BUBÁK Odesláno 16. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2006 watch: zdrazuje ich preto, lebo je to obchodna strategia... ked nieco stoji 4650Kc tak u niektorych to vyvolava pocit nekvality, ze si kupuju brak... ked uz za tu istu vec zaplatia 6950Kc uz maju pocit, ze si kupili kvalitu to je strategia Prim... vyvolat u ludi pocit, dojem, emociu ze ked je nieco drahe, tak to musi byt aj kvalitne.... No jo, ale co kdyz se zakaznik dozvi, ze puvodni cena byla 4650. Potom se nastve a priste koupi jinou znacku. Omega take pred nekolika lety zdrazila Moonwatch, ale bylo to v dobe stoupajici poptavky. Rolex zdrazoval kazdy rok a ne o malo. Ale nyni, kdyz uz nejsou na Rolexy mimo Daytony zadne cekaci doby, tak jsou ceny stabilni. Obchodni strategie je dobra vec, ale na jedne strane bezne Quartzky za 6950 a na druhe strane Linea za 9400 se safirovym sklickem, to se mi prece jenom nezda. Doufam tedy, ze to neznamena, ze se musime pripravit na zdrazeni i u ostatnich modelu! Všechno se zdražuje, tak proč ne hodinky ? Na jedné straně PRIM MPM - čínské hodinky za lidové ceny, kvalita hodinek asi nic, moc. Na straně druhé straně PRIM ELTON- hodinky mechanické v cenách od 9500- 950000,- Kč, ve velmi dobré kvalitě, solitéry, renovace, servis(i když pouze v sídle firmy), luxusní přístup k zákazníkovi- podle hesla:Náš zákazník , náš pán. Cenová politika je interní věcí firmy a pokud prosperují, tak jim to přeji. Je přece věcí zákazníka, aby se svobodně rozhodl, jestli si něco koupí nebo ne.
BUBÁK Odesláno 16. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2006 Omegy prý také v Čr chystají zdražit. To je nějaká kreativní metoda pro stažení se z trhu? Už teď nezanedbatelný počet lidí nakupuje Omegy v zahraničí a rozdíly v cenách jsou velmi výrazné. Těch pár kupujících co si kupují Omegy ještě v Čr, bude hold muset zaplatit v ceně prodejcům z Čr ztrátu, která jim vznikla tím, že ostatní si kupují Omegy v zahraničí. :D
VS Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 watch: zdrazuje ich preto, lebo je to obchodna strategia... ked nieco stoji 4650Kc tak u niektorych to vyvolava pocit nekvality, ze si kupuju brak... ked uz za tu istu vec zaplatia 6950Kc uz maju pocit, ze si kupili kvalitu to je strategia Prim... vyvolat u ludi pocit, dojem, emociu ze ked je nieco drahe, tak to musi byt aj kvalitne.... No jo, ale co kdyz se zakaznik dozvi, ze puvodni cena byla 4650. Potom se nastve a priste koupi jinou znacku. Omega take pred nekolika lety zdrazila Moonwatch, ale bylo to v dobe stoupajici poptavky. Rolex zdrazoval kazdy rok a ne o malo. Ale nyni, kdyz uz nejsou na Rolexy mimo Daytony zadne cekaci doby, tak jsou ceny stabilni. Obchodni strategie je dobra vec, ale na jedne strane bezne Quartzky za 6950 a na druhe strane Linea za 9400 se safirovym sklickem, to se mi prece jenom nezda. Doufam tedy, ze to neznamena, ze se musime pripravit na zdrazeni i u ostatnich modelu! Všechno se zdražuje, tak proč ne hodinky ? Na jedné straně PRIM MPM - čínské hodinky za lidové ceny, kvalita hodinek asi nic, moc. Na straně druhé straně PRIM ELTON- hodinky mechanické v cenách od 9500- 950000,- Kč, ve velmi dobré kvalitě, solitéry, renovace, servis(i když pouze v sídle firmy), luxusní přístup k zákazníkovi- podle hesla:Náš zákazník , náš pán. Cenová politika je interní věcí firmy a pokud prosperují, tak jim to přeji. Je přece věcí zákazníka, aby se svobodně rozhodl, jestli si něco koupí nebo ne. Jenomže na trhu není jenom Prim Elton a Prim MTM. Třeba Archimede, Seiko, Poljot a další nabízejí srovnatelné hodinky za polovinu až čtvrtinu ceny. Já vím, nevyrábějí je kusově, no a co? Zákazníka to nezajímá. Pro někoho je důležité, že těch hodinek bylo vyrobeno jen 100, pro jiného to není důvod dát za ně několikanásobnou cenu a chce jen hodinky za dobrou cenu. Každý si vybere to svoje.
Luk Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 Z uvedených Archimede, Seiko, Poljot mne zatím zaujaly jen ty poslední v tomto modelu.
watch Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 http://www.eshop.petr-cech.cz/good.php?goodId:73 http://petr-cech.prim.cz/kolekce/ Puvodni cena Cechino s quartzem byla 4650 Kc, nebo? Ted je to 6950Kc, tedy o 49% (!) vic. Neni mi uplne jasne, proc Prim zdrazuje hodinky, ktere se spatne prodavaji. Vetsina vyrobcu jde opacnou cestou. Mě připadá, jestli 4650,- nebyla cena PRIM SPORT CODENIS 1. QUARTZ ( už nejsou v nabídce PRIMU), byly Čechínům velmi podobné, Čechína byly značeny jako CODENIS 2 ? http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=1435&p=2 Omegy prý také v Čr chystají zdražit. 4650.- je puvodni cena za Cechino. Prikladam starsi prispevek:"Hodinky u kterých cena 4.650,- odpovídá vzhledu. Ciferník a ručičky jsou tuctové, schopné masově oslovit pouze fandy Čechina a to pouze některé. Ve mně budí dojem nevyváženosti pozdra a lunety proti ciferníku a ručičkám (očekával bych výraznější, zejména širší trojúhelníkového tvaru v barvě pouzdra a minutovou stupnici barevně nevyplněnou). Ovšem sportovní fanoušci mívají jiné názory, takový Tissot Ice -T 2006 byl u hokejových fanoušků údajně velmi úspěšný." (In, 5.6.2006)
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 Puvodni cena Cechino s quartzem byla 4650 Kc, nebo? Ted je to 6950Kc, tedy o 49% (!) vic. Neni mi uplne jasne, proc Prim zdrazuje hodinky, ktere se spatne prodavaji. Vetsina vyrobcu jde opacnou cestou. Mě připadá, jestli 4650,- nebyla cena PRIM SPORT CODENIS 1. QUARTZ ( už nejsou v nabídce PRIMU), byly Čechínům velmi podobné, Čechína byly značeny jako CODENIS 2 ? http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=1435&p=2 Omegy prý také v Čr chystají zdražit. 4650.- je puvodni cena za Cechino. Prikladam starsi prispevek:"Hodinky u kterých cena 4.650,- odpovídá vzhledu. Ciferník a ručičky jsou tuctové, schopné masově oslovit pouze fandy Čechina a to pouze některé. Ve mně budí dojem nevyváženosti pozdra a lunety proti ciferníku a ručičkám (očekával bych výraznější, zejména širší trojúhelníkového tvaru v barvě pouzdra a minutovou stupnici barevně nevyplněnou). Ovšem sportovní fanoušci mívají jiné názory, takový Tissot Ice -T 2006 byl u hokejových fanoušků údajně velmi úspěšný." (In, 5.6.2006) Dík za info, nějak jsem si nemohl vzpomenout. Docela by mě zajímala cena u té budoucí mechanické verze.
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 No jo, ale co kdyz se zakaznik dozvi, ze puvodni cena byla 4650. Potom se nastve a priste koupi jinou znacku. Omega take pred nekolika lety zdrazila Moonwatch, ale bylo to v dobe stoupajici poptavky. Rolex zdrazoval kazdy rok a ne o malo. Ale nyni, kdyz uz nejsou na Rolexy mimo Daytony zadne cekaci doby, tak jsou ceny stabilni. Obchodni strategie je dobra vec, ale na jedne strane bezne Quartzky za 6950 a na druhe strane Linea za 9400 se safirovym sklickem, to se mi prece jenom nezda. Doufam tedy, ze to neznamena, ze se musime pripravit na zdrazeni i u ostatnich modelu! Všechno se zdražuje, tak proč ne hodinky ? Na jedné straně PRIM MPM - čínské hodinky za lidové ceny, kvalita hodinek asi nic, moc. Na straně druhé straně PRIM ELTON- hodinky mechanické v cenách od 9500- 950000,- Kč, ve velmi dobré kvalitě, solitéry, renovace, servis(i když pouze v sídle firmy), luxusní přístup k zákazníkovi- podle hesla:Náš zákazník , náš pán. Cenová politika je interní věcí firmy a pokud prosperují, tak jim to přeji. Je přece věcí zákazníka, aby se svobodně rozhodl, jestli si něco koupí nebo ne. Jenomže na trhu není jenom Prim Elton a Prim MTM. Třeba Archimede, Seiko, Poljot a další nabízejí srovnatelné hodinky za polovinu až čtvrtinu ceny. Já vím, nevyrábějí je kusově, no a co? Zákazníka to nezajímá. Pro někoho je důležité, že těch hodinek bylo vyrobeno jen 100, pro jiného to není důvod dát za ně několikanásobnou cenu a chce jen hodinky za dobrou cenu. Každý si vybere to svoje. Jasně hodinářských firem , které na českém trhu nabízejí hodinky je spousty a bude ještě víc a koupit se dá i přes net, takže konkurence je obrovská. Mě ovšem šlo o české hodinky, tedy o firmy Elton hodinářská a MPM, které se obě více či méně hlásí k následnictví po n.p. Elton zaniklém v roce 1990- výrobci kompletně českých, lidových hodinek v rozumné kvalitě za přijatelnou cenu. Třeba časem vznikne ještě třetí firma, s názvem např. Original Prim a zaplaví trh mechanickými hodinkami v dobré kvalitě a lidových cenách, když se to daří např.rusům, tak proč by to nešlo v Čechách? Možná by jenom stačilo místo neustáleho zdůvodňování proč něco nejde, vymyslet , jak by to šlo? Nebo třeba , tady v protektorátu zase nevznikne nic.
Tomasek Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 Na jedné straně PRIM MPM - čínské hodinky za lidové ceny, kvalita hodinek asi nic, moc. Na straně druhé straně PRIM ELTON- hodinky mechanické v cenách od 9500- 950000,- Kč, ve velmi dobré kvalitě Teda bubáku sorry, ale je fakt nutný, aby ses jim takhle nestydatě neustále vrhal do... co to je "kvalita asi nic moc...ve velmi dobré kvalitě" ?? Jestli tys náhodou nečetl jednu povídku Š+G: "obchody za první republiky byly zaplaveny nekvalitní obuví značky Baťa; koupil sis pár a za šest sedm let sis mohl jít pro nový..."
batty Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 "Original prim"(jak pise BUBAK) s cenou a kvalitou Vostoku nebo Poljotu by byla nadhera a dustojne pokracovani. Absolutne nechapu jak muze nekdo budovat firmu na exkluzivni hodinky se znackou Prim!(S napisem "kukacka" by meli vice sanci:) Taky mi prijde cudne, ze MPM je ciste zlo jak nam tu Prim tvrdi.
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 Na jedné straně PRIM MPM - čínské hodinky za lidové ceny, kvalita hodinek asi nic, moc. Na straně druhé straně PRIM ELTON- hodinky mechanické v cenách od 9500- 950000,- Kč, ve velmi dobré kvalitě Teda bubáku sorry, ale je fakt nutný, aby ses jim takhle nestydatě neustále vrhal do... co to je "kvalita asi nic moc...ve velmi dobré kvalitě" ?? Jestli tys náhodou nečetl jednu povídku Š+G: "obchody za první republiky byly zaplaveny nekvalitní obuví značky Baťa; koupil sis pár a za šest sedm let sis mohl jít pro nový..." Trochu jsi to vytrhnul z kontextu a hlavně jsi asi nečetl další příspěvky. Pokud vycházíš z povídek Šimka a Grossmana, tak Ti s lítostí musím sdělit, že se nejedná o historickou literaturu faktu, ale pouze o satiru. Hodinky MPM jsem viděl osobně- nějaké quartz chronografy, pánské i dámské hodinky, dýchla na mě atmosféra asijské tržnice- neslícovanost, brutálně vyvedený ciferník i ručky, na to abych je nosil, bych opravdu neměl odvahu, ale třeba je to subjektivní pocit. Hodinky Elton Prim vlastním a několik jsem jich měl možnost vidět, jsou kvalitně do detailu provedené, strojky švýcarské ETA - kvalitní, případně léty prověřené strojky PRIM vyr. před r. 89; +péče o zákazníka. To jsou pro mě atributy velmi dobré kvality, když neřeším cenu. P.S: S kvalitou Baťovek, bych to asi nesrovnával - jednalo o se konfekční boty- mnohé s gumovou podešví, ale kdo chtěl kvalitu, ten si nechal ušít boty na míru od ševce. :D
JJ Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 No já nevím... MPM jsou obchodníci (mimochodem nejen s hodinkami), v Eltonu ty hodinky konstruují a vyrábí. V tom já osobně vidím opravdu propastný rozdíl. Co se týče parasitování, tak jakkoli mé sympatie jsou na straně Eltonu, myslím, že celá věc je složitější - MPM nekopíruje žádné konkrétní modely Eltonu, ani minulé ani současné, netvrdí, že hodinky jsou vyrobené v ČR atd. Jediné, co MPM poněkud kreativně používá je tvrzení o tradiční české značce*. Za tu ovšem prokazatelně řádně zaplatili, takže mluvit o parasitování mi přijde ne zcela na místě. Jiná věc je ten s prominutím bordel, ve kterém to celé mohlo dospět až do této situace, ale v tom jsou obě strany sporu nejspíš nevinně. ___ * On i Elton je občas podobně kreativní - viz například ne úplně jasné označování kalibrů Prim "založených na ETA"
BUBÁK Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 No já nevím... MPM jsou obchodníci (mimochodem nejen s hodinkami), v Eltonu ty hodinky konstruují a vyrábí. V tom já osobně vidím opravdu propastný rozdíl. Co se týče parasitování, tak jakkoli mé sympatie jsou na straně Eltonu, myslím, že celá věc je složitější - MPM nekopíruje žádné konkrétní modely Eltonu, ani minulé ani současné, netvrdí, že hodinky jsou vyrobené v ČR atd. Jediné, co MPM poněkud kreativně používá je tvrzení o tradiční české značce*. Za tu ovšem prokazatelně řádně zaplatili, takže mluvit o parasitování mi přijde ne zcela na místě. Jiná věc je ten s prominutím bordel, ve kterém to celé mohlo dospět až do této situace, ale v tom jsou obě strany sporu nejspíš nevinně. ___ * On i Elton je občas podobně kreativní - viz například ne úplně jasné označování kalibrů Prim "založených na ETA" Souhlasím, spíše jsem řešil nabídku trhu v hodinkách se značkou PRIM. I když nevím, jestli třeba někde v okolí Pekingu nestojí fabrika PRIM MPM, přesná kopie té co stojí v Novém Městě. :D
watch Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 No já nevím... MPM jsou obchodníci (mimochodem nejen s hodinkami), v Eltonu ty hodinky konstruují a vyrábí. V tom já osobně vidím opravdu propastný rozdíl. Prave proto nemam zadne MPM ale pouze "prave" Primky. Na druhou stranu cenove politice u modelu Cechino nerozumim. Zdrazeni bezneho quartzoveho modelu o 50% sotva zvedne prestiz vyrobce. Jsem rad, ze ma Elton uspech s modely za 15...20...50...100-tisic a vic, ale nejaky "budget"-model v nabidce ma take vyhody. Nastesti ale nabizi Prim mechanicke hodinky od 9400.-. Nemyslim si, ze by bylo dlouhodobe rozumne nabizet pouze hodinky za desetisice korun. Do obchodni politiky Eltonu mi nic neni, ale nezda se mi, ze je Elton tak znama firma, aby se mohlo dlouhodobe orientovat na hodinky od 50 tisic a nic jineho. Dnesni "elita" zna tuto znacku, ale u pristi generace to nebude tak lehke. No nic, drzim palce.
Luk Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 .....Dnesni "elita" zna tuto znacku, ale u pristi generace to nebude tak lehke. No nic, drzim palce. Novou generaci zákazníků si musí vychovat.
Tomasek Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 No já nevím... MPM jsou obchodníci (mimochodem nejen s hodinkami), v Eltonu ty hodinky konstruují a vyrábí. V tom já osobně vidím opravdu propastný rozdíl. JJ: v tom je rozdíl bezpochyby, moje popíchnutí se týkalo bubákova tvrzení o nekvalitě/kvalitě, a s tím komponenty nakupované či "doma dělané" nesouvisejí. A že na něj dýchne "asijská tržnice", to je jako kdyby na mě při pohledu na Sport I dýchly monstrprocesy a basa v Jáchymově. Podívej se třeba na firmu Olympia - nakoupí v HongKongu pouzdra a číselníky, dovnitř osadí kalibry Citizen, přivezou do Česka a prodají. Je to kvalitní nebo ne? Já nevím, jsou to hodinky, jdou přesně, uvnitř japonský stroje a stojí 800 Kč! A že v Eltonu umějí vysoustružit pouzdro? To dneska dělá kdekdo a za setinu ceny. Já z toho, co bubák napsal, prostě pořád cítím tu ukřivděnost: voni nám ukradli naší značku... NEUKRADLI, je jejich a Elton by se měl pořádně snažit, aby jim ta samá zůstala alespoň pro Česko (jestli už není pozdě).
mechano Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 "Original prim"(jak pise BUBAK) s cenou a kvalitou Vostoku nebo Poljotu by byla nadhera a dustojne pokracovani. Většinou se nechci míchat do jalových diskusí. Tady ale nevydržím a musím poznamenat že toto je věta která bude jednou zlatým písmem zapsána do "Velké knihy největší blbostí které byly vysloveny na této planetě".
batty Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 "Original prim"(jak pise BUBAK) s cenou a kvalitou Vostoku nebo Poljotu by byla nadhera a dustojne pokracovani. Většinou se nechci míchat do jalových diskusí. Tady ale nevydržím a musím poznamenat že toto je věta která bude jednou zlatým písmem zapsána do "Velké knihy největší blbostí které byly vysloveny na této planetě". Jejda. Nekde jsem nechal druhou pulku vety:) Priste si nejdrive prectu co pisu, taky by ti to prospelo.
Foundryman Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 V pátek jsem byl na pivu s pár lidmi, vedle mě seděly Breitlingy, z druhé strany Longines, naproti přes stůl Rolex a Tag Heuer (mechanika). Když jsem se jen tak vrámci debaty optal, jestli by si někdo z přítomných koupil hodinky Prim za 30 a více tisíc Kč, srdečně se zasmáli a brali to jako žertovné osvěžení debaty.
Foundryman Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 Absolutne nechapu jak muze nekdo budovat firmu na exkluzivni hodinky se znackou Prim!(S napisem "kukacka" by meli vice sanci:) Taky mi prijde cudne, ze MPM je ciste zlo jak nam tu Prim tvrdi. Tak tohle nechápal nikdo z výše zmíněných pánů. A byli mezi nimi 2 manažeři amerických investičních fondů, zabývajících se nákupem, zhodnocením a následným prodejem výrobních firem.
Prokop Odesláno 17. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2006 Že vás to baví! Fakt nechápu, proč máte tolik potřebu diskutovat o něčem, co vám příjde nesmyslné. Založte si na to vlastní fórum a toto nechte diskuzím o hodinkách jako takových! Nechci házet všechny do jednoho pytle, protože mnohé z vás znám a vím co, jak a proč myslíte. Musím dokonce ocenit, že i bunny vnímá realitu tak jak doopravdy je, byť se mu to možná také nezamlouvá. Pokud z vás má někdo opravdu zájem zjistit reálný stav věcí, nechť si se mnou příjde osobně pohovořit na některou z besed. Kdo je zažil ví, že se žádné otázce nevyhýbám.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se