Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes jsem udělal poslední "várku" chu nan pasty skoro ze 70dkg chilli /směska/. Dal jsem tam i takové hnědofialové chilli a dost to obarvilo, ale na chuti to neubere. S Kamilem počítám.

Odesláno

Pastu jsem "sklidil". Pokud máte někdo zájem domluvte se s Kamilem, jestli bude jí ochoten přepravit a dejte vědět, abych věděl, kolik toho mám připravit.

 

Já bych moc rád jeden vzorek směnil zase za víno, jestli by to šlo ? Kamil se snad svolí :-)

A TAKY BYCH MOC RÁD VEDĚL, co jsi mi to poslal za rostlinky a co tedy stále sklízím i když už uvnitř a obě bestie stále kvetou a plodí jako o život ?

 

  1. tmavě červená , délka cca 2.5 cm a 1 cm průměr
  2. světlejší červená délka 5 cm a tak 6 mm průměr

 

Děkuji ooooo Gandalfe :-)

Odesláno

Chtělo by to fotky. Ale ta tmavá by mohla být Bhutlah, světlá, možná Moruga Peach? /má to špičku?/

S tou pastou pro tebe počítám - je to sice pozdní sběr, směska, barva nic moc, protože jsem tam dal u moje hnědo-fialové křížence a tak to má i takovou barvu. Ale chuť, vůně i pal jsou v pořádku - když to stačí dozrát, bude výborná.

Odesláno

Jo, tak to je Sibiřské domácí - docela se divím, že ti to Kamil dal /jsou to jeho oblíbenci, neb pálí jako ku.../

 

Ano nezbývá mi než souhlasit. :-)

Na várku thajského jídla sestávajícího se ze čtyř poměrně velkých porcí jsem poprvé použil od začátku na vyvaření jednu celou sibiřskou záškodnici!

Noooooo  mazec. Maminka se křenila, tatínek jedl, ale on sní asi vše od kyselého až po pikantní, přítelkyně si již částečně zvykla a mně to tak  o kousek více pálilo. Ale chuť prima a jsem dlužník.

Odesláno

Pokud by se skutečně odebralo, to co budu mít navíc, tak není problém jich vypěstovat kvanta. Ale nesmí mi to zbýt. Ale že by Sibiře měly i chuť, to čtu poprvé :-). Podle mně jen krev.ky pálí.

Odesláno

Pokud by se skutečně odebralo, to co budu mít navíc, tak není problém jich vypěstovat kvanta. Ale nesmí mi to zbýt. Ale že by Sibiře měly i chuť, to čtu poprvé :-). Podle mně jen krev.ky pálí.

Možná to jen zdůraznilo chuť červeného Curry a kokosového mléka? Jsem spokojen jak pálivostí tak vypěstovaným objemem, který je ze dvou keřů dostačující na celý rok ( zimu) abych nemusel dávat papričky i do zemlbáby a bábovky :-)

Do toho třeba k sýru nebo klobáskám nějaké pasta i omáčka a jsem na vrcholu blaženosti

Odesláno

Jo, tak to je Sibiřské domácí - docela se divím, že ti to Kamil dal /jsou to jeho oblíbenci, neb pálí jako ku.../

 

Něco asi stejného mám taky - jen ještě stále venku a nezbývá než souhlasit, je jedovatá jak sviň.

 

post-5320-0-76608900-1541524927_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Jen si dovoluji info, spolupodílí se na tom kamarádka, kdyby jste se chtěl někdo zúčastnit a nebo pouze navštívit tuhle povedenou akcičku:

 

Míro, přikládám letáček spolu s odkazem a popisem akce,)

 

 

Na letošním jubilejním 10. ročníku Vás čeká ve smíchovském klubu Meet Factory pekelné chilli klání 20 odvážlivců, připravené budou jako každoročně ochutnávky soutěžních (a nejen soutěžních) pokrmů i tombola. 

Dále budete mít možnost pořídit si chilli omáčky, čokolády, sušené papričky, semínka paprik a vůbec vše, nač si vzpomenete!

Program
12:00 - otevření klubu
12:00 - 14:00 - registrace soutěžících, registrace soutěžních omáček
14:30 - 16:00 - soutěž
16:30 - 17:00 - vyhlášení soutěže o nejlepší omáčku
17:00 - 17:30 - vyhlášení vítězů Plechové Huby 2018
17:30 - 18:00 - Tombola

Vstupné: 150Kč
děti do 16 let jako vždy mají vstup na akci zdarma (v doprovodu dospělé osoby), pěkně je vezměte s sebou!

 

 

https://www.facebook.com/events/1961780743883536/

post-965-0-21058800-1542204316_thumb.jpg

Upraveno uživatelem long
  • po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Pochvala pro Gandalfa. Ty poslední papričky co přivezl Kamil, ty s nádechem zelených nedozrálých papriček nemají chybu. Sice to pálí jako čert, ale chuťově bezkonkurenční.

 

Nikdy by mě nenapadlo, že za pálivostí se může skrývat i chuť.

post-14379-0-85562900-1544270299_thumb.jpg

Upraveno uživatelem ava
Odesláno

Jsem rád, že se pasta ujala :-) Pohrávám si s myšlenkou, že bych příští rok chilli nesušil, ale rovnou zpracoval na pastu /a většinu pochopitelně rozdal/ Sušeného chilli mám na několik let, pro středně velké okresní město :-). Ono to chilli má různé chutě - třeba Cheiro Roxa, co mi roste doma je spíše nejprve nakyslé, potom přijde nápor palu, některé druhy mají hodně cukrů. Do toho "pozdního sběru" jsem nacpal i mého tmavého křížence /ten to taky dost obarvil/ a je výrazně sladký, až skoro "cukerinově".

Odesláno

Pochvala pro Gandalfa. Ty poslední papričky co přivezl Kamil, ty s nádechem zelených nedozrálých papriček nemají chybu. Sice to pálí jako čert, ale chuťově bezkonkurenční.

 

Nikdy by mě nenapadlo, že za pálivostí se může skrývat i chuť.

attachicon.gifIMG_4731.jpg

 

Přidávám se s pochvalou a musím říct, že ta tmavě červená je ještě lepší. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...