Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

Dnes v DVTV byli dva pánové z Brna, co se svými omáčkami vyhrávají soutěže, docela fajn povídání:

 

Bez respirátorů to nejde, říkají milovníci chilli z Brna, kteří uvařili ...

Je to luxusní ! Já od nich pravidelně kupuju vítězné BBQ se sušenými rajčaty a hořčično medovou ... jsou tak výborný, že to k vínu konzumuju přímo, bez ničeho dalšího :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Nedal, sám má málo. :D

 

To by musel ke mně domů, my se potkali ve městě. Ale ta moje, co jsem mu dal, je zhruba na stejné úrovni pálivosti. Byla to tahle?

post-147-0-01155200-1518286613.jpg

Pak se ozvi, jaká je Carolina Reaper a kdes ji vlastně koupil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to luxusní ! Já od nich pravidelně kupuju vítězné BBQ se sušenými rajčaty a hořčično medovou ... jsou tak výborný, že to k vínu konzumuju přímo, bez ničeho dalšího :D

 

Ve společnosti normálních lidí bych to ještě doplnil a doporučil bych jejich cibulové chutney (se kterým, tuším, vyhráli první soutěž; pálivost 3/5), ovšem jak to tady čtu tak mám takovej dojem, že pro místní borce je to stran pálivosti asi něco jako sladkej kečup, tak snad radši nic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve společnosti normálních lidí bych to ještě doplnil a doporučil bych jejich cibulové chutney (se kterým, tuším, vyhráli první soutěž; pálivost 3/5), ovšem jak to tady čtu tak mám takovej dojem, že pro místní borce je to stran pálivosti asi něco jako sladkej kečup, tak snad radši nic...

No já za ty roky, cestu bolesti poněkud zmírnil a teď si kupuju spíš střední pálivost. Přpadne mi, že je to víc festival chutí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

carolina nebo scorpion pálí jako šlak, ale chuťově mi moc nechutná. Vadí mi ta chuť tropického ovoce nebo co to tam je cítit. Paprika musí pálit a chutnat jako paprika. Jinak na paprice jsem odchovaný. Tatínek měl maďasrké kořeny  :furious:  :clap: a pocházím z jižního slovenska.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem udělal botu. Při přepíchání sazenic v rockwoollu do substrátu jsem měl strach, aby ten suchý substrát nevytáhl vlhkost z rockwoollu a prostě jsem to přelil. Tak ze 40 sazenic jich jde asi odhadem 7 do řiti. Prokypřil jsem to, vytáhl 2 nejbídnější, vyhodil ten váleček, ve kterém klíčily, do substrátu jsem prdnul Cancum piquant a nechám to být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

carolina nebo scorpion pálí jako šlak, ale chuťově mi moc nechutná. Vadí mi ta chuť tropického ovoce nebo co to tam je cítit. Paprika musí pálit a chutnat jako paprika. Jinak na paprice jsem odchovaný. Tatínek měl maďasrké kořeny  :furious:  :clap: a pocházím z jižního slovenska.

On to taky asi nikdo /alespoň já ne/ nepěstuje na jídlo - maximálně to přidám do nějaké směsi na zvláštní přání. Jak jsem už psal - ta Carolina je s vysokou pravděpodobností ukradený škorpion - je bez doložitelné historie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Já jsem dostal od Kamila tu slabší verzi majdy a je pro mě úplně v pohodě.

Moc mi chutná.

Vzal jsem ji i na hory, kde byli další milci pálivého...Měla úspěch.

Ještě jednou díky.

 

Ti pošlu další, kdyby nějaký Ostravák zabloudil do Prahy. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi dnes přišla Carolina reaper, přistupoval jsem k tomu s respektem ,ale peklo na zemi nenastalo. Je to hodně pálivé tak cca 15 minut ,ale čelo se mi neorosilo ...

Přikoupil jsem ještě sweet onion omáčku a ta je vynikající. Je lehounce pikantní, chutná po karamelu a k masu je dokonalá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...