Přejít na obsah

Chronograf leteckého / vojenského střihu

Doporučené příspěvky

Tak pánové, poraďte. Chtěl bych chrono leteckého / vojenského střihu. V podstatě jedinou podmínkou je přehlednost chronografu (snadnost odečítání). To je ale podmínka zásadní. Cena by se měl pohybovat do 30.000 Kč (Tutima to trochu přesahuje, ale s tím si dovedu poradit). Nějaký ten MI se také hodí. velikost pokud možno do 43 - 44 mm. Co byste z nabízených vybrali (a proč), nebo co byste zvolili jiného?

post-2426-059783800 1327013120.jpg post-2426-098037400 1327013127.jpg

post-2426-009819800 1327013132.jpg post-2426-006972500 1327013137.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už nechceš moje cepelíny :-), tak za mne glycine. Jsou přehlednější než sinny a nevypadají tolik jako něco jinýho na rozdíl od archiméd. Tutima je na mne odjinud - hodně svá, ale mně teď tenhle historizující vzhled nebere (proto taky prodávám ty svoje Němce). A glycine mají taky kovový tah, to je podle mne přidaná hodnota.

Takový jsou nejpoctivější a možná i nejuniverzálnější.

Upraveno uživatelem yen
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Odkaz na Steinhart beru jako výstřední úlet :D. SINN je sice legenda, nicméně patří k těm méně přehledným chronographům. To Archimede je přehledné více než dost, ale zase mu výrazně schází požadovaný machrindex. Glycine mi do zvolené čtyřky vůbec nezapadá. Tutima je jiná káva, tady bychom už měly téměř dokonalý, požadovaný model ovšem jen do té doby než se Shag vytasil s praotcem všech leteckých chronographů s Hanhartem. Zde už máš všechno, klasickou koncepci a co víc, velkou požadovanou míru machridexu. Není o čem dál hovořit. Musíš skončit u Hanhartu, přesně takhle bych to udělal i já. Jen těch 30000 Ti nebude stačit. Budeš muset něco málo přihodit.

Hodně štěstí a šťastnou ruku :).

Edit - mezi zakladatele leteckých chronographů patří i Laco. Pokud se na něj chceš podívat, máš možnost. Fotografii nepřikládám, Laco považuji svým vzhledem za strašáka a nechci vlákno pokazit škaredými hodinkami.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Bohužel, Hanharty jsou mimo. Cenově na ně prostě nedosáhnu. Proto je v hledáčku UROFA, kde je to průchodnější. A ač si nemyslím, že Glycine jsou tak odlišné, tak jsi to jinak Snowe shrnul dobře. Jen musím říct, že 103St jsem už měl a jsou to nádherné hodinky. Ale Jak Archimede, tak Glycine jsou prostě přehlednější.

Odkaz ke komentáři

Všechny uvedené hodinky jsou parádní, ale za mě by to byla asi taky Tutima. Další značky bych bral v potaz, až kdyby mi Tutimy neseděly na ruce. Jestli se ti líbí trochu komplikované pouzdro, mrkni ještě na Junghans.

EDIT - fotka v PVD je třeba tady.

Upraveno uživatelem T1000
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...