a že jsem je nešetřil) a i funkčně byly celkem nabušený. Asi po dvou letech jsem chtěl změnu, tak jsem pouzdro přestříkal stříbrnou a pak už se někde ztratily. Jinak si ještě pamatuju, že ve stejné době se u Vietnamců kromě téhle verze prodávala i funkčně stejná, ale s jiným pouzdrem, připomínajícím např. Casio DBC-30. Vůbec v té době tam měli zajímavý hodinky, třeba celkem pěkný faky klasických protreků prt-40 (samozřejmě bez funkcí a nutno dodat, že bez loga Casio), tenkrát pro mě jako studenta s kapesným od rodičů byly skutečný protreky, který si mi strašně líbily, samozřejmě nedostupný, tak jsem si je tenkrát koupil alepoň tyhle. Tenkrát jsem ještě faky neřešil, důležitý byl pro mě vzhled. Vydržely mi dva měsíce, do doby, než jsem s nimi převrátil v kánoi na Lužnici při školním vodáckým výletu :-) Pak jsem je vyhodil, škoda, hodil bych sem fotku jako zajímavost (byť už napodobeniny samozřejmě neschvaluju).

Odkaz ke komentáři

tak to ti bez návodu neporadím, neb jsem tyto neměl. Zkus oslovit zdejší vážené členy T2 či Casiotrona...

Tak tady v tomto případě bych pomoc od stolu nedokázal. Možná bych zkusil "vědecky bádat" (pohrát si s nima). Ale to už majitel zkoušel, tak nevím jestli bych něco vybádal.

Odkaz ke komentáři

Tak tady v tomto případě bych pomoc od stolu nedokázal. Možná bych zkusil "vědecky bádat" (pohrát si s nima). Ale to už majitel zkoušel, tak nevím jestli bych něco vybádal.

myslel jsem to právě tak, jestli jsi se s nimi někdy nesetkal. Pokud ne, tak je to opravdu jen o tom experimentování

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...