Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

marosh: Dovolil bych si nesouhlasit. Jiné by to bylo, pokud by toto byl nějaký server pro prodej hodinek, ale Chronomag je, jak napsáno v záhlaví, "svět příznivců hodinek" a sekce Koupě/Prodej jsou zde víceméně doplňkově (aspoň tak jsem to pochopil já), navíc svázané vcelku omezujícími pravidly, jako je zákaz inzerce dealerů, kteří nepřispívají do diskuse.

Pokud tedy toto fórum slouží především pro výměnu informací, nikoliv pro organizaci trhu s hodinkami, tak nevidím nic špatného na tom, když se u "inzerátů" diskutuje a když tam případně někdo uvede informaci, kde se to dá koupit jinde a za kolik. Má-li někdo dojem , že mu to kazí kšefty (v mnoha případech jistě oprávněný), má spoustu jiných možností, jak své zboží nabídnout k prodeji někde, kde svoji nabídku žádným komentářům nevystavuje.

Je mi jasné, že spousta lidí na to může mít jiný názor, obě možnosti (povolit komentovat/ zakázat komentovat prodeje) jsou IMO legitimní. Pokud ale provozovatel serveru nebo většina uživatelů nazná, že komentáře v sekci Prodej nejsou košer, mělo by to být jasně napsáno v pravidlech.

• Odpovědi 127
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Frantik:pokud jde konkrétně o inzeráty musím ti dát za pravdu - také nevidím nic špatného v tom když někdo upozorní na to, že hodinky se dají sehnat někde levněji. Přece to automaticky neznamená zkažený obchod. To co mi vadí je osočování, napadání a urážky....

Odesláno

Proc zakazovat nebo cenzurovat, nebo mazat. Pro me je Bubak nebo Popshop normalni hodinkovej dealer, ktery si z toho dela tak trochu byznys, ALE jejich zakaznici jsou spokojeni a jejich nabidky jsou oblibene. A ten, kdo je oblibeny proste musi nekdy vydrzet nejakou tu podpasovku. Bubak vzdy razantne umlcel sve kritiky (napriklad Fretku :-)). Popshop zase umlcel vsechny skvelym sortimentem. A diskuze a prodeje pokracovaly vesele dal. Nechapu, proc se z toho ted dela drama.

Odesláno

Osocovani a urazky mi taky vadi. Ale takovy je svet - proc se tady zavirat do nejake "pseudogentlemanske" sekty. Jsou proste taci, co dokazou jen urazet a ventiluji si zde svoje problemy. Tak to ale je vsude. Presto ale je tu fajn a ja chci rano otevrit tohle forum a cist hadky mezi Jeremym a Cigim, mezi Bubakem a Alfretkou. Spickovani s Midlochem ohledne Breitlingu (coz je mimochodem i muj lovemark). Chci si cist i samolibe a pochvalne argumenty Prima, ktere tady zvedaji ze zidle kdekoho a rozpoutavaji vasnive diskuze. Bavi me porad DOKOLA cist argumenty ohledne ceny Primek. Me to proste bavi. I nocni hovory mezi Popshopem a Safim nebo Cifernikem. Hadky o nazi sentimentu u hodinek Hanhart nebo amerikanismu u Hamiltonu. ATAKDALE. Zkuste zde hledat to pozitivni. Jsme sice jedna rodina, ale i v rodine deti obcas zlobi a musi dostat na prdel, ne? :-)

Odesláno

ja nevim. osobne jsem hodne konzervativni a dost dlouho jsem tohle forum jenom cetl, nez jsem byl ochoten se zaregistrovat a neco napsat.co me k tomu privedlo byla prave vysoka uroven prispevatelu a jak pise nekde nahore odklizec, bavilo me cist skoro vsechno a ted uz to tak bohuzel neni.Faktem je, ze zavadet nejaky pravidla asi nema cenu, proste je to na kazdym z nas, aby zvazil, co je pod jeho uroven, nebo pod uroven tohoto fora. pokud se obecne shodneme na tom, ze par jedincu to tu kazi, asi by bylo nejlepsi na jejich prispevky vubec nereagovat a neprilevat olej do ohne. snad se pak uklidni, kdyz zjisti, ze jejich poznamky k nicemu nevedou. jasne, je to tu pravazne panska zalezitost a nase jesitnost si obvykle neodpusti nereagovat na dloubani do nasi osoby.

To Frantik: zasadne nesouhlasim s tim, ze nekdo "musi vydrzet nejakou tu podpasovku" podpasovky jsou proste svinstvo uz jenom pro to, ze to jsou podpasovky.

Odesláno

Je to škoda.

A "cenzura" pánové je něco úplně jiného.

Tady někdo za svoje peníze vytvořil hřiště, kde jasně nastavil pravidla hry.

Tak proč bych já, který se jich držím, měl jít pryč do "ghetta gentlemanů", když jiní se toho nedrží, chovají se hulvátsky a Odklízeče za odmáznutí příspěvku osočují za údajnou cenzuru ???

Ještě jednou a po lopatě:

- zaregistruješ se = Souhlasíš s podmínkami.

- napíšeš hovadinu a je vymazána? Neplivej špínu a buď rád, že Ti admin nezrušil účet.

Odesláno

OK. OK. Ohledne boxera to byla samozrejme metafora- pokud to tichymelon nepochopil. Me se jen nelibi, ze nekdo tady ma patent na etiketu a nuti ho vsem ostatnim. KDO bude urcovat, co je eticke a co ne? Co bude povazovano jen za rypnuti a co uz za urazku? Co je vhodne a co ne? Gentlemani.

Odesláno

jo kamarade, metaforu jsem samozrejme pochopil. mas pravdu, ze urcovat co je a co neni koser je a vzdycky byl, uz jen s ohledem na historii lidstva, problem. prototo ostatne nejspis vzniklo tohle vlakno. nicmene, kdyz si nekdo chce opravdu jen rypnout, obvykle to doplni smailem a pokud ne a jedna se o rypnuti, tak zde verejne navrhuji aby se to tak v budoucnu delalo. Mohl by to byt prvni krok k lepsim vztahum na tomhle foru - jednoznacne budeme pak schopni rozlisit, kdo je jen trosku jizlivy a je si toho vedom a kdo je naopak prudic a nam ostatnim proto nestoji za to na jeho invektivy reagovat. Co vy na to?

Odesláno
  Frantik napsal:
OK. OK. Ohledne boxera to byla samozrejme metafora- pokud to tichymelon nepochopil. Me se jen nelibi, ze nekdo tady ma patent na etiketu a nuti ho vsem ostatnim. KDO bude urcovat, co je eticke a co ne? Co bude povazovano jen za rypnuti a co uz za urazku? Co je vhodne a co ne? Gentlemani.

No přece ten kdo dává. Ten kdo dává tak ten taky bere. Takže v tomto případě to zřejmě je majitel/provozovatel. Jestli jsem to správně někde vyčetl, tak si to založila skupina lidí jen tak pro zábavu. A až tahle skupina řekne, že mám ban, protože můj nick se jim nelíbí, můžu si o tom myslet co chci, můžu s nima přestat chodit na pískoviště, ale na tomhle foru jsem skončil.

Zatím jsem kvůli nicku, který se blbě čte i vyslovuje ban nedostal a tak nějak tuším, že moderátoři jsou rozumní a pokud někdy budu mít ban, tak kvůli nicku to nebude ... :)

Nevím, jestli má Kamil a odklizec patent na etiku, nicméně co smažou, je smazané. Je to jejich hřiště a já sem buď chodit chci, pak se s tím srovnám, nebo se nesrovnám a chodit nebudu. Toť vše ... koho chleba jíš, toho píseň zpívej ... :)

Odesláno

Souhlasim s tebou kamarade :-). Ja samozrejme nejsem zastancem "prani spinaveho pradla" a nechci, aby se tady clenove rvali jako kone. Jen se bojim, aby se to nezvrtlo.

Odesláno

To xmenm05: Souhlasim. Ale mimo hlasku "koho chleba jis...." taky existuje klasicka Cimmrmanovska hlaska - "Otevrel si hospodu, ale chodili mu tam lidi" :-)!! Proste na internetovem foru, ktere je otevrene se musi pocitat s tim, ze tam budou chodit lidi, a to lidi ruzni. Ja nemam problem s tim, at Odklizec a Kamil mazou co chteji. U me nehrozi, ze bych tady zatim nekoho urazil. Ale az nekdy zareaguju sproste, tak jen proto, ze to proste bude muj nazor. I proste "poslani do prdele" vyjadruje urcity nazor. Nic vic, nic mene.

Odesláno
  Frantik napsal:
... Proste na internetovem foru, ktere je otevrene se musi pocitat s tim, ze tam budou chodit lidi, a to lidi ruzni. ...

To samozřejmě ano, ale pokud nepadnou do oka, tak je může zase moderátor/admin/vlastník/cojavimkdoještě odejít. Tohle není veřejný statek. Je to soukromá iniciativa pár lidí a když ti se rozhodnou to tady ze dne na den zrušit, tak to tak bude.

A pokud tady nbudou tolerována sprostá slova důsledně, tak i ono poslání kamsi bude důvodem pro smáznutí ...

Ta hláška s hospodou je dobrá ... :)

Odesláno
  Duke650 napsal:
Je to škoda.

A "cenzura" pánové je něco úplně jiného.

Tady někdo za svoje peníze vytvořil hřiště, kde jasně nastavil pravidla hry.

Tak proč bych já, který se jich držím, měl jít pryč do "ghetta gentlemanů", když jiní se toho nedrží, chovají se hulvátsky a Odklízeče za odmáznutí příspěvku osočují za údajnou cenzuru ???

Ještě jednou a po lopatě:

- zaregistruješ se = Souhlasíš s podmínkami.

- napíšeš hovadinu a je vymazána? Neplivej špínu a buď rád, že Ti admin nezrušil účet.

Naprostý souhlas.

Odesláno
  grga_pitic napsal:
není to tou skvrnou na slunci nebo co se to dneska děje. Popshop oznámil konec, Odklízeč končí :-((( kam to tady spěje :-(((

Konec Popshopa na fóru mi uniknul? Kde je odkaz? Člověk je dva dny mimo, a už tu je takováhle revoluce, dokonce i s peticemi :-) Co udělat nějakou demonstraci, a tam předat petici. ...a zvolit samovýbor, aby až budou monstr procesy, měl kdo přisedat :-). A kdo teď bude předseda, když Odklízeč složí funkci? Vypadá to tu zřejmě na rychlý konec, co? Chronomag zruší hosting ( ostatně stejně se tu do něho stále někdo navážel kvůli Kroniu ), na strankach Primu třeba vznikne forum pro sběratele (což doufám, pokud by měl Chronomag skončit ), a velkoobchodníci se přesunou na Aukro (někteří už tam paralerně prodávají , a jiní se tam v brzké době přesunou ). No třeba to tak nakonec nedopadne, ale myslím, že to k tomu velmi rychle spěje.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...