casiotron Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2013 Tak jsem zjistil, že to moje foto jsem už dával v tomto vláknu. Jedna verze těchto hodinek je na první stránce tohoto vlákna. Tam jsou pod značkou Texas Instruments. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2013 Jedná se o jeden typ hodinek, resp. modulu z roku 1982. Tyto hodinky byly prodávány pod různými značkami (já je mám ve sbírce ve verzi mého oblíbeného Meister - Anker, toto foto jsem už v některém vláknu asi dával). Provedení je mezi lacinějšími digitálkami opravdu velice solidní, má to kovové masivní pouzdro a plastové konce tlačítek kalkulačky. Pokud vzpomenu a najdu, nafotím z katalogů ještě další verze včetně původní ceny. Díky za info, to jsem nevěděl, že se vyráběly ty samé pod více značkami. Kdyby na sobě měly napsáno Texas Instruments, hned by vypadaly ještě líp, tu značku mám totiž rád:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2013 Mám tady tu slíbenou fotku osvětlení, lépe se mi to nepovedlo - žárovička je umístěna zespodu displaje uprostřed - je to klasika, čas se přečíst dá, ale je to na hranici Taky jsem si všimnul, že se zrovna prodávají na E-bay ve zlaté s koženým páskem a pod značkou Texas Instruments..ale proti nim mi ty moje připadají teda hezčí, i když TI je má oblíbená značka. http://www.ebay.com/...=item4d087b3743 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2013 Mám tady tu slíbenou fotku osvětlení, lépe se mi to nepovedlo - žárovička je umístěna zespodu displaje uprostřed - je to klasika, čas se přečíst dá, ale je to na hranici Taky jsem si všimnul, že se zrovna prodávají na E-bay ve zlaté s koženým páskem a pod značkou Texas Instruments..ale proti nim mi ty moje připadají teda hezčí, i když TI je má oblíbená značka. http://www.ebay.com/...=item4d087b3743 ale 200 USD s postmanem, to je slušná cena... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2013 (upraveno) myslím, že se mi podařilo objednat nejlevnější hodinky s kalkulajdou na světě i celkově, široko daleko /t2 laskavě promine/. Zatím upoutávka z Ebay, až dorazí z výrobny Shenzhen, budou samozřejmě nafoceny a řádně prezentovány. Pořizovací cena 2,02 USD, při dnešním kurzu ČNB devizy střed 19,334 za USD je to plných 39,05468 CZK! Byly objednány v černém provedení, jen tak... link: http://cgi.ebay.com/...ME:L:OC:US:3160 Upraveno 21. února 2013 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2013 Tak to je opravdu láce...akorát je mi divný, že když přepnu na stříbrnou variantu, najednou stojí o 990 USD víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2013 (upraveno) Tak to je opravdu láce...akorát je mi divný, že když přepnu na stříbrnou variantu, najednou stojí o 990 USD víc to je nějaká chyba, já jsem objednával černý, paypal a ebay to potvrdili, když nedorazí, dáme resolve problem... prodejce ceedlim sděluje: Your item is marked as shipped. Mají tam o 7 hodin víc než u nás, je nějakej čilej... Upraveno 21. února 2013 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 22. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2013 myslím, že se mi podařilo objednat nejlevnější hodinky s kalkulajdou na světě i celkově, široko daleko /t2 laskavě promine/. Ach jo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 Tak tady jsou ta fota z německých katalogů Quelle, Schöpflin, Neckermann a Bader z roku 1982 a 1983. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 Tak tady jsou ta fota z německých katalogů Quelle, Schöpflin, Neckermann a Bader z roku 1982 a 1983. výborná práce Casiotrone, mockrát díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 Nádhera. Až mi z toho běhá mráz po zádech, když si vzpomenu, jak jsem u takových katalogů nad těma hodinkama slintal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 (upraveno) Nádhera. Až mi z toho běhá mráz po zádech, když si vzpomenu, jak jsem u takových katalogů nad těma hodinkama slintal. jj, to bylo slávy, když takový katalog dorazil do baráku! Okamžitě kapitola Uhren a už jsem byl několik dní pomalu nezvěstnej.... Upraveno 25. února 2013 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 Tak to jsme měli stejně. A pak nezbylo, než snít a představovat si, jaké by to bylo, kdybych takové hodinky měl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 Tak to jsme měli stejně. A pak nezbylo, než snít a představovat si, jaké by to bylo, kdybych takové hodinky měl. jj, proto jsem byl tenkrát neskonale pyšný, když jsem v ´87 měl ty z Tuzexu, Casio CA53W, který se mi pak záhadně ztratily... A teď, co přišly ty druhý, reminescenční z Hongkongu, tak kromě sauny a bazénu nešly z ruky... Sprchu a vanu bez mačkání tlačítek zvládají neochvějně, asi to bude i tím, že jsou neomačkaný a nový... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 Casia na tom s odolností byly vždycky dobře. Myslím, že ti vydrží Když pominu české digitálky PRIM a kesselky, tak já jsem se svých prvních opravdu pořádných digitálek dočkal až v roce 1990, kdy jsem si koupil ve Vídni krásné kovové CASIO W-780. Byl jsem z nich totálně naměkko. Nosil jsem je až do roku 1995, kdy jsem nešťastnou náhodou rozbil sklíčko (skleněné). Jejich vrak stále mám. Pak jsem nosil anadigi CASIO a v roce 1998 jsem se k typu W-780 opět vrátil. Tehdy se ještě daly koupit a stály asi 1700 korun. Opět jsem s nimi vydržel dost dlouho - až do roku 2004. Pak jsem přešel na quartzové analogy. Ale ty druhé W-780ky mám pořád a jsou plně funkční. Už jsem se tu s nima několikrát chlubil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 25. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 Casiotron,Frostie,Siwi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 Casia na tom s odolností byly vždycky dobře. Myslím, že ti vydrží Když pominu české digitálky PRIM a kesselky, tak já jsem se svých prvních opravdu pořádných digitálek dočkal až v roce 1990, kdy jsem si koupil ve Vídni krásné kovové CASIO W-780. Byl jsem z nich totálně naměkko. Nosil jsem je až do roku 1995, kdy jsem nešťastnou náhodou rozbil sklíčko (skleněné). Jejich vrak stále mám. Pak jsem nosil anadigi CASIO a v roce 1998 jsem se k typu W-780 opět vrátil. Tehdy se ještě daly koupit a stály asi 1700 korun. Opět jsem s nimi vydržel dost dlouho - až do roku 2004. Pak jsem přešel na quartzové analogy. Ale ty druhé W-780ky mám pořád a jsou plně funkční. Už jsem se tu s nima několikrát chlubil Já tak nějak taky koukám po jedněch Casio W-780 na E-bay...a nebo po Marlinech H-101 nebo podobných s WR100M a screwbackem. Právě se nemůžu rozhodnout, které by byly lepší - Marliny jsou starší, mají screwback, ale podle mne zase právě jen plastové sklíčko (nejsem si jistý), zatímco W-780 mají teda sklíčko skleněné? Plastové sklíčko se dost snadno poškrabe a screwback je sice hezký na pohled, prakticky ale pro výměnu baterky jsou lepší asi 4 šroubky..což by hovořilo spíš pro ty W-780, které se mi možná nakonec i víc líbí, protože mají takové trochu masivnější pouzdro...ale zase Marliny jsou Marliny...takže je to těžký Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ejkej Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 No, také by sa nám, školopovinným, veru zišli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 Jojo, u modelu W-780 je sklíčko ještě skleněné. Však taky, když jsem ho před lety rozbil, kus se pěkně vysypal. Jinak, dýnko na šroubky je sice fajn, ale zase ta lithiová baterka se v casiích mění dost špatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 26. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2013 Všechny Marliny mají tvrzené sklo. Marliny H-101 jsou ve skutečnosti W-150, dodneška nevím, co znamenalo označení s "H" u několika typů z té doby (rok 1980), které bývalo na víčku. Jinak na vodotěsnost jsou lepší víčka na čtyři šrouby, ale screwback je screwback. Ten mám 1000x radši. Já tak nějak taky koukám po jedněch Casio W-780 na E-bay...a nebo po Marlinech H-101 nebo podobných s WR100M a screwbackem. Právě se nemůžu rozhodnout, které by byly lepší - Marliny jsou starší, mají screwback, ale podle mne zase právě jen plastové sklíčko (nejsem si jistý), zatímco W-780 mají teda sklíčko skleněné? Plastové sklíčko se dost snadno poškrabe a screwback je sice hezký na pohled, prakticky ale pro výměnu baterky jsou lepší asi 4 šroubky..což by hovořilo spíš pro ty W-780, které se mi možná nakonec i víc líbí, protože mají takové trochu masivnější pouzdro...ale zase Marliny jsou Marliny...takže je to těžký Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se