paveiv Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Odesláno 6. února 2012 Konecne se mi dostaly zpet do rukou Primky, ke kterym jsem dostal jako vanocni darek navstevu u pana Frydla, kteremu timto jeste jednou dekuji za perfektne odvedenou praci. Jednalo se o kompletni servis, nakonec i vcetne pochromovani, i kdyz nad tim jsem se rozmyslel opravdu hodne dlouho a mel z toho obrovske obavy. Jedine co se nepovedlo sehnat bylo originalni lunetu v odpovidajicim stavu, takze az casem. A nakonec i pochromovani dopadlo na jednicku, je to na hranach trosku znat, hlavne na fotkach, ale v realu si toho clovek ani nevsimne, takze urcite nelituji. I kdyz to mozna ne kazdemu bude po chuti, tim spise u takhle nizkeho serioveho cisla. Plus jeste dostaly novy reminek, v podobnem stylu jako original, ale v kuzi. Snad se budou libit. Inu, fotky vydaji za tisic slov, takze... (nejsem zadny fotograf, kdovijaky zazrak to neni)
Honza.manta Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Odesláno 6. února 2012 Vypadají dobře, ale to bych radši koupil nějaké jiné sporty s pěkným pouzdrem a přesadil sklíčko s armovákem, to chromování je vidět. Ale vypadají i tak velmi dobře. Jo a ta luneta je teď zrovna na aukru.
paveiv Odesláno 6. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2012 Vypadají moc dobře, lépe než jsem vůbec čekal. Vidět to sice je, ale v reálu je to opravdu neznatelné. Předtím byly sežrané, podle mě je to lepší takhle, rád bych je i nosil, což předtím bych je akorát víc likvidoval. Dělat nějakého dalšího frankensteina se mi nechtělo, nebo i kupovat jiné Primky. Za tip na lunetku diky, uz je na jednu prihozeno, tak ne, ze mi ji nekdo vyfouknete, musim letet pryc. Vypadají dobře, ale to bych radši koupil nějaké jiné sporty s pěkným pouzdrem a přesadil sklíčko s armovákem, to chromování je vidět. Ale vypadají i tak velmi dobře. Jo a ta luneta je teď zrovna na aukru.
pplus Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Chapem., ze kluci sa radi bavi....ale??? Zabijat cas a energiu nezmyslom???? Prosim ta, aky zmysel malo chromovanie puzdra? Puzdro v perfektnom stave kupis do 20 EUR, plastovu lunetu za 10 EUR......takto zlikvidovane puzdro je skor deformacia hodiniek, ako ich renovacia.....este sa to nastastie da zachranit, kedze suciastok na stare PRIMky su tisice :-) Kup si pekne puzdro a peknu lunetu, potom ti takzvanu renovaciu zvladne hodinar do 20minut .....
diver60 Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Puzdro v perfektnom stave kupis do 20 EUR, plastovu lunetu za 10 EUR Pokud máš tip na pouzdro k PSII-I v perfektnim stavu za 20EUR tak 1ks beru Na aukru se to pohybovalo kolem 80-100EUR (komplet se sklem, lunetou a korunkou)
paveiv Odesláno 7. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Holt na to má každý jiný názor, netřeba se hned rozčilovat. Ale krásný příklad toho jak funguje zdejší fórum oproti watchuseek. Nevím proč bych si měl kupovat nové pouzdro, když mě pochromování nestálo ani korunu, že se to někomu nelíbí, to je jen a jen jeho věc. Nová luneta už je na cestě.
JHonza Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 ... Radši nic ... V žádném případě to nepatřilo tobě ... Holt na to má každý jiný názor, netřeba se hned rozčilovat ...
jacob Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Puzdro v perfektnom stave kupis do 20 EUR, plastovu lunetu za 10 EUR Vzal bych si prosím dvě pouzdra a dvě lunety .
Petr Svetr Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Hezké číslo.Ono sehnat NOS pouzdro na letecké si myslím že nejde, leda by člověk vychytal to se zaoblenýma hranama nějaké starší a hezké a to pochybuji. Zásah do tohoto je vždy na pohledu majitele. Každý na to má jiný názor. A majitel v tomto případě nechtěl ničit jiné PS2 kvůli pouzdru předpokládám . Měl bych dotaz na to dýnko-vypadá absolutně bez škrábanců, jako by ho nikdy nikdo neotvíral- je nějakým způsobem ošetřený, popř., dají se nějak malé škrábance rozleštit? Dík za odpověď.
Honza.manta Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Puzdro v perfektnom stave kupis do 20 EUR, plastovu lunetu za 10 EUR......takto Lunetu koupí levněji na aukru, ale těch pouzder koupím klidně deset i víc. Kam ti mám poslat peníze?
paveiv Odesláno 7. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Je na něm škrábanců celkem dost, jen sou drobounké a na té fotce se úplně ztratily, ten nejviditelnější je navíc na druhé straně než je pohled na druhé fotce. Co je mám já, tak jsem dýnko ničím neošetřoval, nezkoušel rozleštit. . Měl bych dotaz na to dýnko-vypadá absolutně bez škrábanců, jako by ho nikdy nikdo neotvíral- je nějakým způsobem ošetřený, popř., dají se nějak malé škrábance rozleštit? Dík za odpověď.
Jezevcik2 Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Paní Krsková z Eltonu mně říkala,že nějaká nová PS II pouzdra mají a myslím,že cena byla okolo dvou tisíc.Nerad bych uváděl nesmysly,ale levné to nebylo a přibližně bych to asi tak viděl.
diver60 Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Petr Svetr: Měl bych dotaz na to dýnko-dají se nějak malé škrábance rozleštit?dát do soustruhu a buď kartáčem nebo smirkem to zdrsnit pripadne vylesti kdyz chces
orlando1 Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Zajímalo by mě, jestli se ještě dá sehnat originál korunka, aspoň na fotce vypadá jako nová.
paveiv Odesláno 7. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2012 Zajímalo by mě, jestli se ještě dá sehnat originál korunka, aspoň na fotce vypadá jako nová. Je tam ještě původní, ale vypadá velice dobře, takže novou jsme ani sehnat nezkoušeli.
Petr Svetr Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Díky za odpovědi a radu k dýnku. Co se týče korunky, pokud je člověk opravdu detailista tak podle mě korunka s vybráním na letecké neměla bambírování na vnější straně, stejně jako to neměly korunky plné na poslední typy sportů. Korunky na PS1 a PS 2.1 a 2.2 měly bambírování. Ale ve výsledku se dají přeci letecké osadit korunkou z posledních sportů, dá se sehnat do 150 Kč a spousta leteckých ji má a není to bráno jako nějaký problém. Jak moc to bylo při výrobě jednotné těžko říct. Jinak korunky na PS 2 a 1 se teda ještě liší délkou krčku a možná i vnitřními rozměry, protože při osazení korunky z 1 "o" kroužky z 2 je hodně vytlačován mosazný kroužek který to drží. Aspoň já mám tu zkušenost - při tady té úpravě jsem musel kroužky po ploše trošku zbrousit a ve výsledku korunka táhne navíc velice silně. Korunku s vybráním lze koupit v Parexo Pardubice (kvalita - nevím), také je kdysi nabízel pan Matyáš z Království hodin v Praze (cena cca 300 Kč), nebo se dá koupit nerezová v Eltonu (má jemnější drážkování, nemá bambírování).
orlando1 Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Odesláno 9. února 2012 To je sice fakt, ale co není stopro, to mě vždycky smolí... Díky za odpovědi a radu k dýnku. Co se týče korunky, pokud je člověk opravdu detailista tak podle mě korunka s vybráním na letecké neměla bambírování na vnější straně, stejně jako to neměly korunky plné na poslední typy sportů. Korunky na PS1 a PS 2.1 a 2.2 měly bambírování. Ale ve výsledku se dají přeci letecké osadit korunkou z posledních sportů, dá se sehnat do 150 Kč a spousta leteckých ji má a není to bráno jako nějaký problém. Jak moc to bylo při výrobě jednotné těžko říct. Jinak korunky na PS 2 a 1 se teda ještě liší délkou krčku a možná i vnitřními rozměry, protože při osazení korunky z 1 "o" kroužky z 2 je hodně vytlačován mosazný kroužek který to drží. Aspoň já mám tu zkušenost - při tady té úpravě jsem musel kroužky po ploše trošku zbrousit a ve výsledku korunka táhne navíc velice silně. Korunku s vybráním lze koupit v Parexo Pardubice (kvalita - nevím), také je kdysi nabízel pan Matyáš z Království hodin v Praze (cena cca 300 Kč), nebo se dá koupit nerezová v Eltonu (má jemnější drážkování, nemá bambírování).
bohus76 Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Odesláno 9. února 2012 To dýnko bych se ani nepokoušel leštit /ne že by to nešlo/.Nejvíc se mi líbí právě to opracování,kdy to má tu strukturu od nějakého nástroje /teda od soustružnického nože/.Přeleštěné dýnko je o ničem,je to fádní,zkrátka se mi to nelíbí.Pokud nejsou škrábance vidět /a u tebe nejsou/,tak neleštit,nechat tak.
Honza.manta Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Odesláno 9. února 2012 (upraveno) Zajímalo by mě, jestli se ještě dá sehnat originál korunka, aspoň na fotce vypadá jako nová. Dá, ale jde to ztuha a chce to trpělivost Upraveno 9. února 2012 uživatelem Honza.manta
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se