Přejít na obsah

Chilli

Doporučené příspěvky

Chili/paprika se běžně kříží. Ale ta maďarská polní bývá většinou pálivá, někdy až dost. Křížení = genetika, to že by rostly vedle sebe chilli a obyč. paprika a zkřížily se, bys poznal až příští sezónu, pokud bys vysel jejich semena /a došlo by k opylení sousední rostlinou/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Nakonec jsem se plodů Trinidad Perfume dočkal - aroma jako Trinidad, pal slabý, ale je tam. Chuť mi přijde trochu nakyslá /ale to může být i pozdním zráním/.
Když to shrnu - kytka je to pěkná, vyšší, bohatě olistěná a poměrně slušné nasazení plodů. V mém případě se zřejmě vyskytla potíž s prokořeněním, proto zpoždění /asi vím, co jsem po.../. Dovedu si představit více kytek "na běžné zobání", na ozdobu salátů i na zavaření - kdo zná tu vůni, tak vám to ujídat nebude :-) Příští rok je znovu zařadím.

1666706294335.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po měsících...

Tohle je poslední loňský odGandalfův kusanec BBM, který mi z papriky od něj vzešel. Letos jsem tam napral 15x sladší povětšinou anuumkovou záležitost, nyní pečuju o 10 paprikových mimin, ale je to těžká bída... zkraje sezóny tu není vůbec světlo a substrát od Agra tomu asi taky moc nepřidá - smutnice se mi smějou do xichtu, když to tu píšu. Forestina blahé paměti byla lepší.

DSCN5709.JPG

DSCN5709a.jpg

DSCN5710.JPG

Odkaz ke komentáři

To máš ve výsevním substrátu, nebo už v pěstebním? Jsou špičkový substráty, ale obrovský balíky /40 kg/. Ono se to ale rozjede.  Já jsem letos silně omezil sortiment, bude to asi jen 12-14 druhů a vysel jsem jen tolik, kolik potřebuju rostlin + pár pro známé. Prvních 48 rostlinek mám už v sadbovačích.

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem bezzemek, tak 40 kg není obrovský balík, když jinou půdu nemám. Je to univerzál, nepoužitý substrát od loňska, předhnojený (údajně dle etikety) na 6 týdnů Kristalonem... taky toho bylo 40 kg. Jen jsem to prostě měl výhledově na víc než 1 sezónu. A zrovna budu muset dokupovat, na těch deset paprik se to už beze zbytku rozešlo. 4 semínka nevyklíčila vůbec, a jednomu jsem utrhnul čepici, když nedobře vylezlo i s obalem.

Odkaz ke komentáři

Musím se pochlubit...tohle byla před lety má největší úroda...a z toho co jsem nasušil budu žít ještě aspoň 20let 😄 Teď už jen 2-3 rostlinky přes léto, ať je čerstvé chilli pořád po ruce a na podzim ze zbytku nějakou omáčku...víc toho nedokážu zpracovat...

IMG_1636.jpg

IMG_1644.jpg

IMG_1634.jpg

IMG_1709.jpg

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Triskell napsal:

Do odborníka mám hooodně daleko, ale dívám se správně, že tam je Fatalii?

Jestli myslíš tu žlutou zkrabatělou (Fatalii neznám, ale googlil jsem), tak to je Bhut Jolokia Yellow...

Odkaz ke komentáři

Ajta. Tak to jsem se spletl. Fatalii byla kdysi původní impuls, proč jsem chtěl zkusit pěstovat chilli. Potom jsem napsal Gandalfovi o semínka a také jsem se - přes žlutou jolokii - dobral k tomu, že každý rok papriky mám, ale Fatalii jsem dodneška mezi tím nezkusil...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...