Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny,

Jako své první automaty jsem pořídil SEIKO SEAURCHIN SUBMARINER (SNZF17K1).

Bohužel mě hned na začátek docela zlobí.

Nosím je tři dny a mají na můj vkus obrovskou nepřesnost chodu.

Za den udělají minimálně 5 minut do plusu. Za poslední den to bylo 12 minut.

Proto se ptám:

Zpraví se to?

Je možné, že si po nějaké době sednou?

Je to na zásah hodináře?

Je to běžné u nových hodinek?

Dále jsem se dočetl, že jsou dobré ohlasy na hodináře na Florenci, je to tak?

Jak se jmenuje a kde ho najdu?

Předem mockrát děkuji za pomoc a rady.

Tomáš

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pokud jsou zcela nové tak si zpravidla první dva týdny sedají (soukolí) po této době nebo třeba po měsíci pokud s eto výrazně nezlepší je třeba zajít do servisu na seštelování. U automatu od Seiko by max nepřesnost měla být +-7s/den takže to co popisuješ ty je dost velmi velká odchylka.

Jinak právě mám objednané taky svoje první automaty a taky od Seika:

snad nebudu mít podobný problém :-(

Odesláno

pravděpodobně slepený vlásek, měl jsem stejný problém s SKX009 cca před měsícem, dnes dělají -3s denně, dej jim pár dní, rozhodně bych je hned neotevíral.

Odesláno

Mockrát děkuji za rady!

Jsou nové, takže ještě počkám a budu sledovat - ty dva týdny tomu dám.

Pokud by se to nezlepšilo tak zkusím pana Frýdla (děkuji za odkaz).

Hezký večer všem.

Tomáš

Odesláno
  V 26. 12. 2011 v 16:30, 'jaarda' napsal:

pravděpodobně slepený vlásek, měl jsem stejný problém s SKX009 cca před měsícem, dnes dělají -3s denně, dej jim pár dní, rozhodně bych je hned neotevíral.

A ten slepený vlásek se zpravil sám nebo je potřeba tomu nějak pomoc?

Předem díky za radu.

Tomáš

Odesláno
  V 26. 12. 2011 v 20:50, 'Strikerp' napsal:

A ten slepený vlásek se zpravil sám nebo je potřeba tomu nějak pomoc?

Předem díky za radu.

Tomáš

Může tam být kapička oleje nebo nějaká "nečistota",která odkápne sama odstředivou silou a nebo ne a navštívíš hodináře.
Odesláno

hele, nadeje umia posledni. v zari jsem letel do CR na oslavu tatovych narozenin a vzal jsem si proto Seiko Spirit (SARB033). mel jsem je v cestovnim pouzdre v prirucnim zavazadle, takze zadne velke hazeni. po priletu jsem zjistil, ze nabiraji tak 5 minut za hodinu! poslal jsem je hned mechanovi, ten je mel na pozorovani a dalsi pozorovani a konrolni pozorovani... a chybu nenasel! ted jsou zpatky a bezi jako predtim. vysvetleni neni, ale predpokladam slepeny vlasek cestou. ceska posta mi to spravila nejakym sikovnym trisknutim do baliku, predpokladam. to je jen technicka poznamka. veci se proste stavaji :)

Odesláno

ja mam model SNZJ05J1 (strojcek 7S36B), kupoval som ich nove, maju 4 dni a robia mi +9s za den, 5 minut je vazne dost, to by mi uz aj celkom vadilo, ale asi bude dobre pockat ako radia kolegovia a ked sa to neurobi, tak k hodinarovi s nimi

Odesláno

Všem děkuji za rady a názory.

Dál je pozoruju a nemyslím, že se to moc zlepšuje, právě naopak do dnešního rána +18 minut (ano minut, ne vteřin). Čili 18 minut za 24 hodin.

Ještě to budu sledovat, ale už mám naplánovanou cestu za panem Frýdlem.

Je to pro mě docela zklamání - do teď jsem nosil qwartzky a mimo zkracování tahů jsem k hodináři nechodil.

Tomáš

Odesláno

Jezvcik2:

Děkuji za podporu, ale mám pocit že už se to děje - moc jsem se na mechaniky těšil (přemýšlel jsem nad tímto krokem skoro 3 roky) a teď už koukám kudy zpátky k baterce.

Ráno Váhám co si vzít na ruku jestli svoje qwartz chrona nebo neposlušné automaty, ale ještě tomu dám šanci.

Tomáš

Odesláno (upraveno)

To to vzdáváš rychle,dej mechanikám šanci.U mechanik obvykle stačí vyčistit a promazat,kdež to u kvarcu ti vymění celý pajšl /vnitřek,tišťák,či co to je/.Zastav se u mechana nebo Frýdla /praha/,ať se Ti na ty hodinky mrkne a je to.

Chápu,že to zamrzí,dají se do pořádku a budou zas v kondici,přeju hodně zdaru,dej vědět jak to dopadlo.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

bohus76: Já to nevzdávám, spiš mě to mrzí.

Těšil jsem se na automaty, obhajoval si v sobě tuto volbu a teď, když chci vědět kolik je hodin, tak zapínám mobil...

Odesláno

Zdravím pánové, nosím Seiko celou řadu let a měl jsem jich určitě přes 20 kousků. Závada, kterou popisuješ se mi taky přihodila a to jednak u nových 7S36 a pak také jednou po servisu. Vždy to bylo "slepeným" vláskem a nikdy nebylo nutné hodinky otvírat. Prostě se to za několik dní zase srovnalo. Moje rada je: nechat je zastavit a potom je znovu rozseikovat a mělo by to šlapat.

To Strikerp: neklesej na duchu a uvidíš, že z nich budeš mít hodně radosti. :smile_anim:

To Hentako: na doporučení mého dvorního hodináře je servisuji až když se začnou chovat nestandardně (cca 5 roků provozu) a také kvůli vodotěsnosti

Odesláno

Kupa54: Díky za radu. Zkusím je nechat zastavit a uvidíme.

Ještě pro mě jako pro začátečníka - co přesně si mám představit pod "slepeným vláskem"?

Děkuji.

T.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...