Přejít na obsah

Servis

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 312
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Sem si do dnes myslel, že pavouk je na demontáž sklíček. A že do PS2 se lisovaly pod hodinářským lisem. No mám se stále co učit.

Je na to samo lis s těma miskama do kterých se opírá sklo.Pavouk je na obyčejné sklíčka,nikoliv na armovací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Dobrý den pánové,

měl bych dotaz ohledně nefunkčních hodinek kal. 68.

Při natahování, či jen seřizování času se neskutečně rychle protáčí vteřinová ručička a vlastně všechny ručičky.

Rád bych se zeptal čím by to mohlo být.

Děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři

Ve strojku něco chybí/je poškozené. Pravděpodobně něco z krokového ústrojí, třeba kotva.

Ed: Donést k hodináři a nechat opravit, dílů je všude dostatek.

Hodinky otevři, vezmi lupu a koukni se sám co všechno se tam točí a co ne.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Jsem jen hodinář teoretik, ale když se protáčejí ručičky, tak si myslím, že je něco s kotvou "hodinkového kroku". Nejspíš bych řekl vypadlá rubínová paleta kotvy, nebo poškozená a vypadlá či odmontovaná celá kotva nebo některé ozubení hlavního převodu - neznám původ a historii těchto hodinek.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj,

můžete mi poradit jak správně spět zasunout a zajistit korunku na kal. 50. Zasunul jsem utáhl jsem šroubek a jak jsem potáhl vysunul jsem celou hřídelku, kde může být chyba?. Dík za pomoc.

PS. Nemáte někdo na prodej sklíčko na model. 500803. Dík.

Upraveno uživatelem Georg.S
Odkaz ke komentáři

Díky moc, už jsem se za pomocí kolegy dohrabal k tomu že mi vypadla stavěcí páčka a je to za potřebí dát pod ciferníkem dohromady. Ještě jsem to neotevřel ale chci se zeptat než se do toho pustím jestli víte jak na to, či je nějaká volně dostupná literatura, ještě jsem to nedělal tak nevím či je to složité nebo ne, připádně ocením rady na co si dát pozor ať nezmrvím něco jiného. dík

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...