Přejít na obsah

Hodinky s kalkulačkou

t2

Doporučené příspěvky

Návštěvník Chilliluk

Že bych si k těm dbc610A objednal ještě i tu zlatou verzi? Nebo dvoje stříbrný, jako jedny na nošení a druhýma bych se časem kochal v šuplíku, že jsou jako nový, neoprejskaný?Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chěl bych se zeptat, zda někdo ví, jaký je rozdíl mezi hodinkami VDB-100, které byly ukázány dříve v tomto vláknu a těmito VDB-1000, které se mi kdysi povedlo koupit v bazaru a nosil jsem je dokud nepřestala fungovat ta dotyková vrstva. Vzhledově jsou zcela identické. A patří také sem, protože mezi mnoha funkcemi obsahují i kalkulátor. Bohužel ty moje už jsou podstatně více ošoupané, než ty na obrázku. Ale mám je schované v průhledné krabičce a stále jdou.

Posted Image Posted Image

Odkaz ke komentáři

Jedná se o hodinky se stejným modulem 658 ale jsou to dvě varianty vzhledu. Oboje plast, ale jedny si "hrajou" na kov (VDB 1000) a druhý jsou klasický černý plast (VDB 100).

post-673-076237400 1327790256.jpg

Upraveno uživatelem t2
Odkaz ke komentáři

Jedná se o hodinky se stejným modulem 658 ale jsou to dvě varianty vzhledu. Oboje plast, ale jedny si "hrajou" na kov (VDB 1000) a druhý jsou klasický černý plast (VDB 100).

Aha, díky za info. Jo, byly to supr hodinky, mě vydržely zhruba 11-12 let stálého nošení a slušného zacházení, pak už bohužel přestala fungovat ta "dotyková" - později spíše "hodně tlaková" :) vrstva. Pro toho, koho to zajímá - princip té vrstvy byl zřejmně takový (alespoň jak mi to podle zkoumání připadalo) že se skládala ze dvou vrstev fólie s mezírkou vymezenou malými puntíky (jsou vidět i na fotkách) které obsahovaly matici vodorovných a svislých vodičů,(které jsou vidět při pohledu z blízka) které se propojovaly promačknutím té horní vrstvy - takže to bylo na takovém "mechanickém" principu, proto myslím, že ta vrstva měla omezenou životnost. Teď už nereaguje ani na velký tlak. :crybaby:. Někdo si prý nechával tu vrstvu opravit - vyměnit, ale asi by to vyšlo na víc, než za kolik jsem je koupil, a chtělo by to vyměnit celé pouzdro, jsou děsně ošoupané jen od nošení pod rukávem, i když to není na první pohled tak nápadné, protože plast má přibližně podobnou barvu jako původní barva.

Odkaz ke komentáři

Tak tohle je stránka z Casio katalogu ´91 a propaguje technologii VDB 1000

Jé, to je super! Díky za uveřejnění, to je paráda, takovéhle materiály pro takové CASIO úchyly, jako jsem já. :wub: I když zatím asi nejsem tak správný úchyl, CASIO hodinek jsem zatím koupil jen asi čtvery a CASIO prospektů mám jen málo, ze starší doby bohužel žádný.

Jinak díky i za uvedení přehledu hodinek s kalkulačkou - vůbec jsem netušil, že existují, či existovaly i kalkulačky s funkcemi, vždy jsem myslel, že více než +-*/, maximálně % neuměly. Jen tak pro zajímavost - nemáte je někdo na prodej? Zatím nevím, jestli bych je kupoval, ale zajímalo by mě, zda a za kolik by se asi daly takové hodinky s kalkulačkou, s funkcemi a v dobrém stavu koupit. Jinak, ač fanoušek značky CASIO, tak jsem také počítačák, takže mám vztah i k počítačovým značkám, takže se mohu přiznat, že se mi z těch kalkulačkových hodinek strašně líbí ty hodinky HP, to je super (navíc s LED displejem!), ale ty už asi sehnat nepůjdou vůbec, a když, tak za děsné peníze. :wacko:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tyhle hodinky bych taky bral..já měl kdysi starou programovatelnou kalkulačku od Texas Instruments s LED displayem, to bylo někdy v 90-tých letech a už tenkrát to byla rarita, kterou mi každý záviděl. A tyhle hodinky mi jí fontem číslic hodně připomínají.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...