Přejít na obsah

Hodinky s kalkulačkou

t2

Doporučené příspěvky

Jinak na vodotěsnost jsou lepší víčka na čtyři šrouby, ale screwback je screwback. :smile_anim: Ten mám 1000x radši.

Vždy jsem si myslel že screwback je lepší a tak nějak "vyšší úroveň". Tahle info, že lepší je šroubková verze mi trochu bourá iluze. Prosím osvětli jak jsi to myslel prosím. Jinak screwback je i pro mě best.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde jsem to četl. S největší pravděpodobností tady na Chronomagu v jiné rubrice. Tam toho o vodotěsnosti bylo víc. Ale zdůvodnění tam nebylo. Holt asi víčko na šroubech je dotaženo na těsnění přímo a rovně, kdežto u screwbacku je při dotažení namáháno na smyk..Nevím. To je můj dohad.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Někde jsem to četl. S největší pravděpodobností tady na Chronomagu v jiné rubrice. Tam toho o vodotěsnosti bylo víc. Ale zdůvodnění tam nebylo. Holt asi víčko na šroubech je dotaženo na těsnění přímo a rovně, kdežto u screwbacku je při dotažení namáháno na smyk..Nevím. To je můj dohad.

Já myslím, že ty 4 šroubky se dávají hlavně třeba u G-shocků proto, že do plastu se screwback prostě vůbec dát nedá a účel to taky splní, navíc je to levnější . Pokud jde o nějakou větší hloubku, kde na hodinky působí velký tlak a hrozí deformace plastového pouzdra, tak by asi 4 šroubky do plastu moc neobstály - proto asi mají třeba Frogmany kovové pouzdro a screwback, aby splnily ISO vodotěsnosti, kterým se Casio u nich chlubí. Akorát prostě pro laika je jednodušší zašroubovat ty 4 šroubky, protože tam hrozí menší riziko poškození těsnění. Po zašroubování screwbacku je asi nutné vždy radši přemeřit vodotěsnost, protože prostě hrozí, že se těsnění mohlo poškodit třením mezi pouzdrem a screwbackem.

Jednoduše: myslím, že nejde o těsnění jako takové, jako prostě o pevnost pouzdra proti deformaci tlakem.

EDIT: Aby to bylo trochu k tématu: existují vůbec nějaké hodinky s kolkulačkou, které mají screwback? :)

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Jenom pro úplnost dodám, že moje Casio W-780 mají dýnko na 4 šroubcích, ale jsou celé z kovu. Osobně nevím, které řešení je vodotěsnější. Ale třeba u PET lahví žádné těsnění není a zašroubovaná zátka vodu udrží. A to jde o pružný materiál. Když se zašroubuje kov do kovu a ještě se tam dá těsnění, myslím si, že nic moc vodotěsnějšího už asi není. Ale nerozumím tomu. Třeba jsem nepoužil vhodné srovnání :D

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že ty 4 šroubky se dávají hlavně třeba u G-shocků proto, že do plastu se screwback prostě vůbec dát nedá a účel to taky splní, navíc je to levnější . Pokud jde o nějakou větší hloubku, kde na hodinky působí velký tlak a hrozí deformace plastového pouzdra, tak by asi 4 šroubky do plastu moc neobstály - proto asi mají třeba Frogmany kovové pouzdro a screwback, aby splnily ISO vodotěsnosti, kterým se Casio u nich chlubí. Akorát prostě pro laika je jednodušší zašroubovat ty 4 šroubky, protože tam hrozí menší riziko poškození těsnění. Po zašroubování screwbacku je asi nutné vždy radši přemeřit vodotěsnost, protože prostě hrozí, že se těsnění mohlo poškodit třením mezi pouzdrem a screwbackem.

Jednoduše: myslím, že nejde o těsnění jako takové, jako prostě o pevnost pouzdra proti deformaci tlakem.

EDIT: Aby to bylo trochu k tématu: existují vůbec nějaké hodinky s kolkulačkou, které mají screwback? :)

obávám se, že se jedná o trochu neslučitelné požadavky:smile_anim:, u CA53W stačí i ty 4 šroubky a udělat kalkulajdové diverky, to by byla asi výzva i pro Kashia-sana!

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že ty 4 šroubky se dávají hlavně třeba u G-shocků proto, že do plastu se screwback prostě vůbec dát nedá a účel to taky splní, navíc je to levnější .

Taky si myslím, že dnes se to dělá hlavně pro nižší náklady. Jinak kalkulačky se scrwebackem se kdysi dělaly. Stačí se juknout na počátek vlákna.

Odkaz ke komentáři

Kalkulačkovky, které mají screwback jsou (co si teďka vybavuji): LED Hewlett Packard, LED URANUS, LCD round Citizen, ale pouze ten nejstarší (nejjednodušší) typ.

Odkaz ke komentáři

O to nejde, Casio W-100, W-300 a W-400 jsou taky plasťáky a mají ocelový screwback. Mají to řešené tak, že ocelový závit je zalitý do plastu pouzdra. Muselo to být pracné a drahé..

Já myslím, že ty 4 šroubky se dávají hlavně třeba u G-shocků proto, že do plastu se screwback prostě vůbec dát nedá a účel to taky splní, navíc je to levnější .

Upraveno uživatelem casiotron
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

O to nejde, Casio W-100, W-300 a W-400 jsou taky plasťáky a mají ocelový screwback. Mají to řešené tak, že ocelový závit je zalitý do plastu pouzdra. Muselo to být pracné a drahé..

Tak to jsem nevěděl, to je hodně zajímavá věc...Casio tomu plastu asi samo opravdu věří :)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si taky musel něco pořídit :D Casio DBC610

vítej do klubu a gratulace. Taky už jsou jedny na cestě, nové přímo z Japonska /nejsem si však jist, zda budou i Made in Japan/, ovšem za jinou cenu, 98 USD i s postmanem... Takové jsem si prostě musel pořídit!

http://www.ebay.com/itm/CASIO-DATABANK-Japan-Calculator-Telememo-Watch-DBC-610A-1AZJF-g-shock-kiks-tyo-/251231676349?pt=Wristwatches&hash=item3a7e9327bd

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tak jsem si taky musel něco pořídit :D Casio DBC610

Jojo, takové mám taky...dřív se na E-bay daly sehnat v přepočtu za cca 40 USD nové, ale dnes už je má málo prodejců a minimum je opravdu asi těch 98 USD, jak píše Frostie. Těch 300 Kč z Aukra je spíš cena "no nekup to", to kdybych věděl, tak je koupím sám.

Zajímavé je, že na těchto ta povrchová úprava docela dobře drží a vypadají dobře i po letech, zatímco na některých jiných pokovených plastových (např. DBC-1500 nebo DB-360) jde barva dolu mnohem dříve. Aspoň teda podle mých zkušeností.

Odkaz ke komentáři

Jojo, takové mám taky...dřív se na E-bay daly sehnat v přepočtu za cca 40 USD nové, ale dnes už je má málo prodejců a minimum je opravdu asi těch 98 USD, jak píše Frostie. Těch 300 Kč z Aukra je spíš cena "no nekup to", to kdybych věděl, tak je koupím sám.

Zajímavé je, že na těchto ta povrchová úprava docela dobře drží a vypadají dobře i po letech, zatímco na některých jiných pokovených plastových (např. DBC-1500 nebo DB-360) jde barva dolu mnohem dříve. Aspoň teda podle mých zkušeností.

ještě jsem objevil podobný typ, DBC 611 za 47 USD. Jaký je rozdíl mezi DBC 610 a 611? Nemám tu objednávku změnit, cena je míň než poloviční...

http://www.ebay.com/itm/150763157798?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

ještě jsem objevil podobný typ, DBC 611 za 47 USD. Jaký je rozdíl mezi DBC 610 a 611? Nemám tu objednávku změnit, cena je míň než poloviční...

http://www.ebay.com/...984.m1438.l2649

Ty 611 jsou novější typ, ale mají mnohem méně funkcí a budou teď asi dlouho kdykoli dostupné, zatímco ty 610 bys nové už za chvíli nemusel jen tak sehnat. Já bych v každém případě bral ty 610 - to je ještě klasika a nabízí víc, zatímco 611 už je jen ořezaný pokus o retro.

EDIT: Ale samozřejmě někdo může mít jiný názor :)

Tady jsou ty moje:

post-12565-045838500 1362352282.jpg

post-12565-096773500 1362352292.jpg

Musel jsem jim dát jiný pásek, protože ten původní mi byl krátký - sice jsem ho zapnul, ale už to nebylo příjemný. Tenhle se k nim asi tak nehodí, ale zase je dost dlouhý a taková hrůza to snad není :)

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Ty 611 jsou novější typ, ale mají mnohem méně funkcí a budou teď asi dlouho kdykoli dostupné, zatímco ty 610 bys nové už za chvíli nemusel jen tak sehnat. Já bych v každém případě bral ty 610 - to je ještě klasika a nabízí víc, zatímco 611 už je jen ořezaný pokus o retro.

EDIT: Ale samozřejmě někdo může mít jiný názor :)

Tady jsou ty moje:

post-12565-045838500 1362352282.jpg

post-12565-096773500 1362352292.jpg

Musel jsem jim dát jiný pásek, protože ten původní mi byl krátký - sice jsem ho zapnul, ale už to nebylo příjemný. Tenhle se k nim asi tak nehodí, ale zase je dost dlouhý a taková hrůza to snad není :)

hrůza to určitě není, ba naopak. Ještě tam mají toto, jsem úplně dezorientován, líbí se mi všechny troje, a stačily by přitom asi i ty nejlevnější...

http://www.ebay.com/itm/230916612763?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...