Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, abych to tady odlehčil, tak jsem chtěl vyfotit luminescenci v porovnání se Seiko Samurai, a Omega SMP. Připavím si foťák, stativ a hodinky na stojánky. Vracím se, protože mi chyběl jeden stojánek a cestou rána. Kopnul jsem do skřínky a zlomil si prsty na noze. Tedy jeden jsem si zlomil a druhý narazil.

A sakryš ... tomu se říká oběť... tak ať Ti to brzy sroste ..

Na foto se těším. :smile_anim:

Odesláno

jacob: Recenze výborná! Na hardlex/safír prdím. Co by mě ale zajímalo, je to posunutí ciferníku.

Šlo by to vyfotit? Jak se to může stát? To tam nejsou vodící prvky? To jako nikde nic nedrhne? Můžeš to popsat nějak víc?

Předem dík!

(Ale pochopím, když raděi nebudeš reagovat, protože je celkem jasný, že i toto téma by mohlo vydat na moc stránek keců do vzduchu.)

Odesláno

jacob: Recenze výborná! Na hardlex/safír prdím. Co by mě ale zajímalo, je to posunutí ciferníku.

Šlo by to vyfotit? Jak se to může stát? To tam nejsou vodící prvky? To jako nikde nic nedrhne? Můžeš to popsat nějak víc?

Předem dík!

(Ale pochopím, když raděi nebudeš reagovat, protože je celkem jasný, že i toto téma by mohlo vydat na moc stránek keců do vzduchu.)

Rád odpovím, protože jsem mile překvapen, že někoho zajímá něco ohledně hodinek :-). Pokusím se to vyfotit, zítra.

Indexy jsou na Sumo posunuté doleva a na Omega SMP myslím naopak doprava :D. Nechápu, proč na to nedávají pozor. Doplnil bych ale, že datumovka sedí přesně na své místo.

Odesláno

Rád odpovím, protože jsem mile překvapen, že někoho zajímá něco ohledně hodinek :-). Pokusím se to vyfotit, zítra.

Indexy jsou na Sumo posunuté doleva a na Omega SMP myslím naopak doprava :D. Nechápu, proč na to nedávají pozor. Doplnil bych ale, že datumovka sedí přesně na své místo.

Díky!

To jsem tedy zvědav. Jak potom může sedět datumovka? :eek:

Ááááá, už vím! Oni nejdřív nasadí plnej ciferník a teprve potom tak vyrazí to okýnko... :lol2: Jak prosté.

Odesláno

Díky!

Ááááá, už vím! Oni nejdřív nasadí plnej ciferník a teprve potom tak vyrazí to okýnko... :lol2: Jak prosté.

mám to stejně pootočené jako jacob. ani bych si toho nevšiml, kdyby na to tady jeden dobrák neupozornil :).

když byly na seřízení u Frýdla, tak jsem mu říkal ať se na to podívá. no, a jeho závěr byl, že jde o pootočenou vnitřní lunetu, která je nalisovaná do pouzdra a tudiž se s tím nedá nic dělat.

Odesláno (upraveno)

Díky!

Je to nakonec přesně tak, jak píše lub. Není nakřivo ciferník, ale pouze vnitřní luneta, která je přidělaná napevno. Záhada vyřešena :). Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

TAk já to mám přesně, ale za to vložka lunety je natisknutá asi divně, protože dvanáctka sedí dobře, kdežto 6 je mimo.

post-11518-014519500 1327658935.jpg

Odesláno (upraveno)

Hodinky jsou vybavené in-house kalibrem 6R15, který vzdáleně vychází z kalibrů řady 7xxx, avšak jeho parametry a přesnost jsou výrazně lepší. Mezi faktické přednosti kalibru 6R15 patří ruční nátah, hacking (zastavení vteřinové ručky) a padesáti hodinová rezerva nátahu. Kalibr 7S35, kterým jsou vybaveny například Seiko Monster, Samurai, nebo i řada Seiko 5 disponuje nižší rezervou nátahu, přibližně čtyřicet dva hodin a postrádá funkci hacking.

Prijemny cteni, akorat tohle mne neprijde jako pravdiva informace, hacking funguje samozrejme i na 7S35, nebo aspon u mne. Nevim jak u ostatnich, kdo maji hodinky s timhle kalibrem.

EDIT: Tak omluva, ja mam 7S36, tam to muze byt jinak. Sypu si popel na hlavu, a jakoze jsem nic nerekl. :]

Upraveno uživatelem pusher...
Odesláno

Hacking samozrejme nefunguje na zadnem 7Sxx kalibru ..... teda jestli neni minimalne natazeny - pak se obcas vterinovka zastavi. Nebo kdyz jemne pootocis proti smeru rucicek.

Odesláno (upraveno)

pokud se hackingem nazyva zastaveni vterinovky, tak ti ho mile rad natocim na svejch stargatech ;-]

asi ale mluvime kazdej o necem jinem,. okud mrine pootocim proti tak se zastavi,. vy zjevne mluvite o tom, ze se zastavi bez pootaceni.

Upraveno uživatelem pusher...
Odesláno (upraveno)

Stargaty mam taky :D Hacking je hacking - je to pojmenovani zastaveni vterinovky pri vytazeni korunky do polohy serizovani casu.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno (upraveno)

vy zjevne mluvite o tom, ze se zastavi bez pootaceni.

My mluvíme o hackingu :-).

Edit: Dan už to napsal za mě.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

TAk já to mám přesně, ale za to vložka lunety je natisknutá asi divně, protože dvanáctka sedí dobře, kdežto 6 je mimo.

ggrande, co to je za gumu? nejaka noname s tvarovanym koncem? to me zajima. mohl bych te poprosit o nejake info apokud mas, tak fotku na ruce, bitte schon?!
Odesláno (upraveno)

little_w: Je to Seiko Z20 pro SRP043. Tvarovaný konec nemá. Mám teď hodinky na tahu a srpy na gumě, tak se mi to nechce předělávat,ale našel jsem 1 fotku z netu. Mezera mezi gumou a pouzdrem je, ale rozhodně ne tak velká, jako obyčejně. Guma je příjemná, měl jsem ji i na monstrech a každý, co ji viděl na srazu ji vpodstatě chválil. No kukni sám.

Posted Image

zdroj

EDIT:

Posted Image

zdroj

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Já bych pseudohacking nezatracoval. Z určitého pohledu může být použitelnější než klasický hacking.Jeden čas mě bavilo to, že jsem hodinky seřizoval až když byli o celou minutu v plusu. Prostě jen pohneš minutovkou a vteřinovka si jede nerušeně dál. Hodinky jako by žijou... srdce nám při operaci doktoři taky nezastaví:-) A když jdeš hodinky seřizovat poté co se na poličce zastaví je to fuk, páč v tom případě (když není pero moc natažené) funguje pseudohacking a bonus je, že nemusíš hodinky rozhejbat, čekat až ti vteřinovka objede celej cifr na dvanáctku. Prostě tam třeba jen pár vteřin "docouváš". Mě osobně se s pseudohackingem pracovalo na všech Seikách dobře a vnímám ho jako jiné řešení, možná použitelnější.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...