Klasik Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Koupiljsem si nové Strely a protože původní řemen byl velmi světle hnědé barvy(taková světlá okrová až písková), a moc mi k hodinkám nešel, rozhodl jsem se jej vyměnit za jiný, černý, prošívaný bílou a černou nití od Di Modells (viz přiložené foto). Jeden z členů Chronomagu mou kombinaci okomentoval následovně...Hodinky parádní. Ale tím páskem jsi je totálně zabil!! Tyhle krásky chtějí trochu jemnosti!! klidně černý, trochu lesku by neuškodilo, nebo i rezavohnědý.. ale hlavně trochu víc ""oblekový""... Neříkám že nemá pravdu, nadruhé straně si nejsem úplně jistý, že ji má. Proto se Vás všech chci zeptat, kde je ta hrance jaký řemen se k čemu hodí? Podle čeho vybíráte? Je nějaká zcela zapovězená kombinace? Co je ještě únosné a co ne? Vždyť změna řemenu může hodinky posunout hodně jinam, vylepšit je a nebo je zas úplně srazit. Udělat z nich čisté oblekovky a nebo je proměnit na casual styl. U některých modelů věřím že volba řemenu dokáže udělat z "chlapských" hdoinek "dámské" a přitom to budou stále tytéž hodinky a budou vypadat dobře. Otázka tedy zní jak vybíráte své řemeny? Jaké preferujete materiály, barvy a barevné kombinace? Jakým sponám dávte přednost a proč? V neposlední řadě mne zjímá váš názor na kombinaci mých strel se současným černým řemenem. Ano nebo ne? těším se na reakce.
kuncák7 Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Ahoj, tak nejdřív k tvému výběru - dle mého názoru se tenhle pásek k hodinkám hodí ( vybral jsi dobře ). Bude ale záležet na každém hodnotiteli, každej má jinej vkus.Jinak, co se týče dalšího dotazu- já většinou používám k hodinkám kovový tah ( k ruskejm časům obzvláště, protože originál kůže mě nikdy moc nevydržela ). Z koženejch řemenů beru černou barvu, prošitou bílou nití ( od zdejších členů - zrno či hejdík ) a nebo červené prošití ( hirsch či piero magli ). Martin
Vit Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 (upraveno) Tvoje volba se mi nelíbí, ten řemínek mi přijde k těmto hodinkám moc hrubý a navíc ta jeho šířka ... Někdo tu měl Stely na červeném řemenu a vypadalo to super. EDIT: nejvíc se mi líbí na řemenu s nenápadným prošitím (nit v barvě řemenu): ZDROJ Upraveno 3. března 2012 uživatelem Vit
Klasik Odesláno 3. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Tak zatím je to v názorech 1:1 , no to jste mi tedy moc nepomohli. Co se týká té šířky, argument chápu, takhle, když s se položí na stůl, vypadá to možná divně, ale zas kdž jsou na ruce a řemínek se obtáčí kolem ruky, působí to mnohem přirozeněji než na tom stole, není tam vidtelný ten skok - nožky pouzdra se neutápí v šířce řemene (viz fotka na ruce). Ta červná je podle mě dost agresivní a ostrá, já bych to určtě na ruku s červenou nedal, alespoň ne s touhle, necítil bych se s tím. Navíc si tedy moc neumím přdstavit oblečení, ke kterýmu by se hodil červený řemen, kór u chlapa. Tvoje volba se mi nelíbí, ten řemínek mi přijde k těmto hodinkám moc hrubý a navíc ta jeho šířka ... Někdo tu měl Stely na červeném řemenu a vypadalo to super. EDIT: nejvíc se mi líbí na řemenu s nenápadným prošitím (nit v barvě řemenu): ZDROJ
maama Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 (upraveno) Tak zatím je to v názorech 1:1 , no to jste mi tedy moc nepomohli. Co se týká té šířky, argument chápu, takhle, když s se položí na stůl, vypadá to možná divně, ale zas kdž jsou na ruce a řemínek se obtáčí kolem ruky, působí to mnohem přirozeněji než na tom stole, není tam vidtelný ten skok - nožky pouzdra se neutápí v šířce řemene (viz fotka na ruce). Ta červná je podle mě dost agresivní a ostrá, já bych to určtě na ruku s červenou nedal, alespoň ne s touhle, necítil bych se s tím. Navíc si tedy moc neumím přdstavit oblečení, ke kterýmu by se hodil červený řemen, kór u chlapa. tenhle řemen se ke strelám vůbec nehodí. je to řemen na pouzdro typu soudek, šířka má navazovat na ovál pouzdra a zúžená část se přichytí na pouzdro zespoda. viz: http://www.archimede-uhren.de/US/Outdoor.htm Upraveno 3. března 2012 uživatelem maama
Dantechno Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Tak ten DM (mam s nim osobni zkusenost) se mi k nim vubec nelibi, je na ne moc brutalni a humpolackej - je to kvalitni remen ale treba na Seiko Monster. Na Strely bych volil neco jemnejsiho.
Klasik Odesláno 3. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2012 No, vidim,ze to asi budu muset jeste prehodnotit, diky za nazory. Tak ten DM (mam s nim osobni zkusenost) se mi k nim vubec nelibi, je na ne moc brutalni a humpolackej - je to kvalitni remen ale treba na Seiko Monster. Na Strely bych volil neco jemnejsiho.
Jirka_C Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Řešil jsem něco podobného. Inspiraci bych hledal na podobném modelu od nějaké lepší značky. Může to být dobré vodítko pro začátek co k tomu jde.
Klasik Odesláno 3. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2012 No asi mě zase pošlete doháje, ale pokud si vzpomínám, tak svého času (v dobách, kam se tahle hodinky designem odkazují) se celkem často používalo něco takového s jakousi podložkou, tj víčko nesedělo přímo na kůži na ruce, ale byla pod ním ještě podložka ze stejného matroše jako je ten pásek. To by se k nim podle Vás hodilo? Já vím, že možná vymýšlím kraviny, klidně mi to řekněte, ale tak nějak je chci odlišit. Myslím něco takového, co myslíte? No, vidim,ze to asi budu muset jeste prehodnotit, diky za nazory.
kuncák7 Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Jak jsem ti psal na začátku, co člověk, to názor. Mě se "humpolácké" řemínky líbí a tenhle je přesně podle mého gusta ( mohl bys mě do SZ poslat, kde jsi ho sehnal a přibližně za kolik ). Jinak ten řemen s podložkou mám na svých Prim Igen a jsem s ním nadmíru spokojenej, ale na tvé strely nevím, nedovedu si ho tam představit (jo a to červené prošití nevím, neslazuji oblečení úplně s hodinkama, nosím, co se mě líbí a červená na černém řemeni je dobrá kombinace )..
Klasik Odesláno 3. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Jak píšeš, co člověk to názor, jenže je pravda, že jsem taky zapochyboval po nasazení jestli to je úplně to pravé, hlavně ta šířka. jinak koupil jsem ho zde za cenu, která tam je uvedená http://www.chronoshop.cz/katalog/remen-Di-Modell-Chronissimo-Waterproof Co se týká červené, nemám problém s černým řemenem a červeným prošitím, ale celočervený řemen bych prostě nedal, na to nemám takříkajíc koule. Jak jsem ti psal na začátku, co člověk, to názor. Mě se "humpolácké" řemínky líbí a tenhle je přesně podle mého gusta ( mohl bys mě do SZ poslat, kde jsi ho sehnal a přibližně za kolik ). Jinak ten řemen s podložkou mám na svých Prim Igen a jsem s ním nadmíru spokojenej, ale na tvé strely nevím, nedovedu si ho tam představit (jo a to červené prošití nevím, neslazuji oblečení úplně s hodinkama, nosím, co se mě líbí a červená na černém řemeni je dobrá kombinace )..
Klasik Odesláno 14. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Tak vážení posledně jste mě málem "ukamenovali" za řemen co jsem dal ke strelám a zpětně musím uznat, že jste měli pravdu, ale co říkáte tomuhle? Podle mě to ty hodinky ani nepřebíjí, ani se to s nimi nepre, ale krásně to podtrhuje jeich eleganci. Co vy na to? tmavě hnědý Meyhofer Tempelhof Aviator style s bílou nití a podložkou... myslím, že jim to sekne.
VintageLover Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Tak vážení posledně jste mě málem "ukamenovali" za řemen co jsem dal ke strelám a zpětně musím uznat, že jste měli pravdu, ale co říkáte tomuhle? Podle mě to ty hodinky ani nepřebíjí, ani se to s nimi nepre, ale krásně to podtrhuje jeich eleganci. Co vy na to? tmavě hnědý Meyhofer Tempelhof Aviator style s bílou nití a podložkou... myslím, že jim to sekne. Je to sice věc názoru, ale ta podložka.... to fakt ne... ty hodinky se v tom ztrácí a nevyniknou.... účel byl kdysi asi takový, aby nebylo dýnko poškozeno od potu a vyžrané od soli ? Nebo se pletu ?
VintageLover Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Co třeba něco takového ? http://www.debeerwatchbands.com/crocodile-grain-watch_band-chrono.html
Klasik Odesláno 14. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2012 No účel podložky asi takový historicky byl , nicméně co jsemkoukal na youtube na záběry vintžních strel tak tam ty podložky mají velmi často, takže co se týče odkazu na minulost, tak to sedí. No a já si nemůžu pomoct,mě právě na té tmavé podložce tyten světlý cifr celkem pěkně vyniká, ale je to věc názoru jak píšeš. nemůžu si pomoct, ale mě to k nim sedí jak p...l na hrnec. když jsem dával ten černý, tak jsem sám zaváhal, ale kdž jsem dával tenhle tak jsem na to pak koukl a řekl si, jo to je ono. Ale chápu, že podložka bude pro část lidí prostě nestravitelná. Je to sice věc názoru, ale ta podložka.... to fakt ne... ty hodinky se v tom ztrácí a nevyniknou.... účel byl kdysi asi takový, aby nebylo dýnko poškozeno od potu a vyžrané od soli ? Nebo se pletu ?
VintageLover Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 No účel podložky asi takový historicky byl , nicméně co jsemkoukal na youtube na záběry vintžních strel tak tam ty podložky mají velmi často, takže co se týče odkazu na minulost, tak to sedí. No a já si nemůžu pomoct,mě právě na té tmavé podložce tyten světlý cifr celkem pěkně vyniká, ale je to věc názoru jak píšeš. nemůžu si pomoct, ale mě to k nim sedí jak p...l na hrnec. když jsem dával ten černý, tak jsem sám zaváhal, ale kdž jsem dával tenhle tak jsem na to pak koukl a řekl si, jo to je ono. Ale chápu, že podložka bude pro část lidí prostě nestravitelná. Když vidím tu podložku u nových hodin, tak se mi pokaždé vybaví hodinky tohoto typu.. brr.....Ale když ti to tam sedí a pasuje, tak proč ne, důležité je, aby se líbily tomu, komu říkají pane
Marfael Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Tak ten druhý je snad ještě horší,než ten první.Ten první je strašně široký a vůbec se k (pěkným) hodinkám nehodí.A ten nový,to je podle mě úplný tragédie,vrátil ses o 40 let zpět.vím,že hodinky jsou staré,ale právě proto by jim bodlo něco modernějšího a bylo by to super.Přimlouvám se za to,co doporučují kolegové.Teď už nevím kdo doporučoval ten červený co je na té fotce,ale ten je na nich ted super.Pokud se ti nelíbí červená,tak dej jinou,ale přesně akový typ řemínku.Ale jak říkáte,je to věc jen názoru a hlavně by se to mělo líbit tobě!
VintageLover Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Tak ten druhý je snad ještě horší,než ten první.Ten první je strašně široký a vůbec se k (pěkným) hodinkám nehodí.A ten nový,to je podle mě úplný tragédie,vrátil ses o 40 let zpět.vím,že hodinky jsou staré,ale právě proto by jim bodlo něco modernějšího a bylo by to super.Přimlouvám se za to,co doporučují kolegové. Teď už nevím kdo doporučoval ten červený co je na té fotce,ale ten je na nich ted super.Pokud se ti nelíbí červená,tak dej jinou,ale přesně akový typ řemínku.Ale jak říkáte,je to věc jen názoru a hlavně by se to mělo líbit tobě! Přesně tak, ta červená jim sluší nejvíc, stříbrné tělo, bílý cifr s trochou červené a jemně modré = červený řemen a stříbrná spona anebo tmavě modrá a stříbrná spona ... každopádně ta červená je volba číslo 1
habadej Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Mě osobně se tento řemen líbí k hodinkám tohoto typu. Rozhodně na mě působí zajímavě. Ten předchozí Di-modell k nim neseděl vůbec. Stejnej jsem měl na Sinn 857 a to je úplně jinej typ hodinek.
sect Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Tak vážení posledně jste mě málem "ukamenovali" za řemen co jsem dal ke strelám a zpětně musím uznat, že jste měli pravdu, ale co říkáte tomuhle? Podle mě to ty hodinky ani nepřebíjí, ani se to s nimi nepre, ale krásně to podtrhuje jeich eleganci. Co vy na to? tmavě hnědý Meyhofer Tempelhof Aviator style s bílou nití a podložkou... myslím, že jim to sekne. Mi se to líbí a vůbec bych neřešil nic jiného. Světlý cifr na tmavé podložce pěkně vynikne a navíc to vypadá i dobře na ruce.....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se