Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím členy fora o názor na dilema mezi Davosa Rallye Pilot Chronograph a Fortis B-42 Black Chronograph

Obojí používají stejný stroj Valjoux 7750 v identické konfiguraci ciferníku. Zpracování pouzdra mi připadá solidní u obou byť s odlišným přístupem.

Uvažuji takto-

Davosa

Pros: Jemný elegantní ciferník i vteřinovka, sexi korunka, nižší cena

Con: Absence AD/servisu v CR

Fortis

Pros: Robustnější pouzdro, karbonový ciferník

Con: asi jen ta cena

Zajímal by mě váš názor na tempo poklesu ceny u obou variant.

Děkuji předem za váš čas

post-20802-070407000 1325528216.jpg

post-20802-018022900 1325528263.png

Odesláno
  V 2. 1. 2012 v 18:20, 'taurus' napsal:

Zajímal by mě váš názor na tempo poklesu ceny u obou variant.

Fortis na tom bude s pripadnou likviditou lepe.

Navic tento model Davosa je takovy kockopes pilotek na rallye remenu.

Odesláno

Prikláňam sa k Aldovej alternatíve Fortisiek. Je oveľa vyváženejší ako model na báze B42 Marinemaster. Už je tam toho dosť nasáčkovaného. Dva veľmi výrazné indexy bez optického vyváženia...eee. Davosa je elegatná.

Takže kompromisom by mohol byť spomínaný Fortis B42 Off. Cosmo Chrono v titáne alebo oceli.

Odesláno

A sluší ti víc hodinky s lunetou nebo bez? Mně třeba u elegantnějších kousků téměř vždy sednou lépe ty bez lunety.

I když jsou Fortisky likvidnější, já bych šel do Davosy pro jemný, elegantní cifr, přestože bych zřejmně nesnesl ten moto řemen.

Návštěvník Snow
Odesláno

Fortisy a to ty co Ti doporučuje Alda. Davosy budou co se týče likvidity zoufalé.

Odesláno

Tak ted je to už poměrně jednoznačné. 9:3 pro Fortis.

Ani nemůžu říct, že jsem překvapený protože i mě rozum říká Fortis (Ať už by byla finální varianty jakákoliv, Aldiho navrh je mi taky simpatický).

Když se ale od obou fotek po chvíly odvrátím ( mám je na ploše) tak ty Davodsy jsou prostě v podvědomí tak nějak zafixivaný.

Každopádně Vám všem děkuji za Váš čas a názory. Časem dám vědět jak to dopadlo v sekci Chlubení.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...