Přejít na obsah

Hanni

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nějak se to více a více vyhrocuje, majitel a řídící Chronomagu takticky (?) mlčí, "zasloužilí" členové jsou otrávení a možná se i cítí ohroženi, potažmo otrávení až znechucení, nováčkové se cítí "na koni" a honí příspěvky co to jde a mají z toho tak trochu srandu. Celé je to, dle mého pocitu, docela otravné a fórum, opět dle mého pocitu, začíná geometrickou řadou ztrácet svoji tradiční vysokou a gentlemanskou úroveň. Množí se osobní invektivy, napadá se kde co a kde kdo. Hodně "zasloužilých" členů mlčí, nebo se baví a obchoduje jen s lidmi které zná a "bere", srazy už nejsou to co bývaly a ovládá je poslední dobou (kupodivu nejen ty pražské) trojský kůň svojí potenciální přítomností nebo nepřítomností.

Jeví se (nebo se mi to zdá?), že prodejní vlákno, které je hlavním důvodem rozbrojů, sporů a invektiv, které je hlavním důvodem toho, proč někdo napíše 50 bezduchých, nesmyslných a ostatní popouzejících příspěvků za den či dva, je mimořádným a tolerovaným bonusem navíc. Proč tedy neudělat prodejní vlákno pro členy skutečně bonusem a proč není přístupné pro členy třeba po roce, po dvou letech, já nevím, po jaké době, ale po době, která bude skutečně zaručovat nějakou exkluzivitu pro lidi, kteří mají zájem o hodinky, o fórum a kamarády na něm. Jsem si jistý, že by v tu ránu rychlokvašek a plevelení fóra ubylo, že by se obnovila úroveň fóra tím, že by náhodní přišedší časem odpadli a "staří" a "zasloužilí" členové opět radostněji fungovali. A pokud by někdo z nových příchozích chtěl něco prodat, mohl by to udělat přes nějakého ověřeného člena fóra, stejně, jako se to často děje teď, a ten by posoudil, zda by to pro lidi na fóru mohlo být zajímavé a umožnil by to. A nakupovat noví členové přes SZ v každém případě mohou, to je pak věc prodávajícího.

A to, zda prodávající splňuje časovou podmínku pro prodej, by se snad mělo dát nastavit (aby to nemusel nikdo hlídat) v kritériu prodejních vlákna, alespoň jsem to na nějakém fóru (tuším že nožířském) zažil, že moje nabídka neprošla s tím, že nesplňuji dané kritérium pro uveřejnění inzerce.

Nevím, jsem z dění na fóru poslední čas trochu rozpačitý, nějak cítím, že by asi bylo vhodné nějaké řešení, které ale nepřichází. Třeba je to jen jakési moje schizma, nějaká fóbie. Začínám ale chápat, proč se i "zasloužilí členové" s fórem občas i trochu pozérsky loučí. Proč se někdy i opakovaně loučí, protože jim Chronomag po pár letech života v této partě, po tom co tomu dali a někteří i obětovali, prostě chybí, ale současně je to tady nebaví.

Nechci být moc patetický, zauvažujte o tom, sprdněte mě, ignorujte mě, je to prostě jen úvaha a vyjádření pocitu. Třeba je to nakonec vše v pořádku a mám špatné pocity. Ale tak nějak to cítím. :notworthy:

P.S. Dávám tento výplod ještě do vlákna "Černá listina ...".

• Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Ty scany obrazovky bys mohl dát větší, ono z toho to bude nejspíš všechno jasné a každý si udělá svůj názor. Takhle to je hodně špatně čitelné.

Odesláno

Ondrej71: všetko sa nieslo v duchu toho prvého príspevku, ktorý som zverejnil aj ja...aj to podržanie. Tým som samozrejme nikde nenapísal, že nie som otvorený vyššej ponuke. Tak nechápem, čo tu stále riešite. Kúpte si ich v Chronoshope za plnú sumu, alebo si počkajte na ďalší inzerát a zjednávajte. Ale vyplakávať tu? Dosť detinské.

Odesláno

Ty scany obrazovky bys mohl dát větší, ono z toho to bude nejspíš všechno jasné a každý si udělá svůj názor. Takhle to je hodně špatně čitelné.

mas pravdu, koukam na to, chtelo by to lupu , nejsem moc technicky typ, omlouvam se

Odesláno

Já už tu pár věcí koupil a i prodal a vždy to bylo v oboustranné shodě a spokojenosti. Nikdy mi nenapadlo to tu zvýrazňovat. Kdybych byl nespokojen, asi bych to ventiloval. Při tom kolik hodinek, řemínků a další a další veteše si tady furt prodáváme, tak by jsme si to tady těmi děkovnými a pochvalnámi příspěvky pěkně zaplevelili. Můj názor.

Odesláno

Ondrej71: všetko sa nieslo v duchu toho prvého príspevku, ktorý som zverejnil aj ja...aj to podržanie. Tým som samozrejme nikde nenapísal, že nie som otvorený vyššej ponuke. Tak nechápem, čo tu stále riešite. Kúpte si ich v Chronoshope za plnú sumu, alebo si počkajte na ďalší inzerát a zjednávajte. Ale vyplakávať tu? Dosť detinské.

ja jsem se nevyplakaval, pouze pouzil vlakno k tomu urcene, pro vyjadreni nazoru na to, ze pokud nekomu slibim neco, ze to dodrźim..

Timto koncim komentovani tohoto tematu, ktery se dostal nekam, kam jsem tedy urcite nechtel a kam jsem nemel tuseni, ze se dostane. Kdybych to vedel, nepsal bych nic, toto vlakno ignoroval a setril volny cas nejen svuj ale spousty dalsich lidi, kteri se k tematu, ruznymi zpusoby, vyjadrovali.

Otazka na admina, je mozno toto uzamknout?

Odesláno

Ondrej71: sľúbené za určených podmienok, o ktorých ste vedel...každý máme svoju pravdu a každý sme si to pochopili po svojom..každopádne ste to sem nemal ťahať, s tým jediným súhlasím.

Som už z tohoto naozaj totálne znechutený a je mi z týchto rečí na vracanie... a aj ja končím s prispievaním do tohoto vlákna a idem sa radšej venovať duchaplnejšej činnosti ako výmenou názorov a obhajovaním sa.

Odesláno

Kluci, obchodoval jsem tady tak s 15-20 členy a možná i více, ale nikdy nebyl ani ten nejmenší problém. Chápu (myslím, že už to chápe celé fórum), že mezi Vámi dvěma vznikl problém, ale nedělejte tady z toho reality show. Škodíte oba jen sobě, protože od Vás už nikdo nebude chtít nic koupit.

Odesláno

Já už tu pár věcí koupil a i prodal a vždy to bylo v oboustranné shodě a spokojenosti. Nikdy mi nenapadlo to tu zvýrazňovat. Kdybych byl nespokojen, asi bych to ventiloval. Při tom kolik hodinek, řemínků a další a další veteše si tady furt prodáváme, tak by jsme si to tady těmi děkovnými a pochvalnámi příspěvky pěkně zaplevelili. Můj názor.

Casto chodim na amibay, co je komunitne forum pre stare pocitace, hracie konzoly a podobnu retro vetez. Tiez tam maju celkom vytazene predajne vlakno. Po uzatvoreni dealu ma moznost kupujuci ohodnotit predavajuceho a naopak. Nezasieraju tym vlakno,ale je to vstavana funkcia fora, nieco podobne ako feedback na ebay. Takyto sposob hodnotenia zmysle ma, lebo jendoducho cez profil si vies pozriet pouzivatelovu aktivitu aj s hodnoteniami, ale je to potrebne dobastlit/doinstalovat do fora. Pisat hodnotenia ako klasicke spravy do vlakna zmysel nema, lebo nikdo to vyhladavat nebude.

Bol som tam novy, 2x som nieco kupil s pozitivnym hodnotenim a hned som mal vacsiu sancu nieco predat, lebo som kupoval od "vazenych :)" clenov a bolo to vsetko bez problemov. Moj malicky novacikovsky nazor je, ze podmienky pre nakupovanie by mali byt menej prisne ako pre predavanie (co v podstate aj je, kedze sz mozem predavajucemu napisat aj ked mam 0 prispevkov), a bolo by fajn brat do uvahy dobu registracie, ja sem chodim viacmenej pravidelne 2 roky, ale co narobim ked som menej zhovorcivy :)

Odesláno

Navrhoval bych se na to vykaslat a uz do kluku nerypat. Problem v komunikaci, ktery by se pri obchodovani v hospode, jak byvalo dobrym zvykem, vyresil behem minuty, tady narostl do zbytecne miry. Za sebe mohu rict, ze v budoucnu budu klidne obchodovat s hannim /pokud tedy nesplni svou hrozbu a zustane chmg verny/ i s Ondrejem.

Odesláno

Ale neboj, zostanem.. :) už sa chystám pofotiť jedny cibule čo som dostal od svokra (tchána) a hodiť to sem na fórum pre tunajších odborníkov, nech zhodnotia, čo je to za mašinka. Možno si ich dám opraviť a trošku ich dám dokopy, lebo sa spozďujú. :)

Odesláno

... Celé je to, dle mého pocitu, docela otravné a fórum, opět dle mého pocitu, začíná geometrickou řadou ztrácet svoji tradiční vysokou a gentlemanskou úroveň. ...

Popravdě vůbec nechápu, proč se zde v různých vláknech stále dokola ozývá, že chronomag je gentlemanské fórum. Je to zde v podstatě úplně stejné jako na jiných fórech. To že se zde převážně řeší hodinky ještě neznamená, že jsou pisatelé větší gentlemani. V průměru jsou lidi všude stejní.

Odesláno

Popravdě vůbec nechápu, proč se zde v různých vláknech stále dokola ozývá, že chronomag je gentlemanské fórum. Je to zde v podstatě úplně stejné jako na jiných fórech. To že se zde převážně řeší hodinky ještě neznamená, že jsou pisatelé větší gentlemani. V průměru jsou lidi všude stejní.

Tak s tím si dovoluji nesouhlasit. Jsi tady už docela dlouho a mohl bys pamatovat, že tedy byla trochu jiná atmosféra a hodně seriózní jednání. A všimni si, že i mnozí nově příchozí píší, že na Chronomagu je úplně jiná úroveň fóra než jinde.

Nebo to je opět můj subjektivní pocit!?

Odesláno

4 Hanni:

Hele frajere, jestli umím dobře číst ty blechy, tak jsi Ondrejovi napsal toto:

" Dobre, tak ja vam ich teda podrzim, dufam, ze si to na posledni chvilu nerozmyslite."

Na to Ondrej odpovida "diky"

Takže podle mě tady hraješ křivý války, ty hodinky jsi mu slíbil podržet a pak jsi kvůli 20 éčkám cuknul a dal je někomu jinému.

Odesláno

Roman I.: ser už prosím ťa nato..

To nikto z moderátorov nie je schopný uzamknúť túto diskusiu? ja si myslím že nikto z hlavných aktérov (ja a Ondrej) to tu už nechce ďalej rozmazávať a sám zakladateľ vlákna požiadal o uzamknutie.

Ja si myslím, že toto vlákno sem absolútne nepatrí, toto si mal Ondrej riešiť so mnou súkromne.. a tí čo si chceli do nás kopnúť, si už kopli, tak hádam by už aj stačilo.

Odesláno

Jak to tak pročítám,tak bych dal za pravdu spíše Ondřejovi.Z mého pohledu,jsi Hanni zaprodal jasný slib v posledně dohodnuté zprávě za mizerných 20 Euro.Budiž Tě dlouho hřejí u srdce.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...