straspol Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Náhradní díly a to včetně Alu stupnice samozřejmě budou. Nestraš. Pokud si pozorně prečteš co jsem napsal, cituji: "ALu stupnici budeme vyrábět jen a pouze pro tuto limitovanou edici. Žádný kus navíc pro případné renovace.", tak z toho plyne pouze to, že Alu stupnice nebudou dostupné pro renovace. Toť vše. ... se mi ulevilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 1. Financ2. 3. docent_tecka4. 5. jata (zaujem v pripade ocelovej lenety)6. hopsahejsa7. gougy8. 9. 10. 11. vnuk12. Nodus (předběžně)24. Hirsch30. Mirek2450. pavlisbrno .. případně č.25/25 u menší série Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 26. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Accutrone,jsem rád,že jsi se do toho vložil,ale myslím,že jsi tu měl být daleko dříve. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 1. Financ2. gougy 3. docent_tecka4. 5. jata (zaujem v pripade ocelovej lenety)6. hopsahejsa7. 8. 9. 10. 11. vnuk12. Nodus (předběžně)24. Hirsch30. Mirek2450. pavlisbrno .. případně č.25/25 u menší série Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 (upraveno) Odpadává to, jak jsem avizoval vydržím na úterní vizualizaci. 4 Donuts - pak by jednička mohla být volná Upraveno 26. února 2012 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Za mě by bylo zajímavé průhledné dýnko, aby se člověk mohl pokochat novým kalibrem. Když se nejedná o čistou repliku, tak to není nic proti ničemu. Pokud to bude pojato takto modernizovane tak bych tomu nebranil, nicemu to neuskodi a majitele si muzou kratit dlouhou chvili kochanim se. Ale vlastne at se vyjadruji zajemci..... ze ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Pokud bychom chtěli na ES2012 aretovanou lunetu, jako je například na Orlících, tak to znamená nakreslit a vyrobit nové pouzdro a otočný kroužek. Pak však není šance vejít se do stanovené ceny a ještě na tom něco málo vydělat. Už vidím jak se zvedne vlna chytrých komentářů o tom, jak jsme drazí, neproduktivní, nekompetentní, nevážíme si zákazníků a já nevím co ještě. Záměrně vynechávám expresívnější výrázy, které zde na naší adresu padají, ale tak to prostě je. Je mi líto, ale u ES2012 bude luneta bez aretace. Jen drobnost - na webu primu stojí u modelu igen 38 uvedena obousměrná aretace lunety - co se tím tedy myslí ? Nebo už to někdo nakreslil a vyrobil ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 (upraveno) cigi: Luneta asi stejně nebude taková, jako na originálu, bude se "blížit". To je opravdu takovy problem to vyrobit tak jak to bylo na ES ? ovsem dnes uz s vetsi ostrosti tisku? myslim si ze to byl kdysi hlavni duvod proc se to tehdy nezavedlo do seriove vyroby ale mozna byl duvod jiny. Zas ta samá odpověď - není to historická replika a vzhledem k tomu, že to bude celkový upgrade k remaku lunety filozoficky nevidím žádný důvod, leda byste byli fakt zazobaní nebo prim chtěl dávat dárky. Jestli to prim pojímá jako sběratelskou lahůdku, a nechce ani tu vložku uvolnit pro běžné renovace, nemůže se mu 50 kusů nové lunety rentovat.(Já vím, že je to kontroversní deklarace bez záruk, je tu druhovýroba atd....) Ale kdyby je uvolnil pro běžné modely, stejně by to myslím nemělo ekonomický efekt a kde je to sběratelství ?? Myslím, že alu vložka do nerez lunety je naprosto vyhovující kompromis. Vlastně ani neznám , že by někdo dělal historické repliky hodinek se vším všady. Proč taky ? Upraveno 26. února 2012 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2012 Jen drobnost - na webu primu stojí u modelu igen 38 uvedena obousměrná aretace lunety - co se tím tedy myslí ? Nebo už to někdo nakreslil a vyrobil ?? Bohužel jde o šotka. Luneta u Igenu38 je klasického provedení tzn. na drátek. Díky za upozornění. Opravíme to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2012 Jestli to prim pojímá jako sběratelskou lahůdku... Já si myslím, že to je jen takové zbožné přání Eltonu. Velice rádi by dosáhli toho, aby jejich nové modely byly takto vnímány. To by se pak prodávalo a ceny by rázem měly své opodstatnění. Přeju jim to, proč ne, ale já na tom sběratelsky atraktivního nevidím nic. A podle toho "fofru" o ně to vypadá, že ani nikdo ostatní, jen pár nadšenců to bere jako zajímavost s vědomím, že půjde o utopené peníze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 27. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2012 Karlosi,já bych neřekl,že si to musí zájemci pořizovat pouze ze sběratelského důvodu.Chtějí mít novodobé Primky za slušné peníze,což tak je.Myslím,že nikdo z nich neuvažuje spekulativně,zde se jedná se o fanoušky.Utopené peníze to asi jsou,ale vzhledem k částce se nejedná o tragédii.Tou bych označil investici do auta,kde velké množství lidí vyhazuje statisíce,které se každým dnem smršťují a ještě jsou ponechány na ulici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2012 To máš asi pravdu, já jen napsal svůj názor na snahu Eltonu zvýšit sběratelskou hodnotu téhle edice. A ta je podle mě malá až žádná a jiná stupnice v lunetě ji asi moc nezvedne. Ale třeba se pletu a za pár let budou tyhle hodinky vyhledávanou raritou. I když já teď marně přemýšlím proč by to tak mělo být, stát se to může. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 27. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2012 To se stát opravdu může.Myslíš,že by v šedesátých letech někdo předvídal budoucí hodnotu Orlíků?Jsou také technicky něčím výjimečné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2012 Na tom něco je. Tedy neváhejte a kupujte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2012 Karlos - tohle přeci není nový řadový model pro širokou veřejnost, jako např. Orlík, ale na zájmovém internetovém foru formovaná limitovaná edice modernizovaného remaku velmi vzácného modelu, možná prototypu ( vlastně ani nevím, jestli se seriově vyráběl a kolik jich je, ale já ještě jej třeba ve sbírce nemám ) podle původních matric - sběratelství z toho prostě nemůžeš vynechat . A neobvyklá, prim dokonce slibuje jedinečná vložka do lunety evokující právě ten původní model je důležitá třešnička na dortu. Podle mne to jednoznačně je sběratelská věc pro poučené fandy a fajnšmekry, kdo jiný ji taky ocení ? Jestli je nákup takové sběratelské libůstky dobrou investicí, je úplně jiná otázka (domnívám se, že není). Každýmu fandovi, který si ji bude moci dovolit, ale přinese zaslouženě radost, to jsem si jist. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ohm-Aztec Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2012 1. Financ2. gougy3. docent_tecka4. 5. jata (zaujem v pripade ocelovej lenety)6. hopsahejsa7. 8. 9. 10. 11. vnuk12. Nodus (předběžně)24. Hirsch30. Mirek2434. Ohm-Aztec50. pavlisbrno .. případně č.25/25 u menší série Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2012 Po komunikaci z Financem si předběžně rezervuji postup z čísla 2 na 1 (pokud prapůvodní zájemce nebude chtít). Ale stejně se nemůžu dočkat vizuálu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2012 Po komunikaci z Financem si předběžně rezervuji postup z čísla 2 na 1 (pokud prapůvodní zájemce nebude chtít). Ale stejně se nemůžu dočkat vizuálu. Děláme na tom. Mělo by to dopadnout během dnešního odpoledne, nejpozději zítra ráno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ohm-Aztec Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2012 Mám dotaz, zda by nebylo lepší při číslování limitované edice zvolit kompozici a la Orlík, která je pro Elton charakteristická, tedy 12 001 - 12 050? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2012 To mi nepřijde. Z toho nikde není vidět, že se jedná o X-tý kus z konkrétní uzavřené série. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se