Přejít na obsah

Chilli

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

pro Rudykopalsson: Scovilleho stupnice. Hodnotí se v jakým objemu vody už necítíš žádnou pálivost, tzn. pálivost 200 000 SHU znamená, že ke "zneutralizování" 1 ml papričky (směs s cukrem) potřebuješ 200 000 ml, tj. 200 litrů vody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlcacka: jak se měří ta pálivost?

Buď senzorickým testem, nebo chromatografem. Ale laik to doma neudělá. Takové ty "odhady od boku" jsou pitomost. Váce ti napoví wiki /SHU/. Mám zkušenost /měření chromatografem/, že kytka která má mít papírově milion má v našich podmínkách bídných 500-700.000 SHU.

Kolega to vysvětlil :-)

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři

Já tě v poště nevidim. To chceš pěstovat venku ve volné půdě, nebo skleník? Stejně půjdou ven nejdříve ve druhé půlce května - pokud budu mít přebytky /jako vždy/, tak není problém ti něco poslat.

Mám tam pořád nepřečteno, nechápu - můžeš mi prosím sz naspat ty abych se tam mohl pak ozvat?

Rád bych pěstoval venku. Terasa nebo záhonek. Mám to na jih a když svítí tak tam je celej den takovej hic, že přežívá jen bambus a rákos, ostatní kytky třeba i za oknem to zatím vždy spálilo, takže by to neměl být problém, případně bych udělal ještě tu ohrádku z fólie.

Kdy bych se měl tedy ozvat? :)

Odkaz ke komentáři

Mám tam pořád nepřečteno, nechápu - můžeš mi prosím sz naspat ty abych se tam mohl pak ozvat?

Rád bych pěstoval venku. Terasa nebo záhonek. Mám to na jih a když svítí tak tam je celej den takovej hic, že přežívá jen bambus a rákos, ostatní kytky třeba i za oknem to zatím vždy spálilo, takže by to neměl být problém, případně bych udělal ještě tu ohrádku z fólie.

Kdy bych se měl tedy ozvat? :)

Klidně ti pár sazeniček přenechám - stejně potom nevim, co s nimi. Vyberu něco méně náročného. Dopravu bys musel pořešit přes Kamila.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Konečně taky můžu psát do normálního vlákna. :)

Dopravu bys musel pořešit přes Kamila.

No problem.

A Honzo mám tady pro tebe tři květináče s hlínou, kdy ti je mám přivézt? Ty kytky mi bohužel zase chcíply, jestli jsem je vzal dovnitř moc pozdě nebo špatně zaléval, nevím. Zase ale ty dvě sibiřské v menších květináčích, cos mi dal později, prospívají a plodí. Ale zůstaly vevnitř hned od začátku a taky jsem je tak tři týdny vůbec nezaléval, jen rosil.

Odkaz ke komentáři

Mohl bys je časem přesadit do větších nádob - tak v březnu. Až pojedeš do Budějc, tak napiš - vezmu ti nějakou chilli pastu /v poslední době ji přidávám do zelného salátu - zkus to/.

Kdy budeš čaroději dávat klíčit semínka?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...