Přejít na obsah

Kila dolů

Doporučené příspěvky

Od 1. 1. mínus 11 kg, skoro všechno z tuku...

Vzhledem k zdravotním problémům a silné nadváze nemůžu jiný pohyb než chůzi - takže se snažím aspoň 5 km denně, jím hodně ryb a libové drůbeže, hodně zeleniny, trochu (cca o 1/3 oproti "ideálnímu množství")  jsem omezil sacharidy, dávám pozor, abych nejedl příliš málo, jím pravidelně po 4 hodinách a hodně pestře. Nekupuju a nejím nic, na čem není uvedeno složení a kalorická hodnota, vše si píšu do kaloricketabulky.cz. Tak nějak přirozeně jsem z jídla vytěsnil chemii a veškeré prefabrikáty, stejně tak uzeniny a tmavé maso (krom občas šunky z hovězího masa).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Studena voda versus tepla...nekdo to tady psal. Ma to vliv na hubnuti? To slysim poprve tak proto se ptam.

Jinak brambory jsou rozhodne lepsi prilohou nez ryze. Na kazde telo funguje neco.jineho ale zaklad je co do te pusy davate. Cviceni je az na druhem miste.Bohuzel.

Odkaz ke komentáři

Od 1. 1. mínus 11 kg, skoro všechno z tuku...

Vzhledem k zdravotním problémům a silné nadváze nemůžu jiný pohyb než chůzi - takže se snažím aspoň 5 km denně, jím hodně ryb a libové drůbeže, hodně zeleniny, trochu (cca o 1/3 oproti "ideálnímu množství")  jsem omezil sacharidy, dávám pozor, abych nejedl příliš málo, jím pravidelně po 4 hodinách a hodně pestře. Nekupuju a nejím nic, na čem není uvedeno složení a kalorická hodnota, vše si píšu do kaloricketabulky.cz. Tak nějak přirozeně jsem z jídla vytěsnil chemii a veškeré prefabrikáty, stejně tak uzeniny a tmavé maso (krom občas šunky z hovězího masa).

Tak ať ti to novoroční předsevzetí vydrží co nejdéle, kolego...držím palce...já zatím -13... :)

Odkaz ke komentáři

Tondaa73: nejde o novoroční předsevzetí, mezi svátky jsem měl dost nehezký zdravotní problém, takže primárně se musím dát zdravotně dokupy. Proto hodně řeším i co a jak jíst atd... Hubnutí je logický, ale vedlejší produkt... Ale hodně dbám, abych hubl tuk a nic než tuk. To je pro mne mnohem důležitější než kila samotná... A gratuluji. Mínus 13 je hodně, možná až moc - pozor na jojo :)

Odkaz ke komentáři

Studena voda versus tepla...nekdo to tady psal. Ma to vliv na hubnuti? To slysim poprve tak proto se ptam.

Jinak brambory jsou rozhodne lepsi prilohou nez ryze. Na kazde telo funguje neco.jineho ale zaklad je co do te pusy davate. Cviceni je az na druhem miste.Bohuzel.

Plaváním se bohužel nehubne ale je to fajn.

Odkaz ke komentáři

Conrad: to nemusí být vždy pravda. Plavání je energetický výdej a jako takový při správné stravě hubnout pomůže, obzvláště v teplé vodě. Navíc při vyšší nadváze jde o, spolu s chůzí, pohyb velmi vhodný. Je pravda, že to není primárně hubnoucí aktivita, ale pomoci může. Stejně tak různá balanční cvičení, jóga atp. Třeba já mám velký podíl tuku v těle (přes 40%), takže cokoli, co zvýší podíl svalové hmoty (která následně pomáhá tuky pálit) sekundárně pomůže i hubnout.

Odkaz ke komentáři

Tondaa73: nejde o novoroční předsevzetí, mezi svátky jsem měl dost nehezký zdravotní problém, takže primárně se musím dát zdravotně dokupy. Proto hodně řeším i co a jak jíst atd... Hubnutí je logický, ale vedlejší produkt... Ale hodně dbám, abych hubl tuk a nic než tuk. To je pro mne mnohem důležitější než kila samotná... A gratuluji. Mínus 13 je hodně, možná až moc - pozor na jojo :)

Hlavně to zdravíčko, kámo, to je nejdůležitější...

A s jojo mám praxi...stopro zase přiberu, ale bude to trvat tak 5...6...7 let...cca

Odkaz ke komentáři

Můžeš to nějak rozvinout, pls? Já měl za to, že je to naopak...

Odkaz ke komentáři

Je na to velmi jednoduchá odpověd...rýže má vic sacharidu než brambory a navic brambory jsou hypoalergenní.

Celkově cukry jsou na dvě věci...na  ***** je to pouze energie.Mnohem lepší ji brat z ovoce-pomeranče,jablka,kiwi,grep.Jsou to rychlé cukry.

Odkaz ke komentáři

Romane plavanim se opravdu moc nehubne.Ani kdyz se chodi 28 dni v mesici,jako chodim ja.Nastane tzv. Tuleni efekt,telo ma tendenci problemove partie obalit tukem,aby nevychladlo a bylo kde brat energii .Co je fajn,ze ale ani nepriberes,nepretezujes se,protoze to nejde udejchat,nebude nic bolet-pokud stridas plavecke styly,lze to udelat i pestre,s deskou,piskotem,packama,ploutvema procvicovat jednotlive partie no a potkat i hezky holky jen v trenkach.

Vylezes ven,ses nabitej energii. Asi je fajn to zaradit jako doplnkovy program ke cviceni,nebo behani.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...