zpejcel Odesláno 20. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2006 Co na to rikate ? ... zdroj http://www.netgrafik.ch/civil_watches2.htm
mechano Odesláno 20. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2006 To první je fakt zoufalý, co to je ? Určitě bych bral raději ty Pobědy.
xmenm05 Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Ale no tak, mechano, to první je přece jasné ... Spartak 50 l.e. od Eltonu ... , jen by mě zajímalo, který z těch dvou kusů je výrobně starší ... . Už se tu psalo, že vyrobit hodinky, které se nebudou podobat jiným je docela fuška, ale tady to vypadá opravdu hooodně blízce. A mě se zase víc líbí ty Spartaky ...
VS Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 S tím plastickým subciferníkem vypadají o řád líp.
MarvinX Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 VS napsal: S tím plastickým subciferníkem vypadají o řád líp. Spartaky l.e. mají taky plastický subciferník, jen to není na fotce vidět. DOkonce bych řekl, že tato fotka Spartakům hodně ubližuje, naživo jsou to úplně jiné hodinky.
Petr_S Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Buďte ujištěni, že lim. Spartaky vypadají v reálu o hodně lépe, než na obrázku. Na druhou stranu u těch Poběd je tomu trochu naopak (byť mám doma jen bílé, tyhle měděné musí být pěkné). Je to dáno též velikostí pouzdra.
Ali Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Ty Pobědy vypadají alespoň na fotkách fakt super! A jen tak na okraj. Nezahálejí někomu náhodou tyhle Pobědy ve slušném stavu na nočním stolku nedo v boxu? Vím, že tenhle příspěvek patří sice jinam, ale tohle je pouze zdvořilostní dotaz. Tak mě prosím hned nekamenujte:)
Lovap Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 No, mne sa viac pozdávajú tie Pobedy. Prečo? - majú nižšie umiestnený ten subciferník. Spartaky ho majú moc vysoko, skoro sa dotýka stredu. Pobedy ho majú nižšie a nevadí mi ani tá chýbajúca šestka.
JJ Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Však ony také nové Spartaky jsou v porovnání s původními hodinky s prominutím jak kráva a ta ETA, co v tom je, je holt asi zamýšlena do menších hodinek. Takže ve větším pouzdře rozteč osiček pro ručky nic moc. Jinak naprostý souhlas s MavinX a Petr_s - Spartaky l.e. vypadají v reálu úplně jinak. Ještě jsem neviděl fotku, která by ten dojem z nich dokázala nějak rozumně zprostředkovat.
Ciferník Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Petr_S napsal: Buďte ujištěni, že lim. Spartaky vypadají v reálu o hodně lépe, než na obrázku. Na druhou stranu u těch Poběd je tomu trochu naopak (byť mám doma jen bílé, tyhle měděné musí být pěkné). Je to dáno též velikostí pouzdra. Nejsem žádný nepřítel Eltonu (jejich současná produkce je mi spíš lhostejná), ale moc mi nejde do hlavy, proč Elton není s to hodinky, které nejsou zrovna levné, nafotit / nechat nafotit pořádně. Tohle ujišťování "ve skutečnosti vypadají daleko lépe" neznamená nic jiného, než že ty fotky jsou coby reklamní nástroj naprd. Na dobré reklamní fotce mají hodinky naopak vypadat daleko líp než ve skutečnosti!
VS Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 JJ napsal: Však ony také nové Spartaky jsou v porovnání s původními hodinky s prominutím jak kráva a ta ETA, co v tom je, je holt asi zamýšlena do menších hodinek. Takže ve větším pouzdře rozteč osiček pro ručky nic moc. Jinak naprostý souhlas s MavinX a Petr_s - Spartaky l.e. vypadají v reálu úplně jinak. Ještě jsem neviděl fotku, která by ten dojem z nich dokázala nějak rozumně zprostředkovat. A kdo jim bránil použít větší kalibr s větší roztečí osiček? U hodinek, které mají reprezentovat to nejlepší z firmy, snad není místo na kompromisy. Fakt to vypadá divně.
Viktor Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 VS napsal: JJ napsal: Však ony také nové Spartaky jsou v porovnání s původními hodinky s prominutím jak kráva a ta ETA, co v tom je, je holt asi zamýšlena do menších hodinek. Takže ve větším pouzdře rozteč osiček pro ručky nic moc. Jinak naprostý souhlas s MavinX a Petr_s - Spartaky l.e. vypadají v reálu úplně jinak. Ještě jsem neviděl fotku, která by ten dojem z nich dokázala nějak rozumně zprostředkovat. A kdo jim bránil použít větší kalibr s větší roztečí osiček? U hodinek, které mají reprezentovat to nejlepší z firmy, snad není místo na kompromisy. Fakt to vypadá divně. Otázka je jaký kalibr, ono prakticky nic mezi ETA 2895 a Unitas 649x není běžně k dispozici.
VS Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Viktor napsal: VS napsal: JJ napsal: Však ony také nové Spartaky jsou v porovnání s původními hodinky s prominutím jak kráva a ta ETA, co v tom je, je holt asi zamýšlena do menších hodinek. Takže ve větším pouzdře rozteč osiček pro ručky nic moc. Jinak naprostý souhlas s MavinX a Petr_s - Spartaky l.e. vypadají v reálu úplně jinak. Ještě jsem neviděl fotku, která by ten dojem z nich dokázala nějak rozumně zprostředkovat. A kdo jim bránil použít větší kalibr s větší roztečí osiček? U hodinek, které mají reprezentovat to nejlepší z firmy, snad není místo na kompromisy. Fakt to vypadá divně. Otázka je jaký kalibr, ono prakticky nic mezi ETA 2895 a Unitas 649x není běžně k dispozici. U běžné produkce prosím. U mimořádných výjimečných hodinek, které mají reprezentovat firmu, která se chce rovnat špičkovým hodinářským firmám není místo na kompromis, takže to není argument. Ale uznávám, že je to subjektivní, někomu se to třeba líbí.
Viktor Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Ale kde chceš takový strojek sehnat, když neexistuje? Posunutí osičky mimostředné vteřinovky o kus dolů podle všeho není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Současné strojky s mimostředkou jsou buď malé okolo 25 mm průměr nebo naopak velké z kapesních hodinek, u kterých je ale potřeba pouzdro 42 mm+. Tenhle kompromis dělají téměř všechny firmy včetně řady špičkových, napadá mě jen Dornblueth s novým menším modelem, jinak nevím o hodinkách s průměrem 38-40 mm s mimostředkou na šestce, která by nebyla relativně blízko středu... Buďme k Primkám nároční, ale nechtějme nemožné na počkání .
Lovap Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 To Viktor: podľa stránky Primu má Spartak l.e. 39,7 mm. Stowa Marine Original (ktoré majú subciferník na šestke) má podľa firemnej stránky 41 mm. To nie je veľký rozdiel. Stowa používa Unitas 6498. Nie je to ale automat, čo by mohlo niekoho odradiť (mňa určite nie, ručné naťahovanie mi je sypatickejšie ).
Viktor Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Lovap napsal: To Viktor: podľa stránky Primu má Spartak l.e. 39,7 mm. Stowa Marine Original (ktoré majú subciferník na šestke) má podľa firemnej stránky 41 mm. To nie je veľký rozdiel. Stowa používa Unitas 6498. Nie je to ale automat, čo by mohlo niekoho odradiť (mňa určite nie, ručné naťahovanie mi je sypatickejšie ). Dobře tam ten Unitas ve Stowě nacpali do 41 mm, většinou mají hodinky s tímto strojkem 42 mm a víc. Na ruce budou asi vypadat výrazně větší než Spartaky, mají větší ciferník a tenčí okraj. Nicméně platí, že pro většinu výrobců existují jen dvě možnosti u hodinek s mimostředkou na 6 - buď malý strojek nebo Unitas, nic mezitím není (zatím ) a není úplně fér to Primkám vyčítat. IMHO, samozřejmě .
mechano Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 No mě se jen trochu dotklo že někdo vyrobí nový model hodinek na kterém je na první pohled vidět že tam je menší stroj. Z mého pohledu je to trapas. V dávných dobách to dělali pouze výrobci podřadných značek. (se domnívám). Berte to ale s rezervou, jsem stará konzerva.
noname Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Souhlas s mechanem. Nikdo nikoho nenutí, aby cpal malý strojek do velkého pouzdra. Spartaky 36 nebo 38 mm by vypadaly lépe. Podle mě je absolutní maximum pro strojky typu 2824 průměr hodinek 38 mm. Jinak je z toho Waschmaschine (Spiegelei).
VS Odesláno 22. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2006 Soudruzi v SSSR to zvládají. Že by se obnovila družba?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se