bohus76 Odesláno 17. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2016 To Georg.B :Tož je je pro vysvětlení : Jak jednou vyjmeš zaarmované sklo,tak už nikdy vodotěsné nebude.Ten kroužek zevnitř skla rozpíná to sklo o pouzdro a tím zajišťuje vodotěsnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feltharg Odesláno 17. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2016 lol tak s tim stolem sem se hodne zasmal chudak novej majitel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 18. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2016 Hodinky, ale co chudák stůl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 18. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2016 (upraveno) To Georg.B :Tož je je pro vysvětlení : Jak jednou vyjmeš zaarmované sklo,tak už nikdy vodotěsné nebude.Ten kroužek zevnitř skla rozpíná to sklo o pouzdro a tím zajišťuje vodotěsnost.Ja mel renovovane PS2 na reklamaci v Eltonu kvuli krive usazeneho armovaciho krouzku.I pres moje prozirave upozorneni v mejlu predem, ze pokud vyjmou sklo ( aby armovak srovnali ) tak musi tam dat nove, tak mi sklicko navymenili !!!!!Radeji poslali fotku z testu vodotesnosti.Uplne v klidu s cistou dusi mi potvrdili, ze se o vodotesnost uz jednou vytahnuteho sklicka z pouzdra nemusim bat.Ja se na ne nezlobil. Vodotesne jsou. Ale at mi pak nikdo netvrdi, ze to tesnit nebude. ;-) Souhlasim ale s tim, ze radeji vymenit nez utopit. Upraveno 18. listopadu 2016 uživatelem Hardslimer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 19. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2016 Rozumím tomu správně, že pokud vylisuji sklo i s armovací kroužkem musí se znovu armovací kroužek srovnat aby těsnil a dal se znovu použít ? Koupil jsem PS 2 s prasklým sklem a chtěl bych ho nechat vyměnit. Díky za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 19. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2016 Neni to o armovacim krouzku, ale o armovacim sklicku! ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 19. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2016 (upraveno) Já osobně bych řekl, že kvůli zajištění vodotěsnosti byl původní plán po každé demontáži či výměně skla vždy použít nové sklo a nový kroužek. Ale je to spíš jen pro jistotu, aby bylo možné na provedenou opravu dát záruku.Podobně třeba v autech je u mnoha těsnicích a spojovacích materiálů předepsáno při každé demontáži použít díl nový, ale běžně se to nedělá. Použitý díl už prostě nemusí mít potřebný rozměr, předpětí a pevnost, může být místy vymačkaný, nebo nějak zdeformovaný. Plastové sklíčko není nikdy ideálně přesné a pravidelné, kroužky taky nejsou všechny ideálně stejné, pouzdra taky ne. Při montáži si vše do sebe sedne a navzájem se to vytvaruje a ten tvar tomu už zůstane. Demontáž to vzájemné spasování rozhodí a už to nikdy správně pasovat nemusí. Může, nemusí, to nikdo s jistotu neřekne, proto by se to mělo dávat nové. Ale vzhledem k (ne)dostupnosti dílů je to na zvážení každého soudruha. Upraveno 19. listopadu 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2016 Jak píšeš. Něco se vymačká, něco ,,odstřihne. Taky stará sklíčka jsou už zoxidovaná, tužší, křehčí, prasknou když se na ně jen křivě podíváš a ani nepoužité staré sklíčko nemusí mít při montáži kýžené vlastnosti. Musí se s nimi děsně opatrně. A dát tam už jednou použité? To je stejný fór jako dát do motoru staré těsnění pod hlavu a věřit, že to bude léta fungovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georg.S Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2016 Jak vidím tak jsem rozpoutal vášnivou debatu, a není úplně jasné kde je pravda. Pokud tomu dobře rozumím tak použití starého sklíčka 100% nezaručí vodo i když ho zalisuji. Z toho vyvozuji že pokud nepožaduji vodo, což hodně lidí nepotřebuje na hodinky které má uloženy v kufříku ve sbírce tak je jedno jestli ho zalisuji nebo ho tam natlačím ručně výsledek bude stejný bez vodo. Pokud požaduji vodo tak nové sklo a zalisovat. A pokud není třeba sklo nevyndávat a leštit s pouzdrem. Jest tak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 20. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2016 Karlos se straspolem ti uz odpoved dali.Ted uz jen zalezi na tobe, co budes mit ve sbirce. Je to tvoje vec. ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslávek Odesláno 26. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2016 Musím se vám pochlubit :-) a asi vám to , hlavně starým matadorům , bude připadat směšný , ale já jsem dnes úspěšně zvládl vyměnit datový věnec na strojku kal.68 ,( dělal jsem si bílé potápky s červenou vteřinovkou ) a když jsem se kochal nad dobře odvedenou prací a pomalu hodinky natahoval , tak prdlo péro , ale to už umím , teda trochu mě to trvá vyměnit pérovník za pérovník , ale to už mi jakžtakž jde ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Soviet_prince Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2017 Ahoj, nejspíš jsem udělal začátečnickou chybu. Když jsem vyndával korunku, tak jsem ten šroubek povolil víc než bylo nutné a teď mi nejde korunka nasadit zpět, respektive nejde mi dotáhnout ten malý šroubeček u korunky, stále se protáčí. Ví někdo, čím to je? Případně řešení? Mám takový tušení, že se bude muset větší část strojku rozmontovat . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2017 Ze strany pod číselníkem je páčka se závitem, pokud úplně vyšroubuješ, zpět už to na závit netrefíš. Je třeba sundat ručky, číselník a hned uvidíš problém, ale není to až tak hrozné. Jinak, u většiny hodinek se korunky demontuje v základní poloze, nikoliv v povytáhnuté. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Soviet_prince Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2017 Perfektní, díky za radu, hned se na to vrhnu Ze strany pod číselníkem je páčka se závitem, pokud úplně vyšroubuješ, zpět už to na závit netrefíš. Je třeba sundat ručky, číselník a hned uvidíš problém, ale není to až tak hrozné. Jinak, u většiny hodinek se korunky demontuje v základní poloze, nikoliv v povytáhnuté. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georg.S Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2017 (upraveno) Měl jsem ten samý problém řešil jsem to tři stránky zpátky. Opakování matka moudrosti. Upraveno 10. ledna 2017 uživatelem Georg.S Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georg.S Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Ahoj, potřeboval bych poradit, jak se upevňuje trubka (tunel) nebo jak to nazvat ... pro hřídel korunky do pouzdra Sport II, to se tam taky lisuje? chtěl jsem ji vyměnit, jenže je tam vůle. Buď je malá a nebo se musí nějakým postupem upevnit? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Bývá tam ta trubka roztemovaná a možná i něčím zalepená.Doma těžko zaručíš vodotěsnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georg.S Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Roztemovaná? To sloo slyším prvně? co to je to je nějak tepelně? Je možné že trubka z parexa je menší než origo? -když to dám hodináři ten by to měl umět? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Zkrátka jako rozklepnutá na konci,je na to potřeba přípravek,aby to těsnilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georg.S Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Ok díky moc zajdu s tím k hodináři a uvidíme co s tím půjde dělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se