Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

Nějaký ten čas tady brouzdám po fóru a čtu a čtu a nasávám informace.. Blíží se mi kulatiny a má přítelkyně mi chtěla a chce koupit hodinky. Dali jsme si cenový limit cca 7000. Jsem rozhodnutý pro automaty sportovnějšího vzhledu. Běžně chodím v outdoorových a funkčních oblečcích a to i do kanclu. Tzn. ŽÁdné oblekovky nechci. O víkendu jsme byli na nákupech a nahlídl jsem do nejmenovaného obchodu s hodinkami. A zaujaly mě a to řádně Oris-ky Darryl. Cenově jsem trošku mimo ale měli je tam za neskutečných 20k Kč. Prosím můžete mi říct zda do těchto hodinek jít i za trojnásobek určené ceny. Stojí za to? Myslím kvalitou? Dále jsou nějaké podobného vzheldu ale v té zmiňované cenové hranici 7000 Kč kterou jsme nechtěli překročit. Děkuji

Odesláno

Jako prvni hodinky urcite nedoporucuji vybirat ve vodach 20 tisic korun. Na poradne hodinky musis dozrat, cili kdyz si tedka koupis ty orisky, tak jedina vec co na nich budes obdivovat bude jejich cena. Za 7 tisic korun se uz daji poridit celkem slusne hodinky, takze klid. Vyber a rady ke koupi necham na zkusenejsich tuto z fora.

Odesláno

Poměr ceny a kvality hodinek je od určité částky relativní, což nepochybně pochopíš už po zběžném pročtení tohoto fora (víceméně to platí pro všechno, nejen pro hodinky). Jejich hodnota není jen v kvalitě, ale především v pocitu. A pokud to mají u tebe splňovat Orisy, na tvém místě bych nešetřil. Třicítku slaví člověk jen jednou. Jediná otázka je rozpočet - pokud bys kvůli tomu měl dva měsíce jíst suchej chleba tak to asi za to nestojí, ale jinak bych nešetřil. Dvacet pořád ještě není tolik a ty Darryly jsou moc hezký Posted Image

Odesláno

Ty ORIS jsou ale mechanické automaty ETA2824-2. Cena je +- adekvátní zvyklostem, blíže horní hranici, srazit ji můžeš pouze nákupem mimo EU, což je jisté riziko - fake, atd.

Já jsem opačný případ a outdoorovky/potápky mi nic neříkají, ale z praktického hlediska bych si automat s rotorem na kuličkách na práci se sekerou opravdu nebral, ta 2824 se naplno natáhne pouze od pohybů a vibrací ruky na volantu, lepší bude slušný kamenový quartz.

Dělají se i hi-beat quartz s plynulým pohybem sekundové ručky, např. Bulova Precisionist.

Na hodinkách je zábavné, že každý den můžeš mít na ruce jiné ...

Odesláno

Krasny jsou. Nicmene, jako prvni a jedine hodinky bych je asi nebral. Prece jen, je to limitka, a to dost vyrazna, navic s urcitym zamerenim, Darryl O' Young je cinsky zavodnik v GT vozech, zadne jmeno, ktere by mi neco rikalo. Jako prvni hodinky bych volil neco neutralnejsiho. Ale, jako vzdy: to je jen muj pohled, nosit je budes ty.

Odesláno

Myslím si, že je to každého věc. Nevidím nic špatného na tom, že si někdo koupí první hodinky za 20 tisíc. Je to všechno o emocích a finančních možnostech:smile_anim: .

Odesláno

Díval jsme se po cenách a treba na chrono24 je maj cca 0 5-10k dražší a to nejsou nový, je to zajímavý design, který myslím nikdo nepřehlídne, jestliže nepotřebuješ oblekovny, tak bych se jejich určité výstřednosti nebál, a v okamžiku kdy tě řádně zaujaly, tak není co řešit, jdi do nich a brzo sem postni jejich fotky v chlubícím vlákně:smile_anim:

Odesláno

Jasně, ber je. Je důležité si dělat radost. A pokud jak říkaš, tě vystihují, nemáš nad čím přemýšlet.

Jo, ale v tomhle stadiu (ne)vedomosti si muze rovnakou radost udelat i hodinkama za 5000 korun, jenom o tom nevi, protoze je zaslepenej "hodinkama za 20 000 korun"... Apropo, at nakonec kupuje co chce, ja jen rikam jak to vidim ja Posted Image

Odesláno

No v životě se řídím raději koupit něco hned lepšího než se k tomu dopracovat a byt tou cestou ztratný.

To je v podstate i muj nazor. Pokud te vystihuji, libi se ti i na druhy a treti pohled a 13 tis navic vas nevytrhne, pak jsem jeden z tech co te postouchne vpred:) Pokud ale hodlas zkoumat chronomag dal a koukat na dalsi a dalsi hodinky, tak si to jeste jednou poradne promysli, vrat se pripadne k limitu 7tis a tech 13 si nech v zasobe na dalsi hodinky. Co se tyka samotnych hodinek, tak to ti k tomu vic reknou zkusenejsi chronomagori:)

Odesláno

Jako nechapej me zle, ja jsem jenom rikal ze by ses mel nejdrive kouknout po lacinejsich hodinkach, treba te nejaky kousek zaujme vice a jeste k tomu usetris 15 000 korun.

Podobnou dilemu jsem v zacatcich resil i ja. Strasne se mi libili Tag Heuer za 45 000 korun a uz jsem byl rozhodnut ke koupi, kdyz jsem nahodou objevil podobne hodinky Hamilton za 10 000 korun. Dlouho jsem se rozhodoval a nakonec jsem zobral Hamiltony a sve rozhodnuti nelituji. S odstupem casu si pripadam jak blbec, ze jsem chtel dat 45 000 korun za hodinky, ktere by me bavili maximalne tak mesic.

Pokud u tebe penize nejsou problem, tak jdi do tech Oris. Kdyz ale vahas, tak se jeste s chladnou hlavou rozhledni, jak rikam, treba ti padnou do oka nejake lacinejsi hodinky.

Jenom tohle jsem ti chtel rict Posted Image

Odesláno

No jde o to že já si takovéto hodinky pral driv než jsem je videl v tom obchodu. Přítelkyni jsem ji je popisoval jak mají vypadat a co mají mít. Pak jsem je videl. 100% se shodly s mou představou jen ta cena je krapet někde jinde. Zároveň me tlačí i čas protože jsou ve vyloze s velkým popisem sleva 30 procent a je velka pravděpodobnost koupi jiným bláznem jako jsem já.

Mám fáze kdy si říkám že ta cena za hodinky je to moc ale pak si říkám vždyť to jsou ty pravé. Přítelkyni se taky líbí. Problém je to že rekonstrujeme kompletně byt a nechci zacas nadávat že chybi peníze třeba na sedačku. Druhé já mi říká "ser" na sedačku ber je vždyť to jsou ty vyvolené

Pokud mi dáte tip na podobné hodinky za nižší cenu budu rad.

Děkuji

Odesláno

Jak říká Slim_brno, na tomhle fóru opravdu nemůžeš čekat, že ti řekneme něco jako "vykašli se na nákup nějakých hodinek, sedačka je mnohem důležitější" :)

Odesláno

No jde o to že já si takovéto hodinky pral driv než jsem je videl v tom obchodu. Přítelkyni jsem ji je popisoval jak mají vypadat a co mají mít. Pak jsem je videl. 100% se shodly s mou představou jen ta cena je krapet někde jinde. Zároveň me tlačí i čas protože jsou ve vyloze s velkým popisem sleva 30 procent a je velka pravděpodobnost koupi jiným bláznem jako jsem já.

Mám fáze kdy si říkám že ta cena za hodinky je to moc ale pak si říkám vždyť to jsou ty pravé. Přítelkyni se taky líbí. Problém je to že rekonstrujeme kompletně byt a nechci zacas nadávat že chybi peníze třeba na sedačku. Druhé já mi říká "ser" na sedačku ber je vždyť to jsou ty vyvolené

Pokud mi dáte tip na podobné hodinky za nižší cenu budu rad.

Děkuji

nemas co vahat kamo...zober ich... ak ti padli do oka a zhoduju sa s tvojou predstavou..nemas co riesit..

Dalsia vec su za skvelu cenu..ak si ich dnes kupis..a ponosis rok tak ak ich velmi neznicis alebo neodries tak ich predas velmi blizko cene za aku si ich kupil... :) Fakt nemas co riesit..a 20K za hodinky zase nie je az tak vela...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...