Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...
Odesláno

Přeji pěkný den, 

mám dotaz. Jsem na této diskusi tak trochu mimo... Ale mám problém, našli jsme hodinky, po zadání do vyhledávače jsem nejdříve třikrát omdlela a pak začala řešit co dále... Na hodinkách stojí Breitling, protože hodinkám vůbec nerozumím (rozlišuji na líbí X nelíbí a fungují X nefungují a mé poslední hodinky stáli 50,- na tržnici...), nevím dle čeho lze poznat zda se jedná o repliku, nebo originál? Pokud jde o repliku tak čert to vzal, ale pokud jde o originál, je původní majitel asi dosti nešťastný a přijde mi minimálně slušné a fér pokusit se je vrátit, můžete mi někdo poradit s postupem? Upřímně je nechci zanést na policii, s ohledem na to že se trochu obávám, že by tam mohli dostat nožičky a odejít  :tongue_ss: ale nějak nevím co s nimi... Sice je pěkná představa že člověk drží řešení úvěru  :flex: ale svědomí nepustí. Tedy volala jsem do obchodu, ve kterém se tyto hodinky prodávají a jsou ochotni zkontrolovat teoretickou pravost, ale asi už jsem lehce paranoidní, takže nevím zda je tam mám zanést a v případě že by se náhodou opravdu jednalo o nějaký originál, tak už vůbec netuším jak dále postupovat, velmi ráda je vrátím, ale pouze majiteli, který mi prokáže že jsou jeho, tedy nechci je v takovém případě nechat ani v obchodě... Prý se dá podle nějakého certifikátu dohledat majitel, je možné se tedy v takovém případě dohodnout v obchodě, že je zase odnesu domů a když najdou majitele, zavolají mi a sejdu se přímo s ním? Případně jak mám postupovat??

Už jsem z toho trochu paf a pořád se utěšuji tím, že takové hodinky se přece neztrácejí a jde jen o nějaký padělek, ale...

Za každou radu budu zavázána.  :helpsmilie:

Odesláno

vůbec to neřešte, nedělejte si starost. Stači dvě zaostřené fotky sem a víme, pravděpodobnost, že se jedná o cenný originál je (vzhledem k množství kopií) extrémně nízká.

Odesláno

Upřímně a pro klid ve své duši už se modlím v to aby opravdu byli falešné, ušetřila bych si nervy... Když jsem říkala že se podívám na internet a dle toho budu řešit co s nimi, tak jsem pod pojmem drahé předpokládala cenu tak kolem deseti tisíc, ne že na mě vyblafne šedesát a více... To je nález za trest :D

Když vydržíte pár minut, zkusím pořídit nějakou kvalitnější fotografii a nějak jí sem vložit

Odesláno

Teda ve dvě ráno řešit, jestli náhodou někde není někdo nešťastný, kdo ztratil Breitle a ještě kolem toho napsat takový liebesbrief, takové starosti bych chtěl taky mít... :D

Odesláno

Já to přes den řešit nemůžu, to by se mohlo stát, že mi je děti v nestřežený okamžik rozmontují do šroubku ;) A navíc, já bych byla nešťastná i kdybych ztratila ty za těch padesát kaček, takže je mi toho případného majitele (ať pravých, či levých) docela líto... Každý na to koukáme jináč, no ;)

Odesláno

No tak mezi námi, kdyby jste našel něco, co teoreticky převyšuje váš roční příjem, asi by jste taky úplně klidný nebyl... Uznávám, že plaším a pravděpodobně úplně zbytečně, ale pokud někdo rozumí hodinkám tak jako já (tedy vůbec), těžko se z toho vymotá, že... :D Už tahám fotky, kvalita sice není světoborná, ale snad z toho někdo něco vykoumá

Odesláno

fotky vidno, dakujeme
ja B. nemusim a vela o nich neviem... ale podla fotiek z  netu je to breitling chrono cockpit a subdialy nesedia z originalom.
chod kludne spat a rano Ti skusenejsi povedia vysledok.

Odesláno

Výborně, moc děkuji.

Ještě se chci zeptat má cenu nějak zkoušet dohledávat majitele (netuším v jaké cenové kategorii se může padělek pohybovat, našla jsem i poměrně hodnotné na webu), případně jak? Nebo to je z čínské tržnice a taková snaha je zbytečná?

Odesláno

Výborně, moc děkuji.

Ještě se chci zeptat má cenu nějak zkoušet dohledávat majitele (netuším v jaké cenové kategorii se může padělek pohybovat, našla jsem i poměrně hodnotné na webu), případně jak? Nebo to je z čínské tržnice a taková snaha je zbytečná?

Zbytečné, jestli něco tak je to za pár šupů. Padělky obecně tu nemáme rádi (Kdo taky má?), takže jestli něco tak recyklovat kladivem.

Odesláno

Jo pročítala jsem názory které tu panují na padělky, ve své podstatě se s většinou těch názorů ztotožňuji, ale jak jsem psala hodinkám vůbec nerozumím a musím říci, že i kdyby byli tyto zlaté a originál, tak by mi nic neříkali a nenosila bych je (tedy nepotřebuji je mít doma jen proto že na nich jsou nějaká křidélka s kotvou :D ). Ale z druhé strany dokážu pochopit že pokud je to hodnotnější věc, tak někoho může celkem mrzet že je ztratil, ať už kvůli vloženým financím, nebo nějaké vazbě... Proto se tak, možná hloupě, ptám. Ono ne vždy je něco levnějšího méně hodnotného ;) Jen jde o tom zda se u tohoto dá vypátrat majitel :) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...