Andrey Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Odesláno 20. února 2012 Zdravím! Chtěl bych poradit s výběrem. Chci švýcarské automaty, spíše sportovní, resp. líbí se mi potápěčské. Zbyly mi ve výběru Tag Heuer Aquaracer WAN2110_BA0822 a Baume et Mercier Riviera 8778. Moje cenová hranice je kolem 35.000,- Kč. Které byste vybrali a proč? Vybírám svoje první opravdový hodinky, tak se nechci unáhlit. Čím víc si hodinek všímám, tím víc mám pocit, že Aquaracery má na ruce každý druhý.... Co myslíte? Nebo máte nějaký úplně jiné tipy? Pak mne ještě trápí jedna věc. Tag Heuery jsem měl na ruce, ale s BM je to horší. Potřeboval bych si je někde zkusit, protože na obrázku se mi líbí asi víc než TH, ale je to takový lehce extravagantní design, tak aby si mi líbily i ve skutečnosti... Ale v Pařížské, kde je asi jediné české zastoupení, mi je objednají jen závazně po složení zálohy. Nevíte kde by se daly zkusit nejblíže Praze? Někde v SRN? Díky za tipy!
Ohm-Aztec Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Odesláno 20. února 2012 Tak asi bych se nebal, ze TH aquaracer ma kazdy druhy, to je spis pripad bondovek... BaM jsou urcite zajimava a neobvykla volba, ale asi ne kazdy zkousne tu hodinovou rucicku.
montemar Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Odesláno 20. února 2012 já hlasuji pro tag. naživo jsou moc hezký. a co oris aquis? ty jsou super a ještě ušetříš
StanoBare Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Odesláno 20. února 2012 (upraveno) Ahoj, kedysi som mal TH Aquaracer vo výbere, ale v reále ma trochu sklamali. Určite sú to fajn hodinky (kaliber, dúfam, že nekecám, je založený na ETA 2824-2)...ale v tej cene som mal iné hodinky sice s klasickým, ale osvedčeným kalibrom ETA, plusom bol day/date a to vyhrálo. U B&M mi trochu vadí rímska 12, na potápkach...no...ale to je prdi pripomienka. Hodinová ručička je zaujímavá, ale to by fakt trebalo vidieť. Kým nájdeš možnosť skúsiť B&M Riviéry, omrkni napr. Oris diversky, puzdrom netradičné, máš zachované indexy a ručičky s kovovou obrubou, rovnaký kaliber ako u B&M (ETA 2824-2), dokonca aj veľkosť cca sedí (opticky určite). Orisky sú dostupnejšie, v Prahe určite, kvôli tvaru puzdra treba vyskúšať. Mínusom je však obmedzený výber remeňov kvôli špecify nožičkám. A ešte ma napadol Mido a Ball. Pozri napr. na jurawatches prehľad modelov. Máš dobrý finančný základ, počkaj si ešte na ďalšie návrhy. Edit...a kým som dopísal, Oris sa už spomína Upraveno 20. února 2012 uživatelem StanoBare
StanoBare Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Odesláno 20. února 2012 (upraveno) Fortis! Veď ja som na ne zabudol . Tak tak, na rozjazd úplne vyhovujúce. Mariňáky, B42-Off. Cosmo, B42-GMT, alebo športovejší vzhľad, ale už nie diver štýl, B42 Flieger. edit: a aby si to mal ešte komplikovanejšie, v tej cene sa zmestíš aj do Sinn a Damasko. O nich tu nájdeš x vlákien, v Prahe už je aj predajňa. A môj tajný tromf Tutima DI 300. V kľude si to prejdi, výberové "peklo" je hlavne u prvých vážnych hodiniek je aj tak to najkrajšie . Upraveno 20. února 2012 uživatelem StanoBare
Andrey Odesláno 20. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2012 Super, díky za tipy! Mám o čem dumat... Dneska už to musím zabalit, ale předběžně musím říct, že jsem si myslel, že za těch pár měsíců co procházím weby a obchody jsem měl pocit, že už jsem všechno viděl... což byla zjevně blbost.
NIGHTinGALE Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Odesláno 21. února 2012 Určitě B&M, tenhle model je super a už po něm dlouho pokukuju.Za dobré peníze je míval ebay prodejce:http://stores.ebay.de/Uhren-von-Uhrenhandel-de?_trksid=p4340.l2563Zkus mu napsat, prodával před nějakou dobou fungl nové za cca. 800 EUR.
StanoBare Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Odesláno 21. února 2012 Ešte sa vrátim k Tutime. Nie je až tak prevarená značka, i keď ich legendárne modely sú najmä pilotky, u potápiek okrem modelu DI 300M, maju zaujímavý Pacific z rady Yacht (WR300M, ETA 2836-2 - v pohode kaliber, titán puzdro, priemer 43.5mm, výška do 12.5mm) Zdá sa mi trochu živší ako TH, či B&M. Je možné k nim mať aj ťah. A ak by ťa nič nezaujalo a ostaneš pri prvotnom výbere, potom B&M sa mi vidí zaujímavejší.
lastam Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Odesláno 21. února 2012 V 21. 2. 2012 v 11:20, 'StanoBare' napsal: Ešte sa vrátim k Tutime. Nie je až tak prevarená značka, i keď ich legendárne modely sú najmä pilotky, u potápiek okrem modelu DI 300M, maju zaujímavý Pacific z rady Yacht (WR300M, ETA 2836-2 - v pohode kaliber, titán puzdro, priemer 43.5mm, výška do 12.5mm) Zdá sa mi trochu živší ako TH, či B&M. Je možné k nim mať aj ťah. A ak by ťa nič nezaujalo a ostaneš pri prvotnom výbere, potom B&M sa mi vidí zaujímavejší. moc pekna modra
Andrey Odesláno 22. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2012 (upraveno) Takže zápletka se komplikuje. Po vašich tipech se výběr rozrostl: Ale na těch Baume et Mercier mi začíná vadit ta ručička... A ještě pro pořádek: Tag HeuerAquaracer; Baume et Mercier Riviera 8778; Fortis B-42 OfficialCosmonauts Day/Date; Oris Aquis Date a Tutima DI 300 Black Upraveno 22. února 2012 uživatelem Andrey
Petr Svenda Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 No potes te Pambu... Jeste ti zkusim pomotat hlavu a pridam svoje oblibene LLD, naprosto univerzalni hodinky. http://forums.watchuseek.com/f405/longines-legend-diver-no-date-593194.html
Mpety Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 TH mam moc rad, ale z výběru bych volil Fortis
bcmike Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Odesláno 23. února 2012 Ahoj, já mám Longines Hydroconquest a jsem spokojený. Kdybych si měl vybrat z tvé nabídky, volil bych ORIS. Měl jsem je na ruce a jsou parádní. Tak šťastný výběr.Ondra
lolohh Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Odesláno 23. února 2012 Já bych to měl jednoduchýTag HeuerAquaracer - hezké, ideální velikost, ale v reálu mě hrozně zklamal tahBaume et Mercier Riviera 8778 - hodinová ručka by mi taky vadila, pouzdro ve tvaru dvanáctiúhelníku se mi nelíbíFortis B-42 OfficialCosmonauts Day/Date - vadí mi pouze 20mm tah k 44mm lunetě, jsou "dlouhé"Oris Aquis Date - hrozně se mi líbí z fotek, ale v reálu se mi Oris pouzdra nelíbí a velikostně mi nesedí Tutima DI 300 Black - nikdy jsem je neviděl naživo, ale strašně se mi líbí, ideálně normál ocel
bandicoot Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Odesláno 23. února 2012 (upraveno) A co TOHLE. Trocha barviček neuškodí, ať jsou ty hodinky trochu zábavné. A nebo TOHLE. Ať to má nějaký ty fíčury navíc. Nejsou to sice divery, ale WR mají 200, jsou stoss-sicher, antimagnetisch a coby sportovní hodinky mají i perfekt odolnost materiálu. edit: a ani jedno neni mainstream... Upraveno 23. února 2012 uživatelem bandicoot
MegaTenese Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Odesláno 23. února 2012 me se libi tutima, hned tak nekdo je nema..
StanoBare Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Odesláno 23. února 2012 B&M Riviera - korunka dopasovaná k obrysu puzdra/lunety - fajn detail, ale pôsobia tak nevinne, "jemne". Fortis - model vo výbere malo pár členov tohto fóra, ja ho mám skoro rok a pol, denno denné využitie. Na to kde s nimi chodím - viď fotky v galérke, slúžia ťuk ťuk, výborne. Kaliber maká bez výraznej odchýlky - cca 5s/deň. Oranžová sekundovka tomu dáva šmrnc. Day/date - užitočné, ale to je podľa uváženia, či to preferuješ, podobne ako full minútová luneta. Tá prečnieva, čím pri pohľade z vrchu zaniká obrys puzdra - mne sa to páči. Super ťah, s ktorým puzdro nepôsobí mdlo. Krásny antireflex a modrastý odtieň. Mínusom je plecháč spona, klasické nastavenie mikroregulácie ťahu, tam mohli kľudne viac zapracovať. Priemerné lumi. Oris - plastické indexy, s obrubou = punc navyše. Ale každý ti tu napíše - treba skúsiť v reále. Osobne ma to tiež trochu sklamalo, ani nie tvar puzdra, ale velkosťou. 42 a 43mm vyzerali malé, to už radšej 47mm. Glycine Lagunare v bandiho odkaze - vadí mi rozloženie cifru, na to by som si nezvykol + svetlá luneta. Ak už, bral by som Lagunare s čiernou lunetou, len cena už za nové určite nebude do 35000Kč. Sinn - paráda, myslím, že sa vojdeš do ich sumy. Výrazne a pritom pekne harmonické. Za tie peniaze tu dostaneš viac. Tutima - už závisí od Teba, či oceníš netuctovky, ktoré sa tu objavia poskromne, alebo radšej pôjdeš do známych vôd, povedzme na istotu. Vybral si si zaujímavý model - titán + PVD. Antireflex len na spodnej strane sklíčka = nebude chytať každý otlačok (ako u Fortis). Ten istý kaliber ako má Fortis. Len je lepšie, ak sa dá, brať s ťahom a časom dokúpiť gumu, alebo remeň. U tohto black modelu, nie som si istý, či je k dispozícii aj ťah.
Frantik Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Odesláno 23. února 2012 A ja bych sel do Tag Heuer. Asi je to tim, ze ta znacka ma proste nejlepsi zvuk. Aquaracery jsem mel a byl jsem spokojenej. Jsou to provereny hodiky, stejne jako celej Heuer. Baume&Mercier Riviera je hruza - pouzdro, cifr, vsechno divny.A jako alternativa jsou super ty Glycine, nazivo skvely hodinky s koulema.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se