Přejít na obsah

Servis

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 312
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To Georg.B :Tož je je pro vysvětlení : Jak jednou vyjmeš zaarmované sklo,tak už nikdy vodotěsné nebude.Ten kroužek zevnitř skla rozpíná to sklo o pouzdro a tím zajišťuje vodotěsnost.

Ja mel renovovane PS2 na reklamaci v Eltonu kvuli krive usazeneho armovaciho krouzku.

I pres moje prozirave upozorneni v mejlu predem, ze pokud vyjmou sklo ( aby armovak srovnali ) tak musi tam dat nove, tak mi sklicko navymenili !!!!!

Radeji poslali fotku z testu vodotesnosti.

Uplne v klidu s cistou dusi mi potvrdili, ze se o vodotesnost uz jednou vytahnuteho sklicka z pouzdra nemusim bat.

Ja se na ne nezlobil. Vodotesne jsou. Ale at mi pak nikdo netvrdi, ze to tesnit nebude. ;-)

Souhlasim ale s tim, ze radeji vymenit nez utopit.

Upraveno uživatelem Hardslimer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně bych řekl, že kvůli zajištění vodotěsnosti byl původní plán po každé demontáži či výměně skla vždy použít nové sklo a nový kroužek. Ale je to spíš jen pro jistotu, aby bylo možné na provedenou opravu dát záruku.

Podobně třeba v autech je u mnoha těsnicích a spojovacích materiálů předepsáno při každé demontáži použít díl nový, ale běžně se to nedělá. Použitý díl už prostě nemusí mít potřebný rozměr, předpětí a pevnost, může být místy vymačkaný, nebo nějak zdeformovaný.

Plastové sklíčko není nikdy ideálně přesné a pravidelné, kroužky taky nejsou všechny ideálně stejné, pouzdra taky ne. Při montáži si vše do sebe sedne a navzájem se to vytvaruje a ten tvar tomu už zůstane. Demontáž to vzájemné spasování rozhodí a už to nikdy správně pasovat nemusí. Může, nemusí, to nikdo s jistotu neřekne, proto by se to mělo dávat nové. Ale vzhledem k (ne)dostupnosti dílů je to na zvážení každého soudruha.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Jak píšeš. Něco se vymačká, něco ,,odstřihne. Taky stará sklíčka jsou už zoxidovaná, tužší, křehčí, prasknou když se na ně jen křivě podíváš a ani nepoužité staré sklíčko nemusí mít při montáži kýžené vlastnosti. Musí se s nimi děsně opatrně.  A dát tam už jednou použité? To je stejný fór jako dát do motoru staré těsnění pod hlavu a věřit, že to bude léta fungovat  :lol2:

Odkaz ke komentáři

Jak vidím tak jsem rozpoutal vášnivou debatu, a není úplně jasné kde je pravda. Pokud tomu dobře rozumím tak použití starého sklíčka 100% nezaručí vodo i když ho zalisuji. Z toho vyvozuji že pokud nepožaduji vodo, což hodně lidí nepotřebuje na hodinky které má uloženy v kufříku ve sbírce tak je jedno jestli ho zalisuji nebo ho tam natlačím ručně výsledek bude stejný bez vodo. Pokud požaduji vodo tak nové sklo a zalisovat. A pokud není třeba sklo nevyndávat a leštit s pouzdrem. Jest tak?

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Musím se vám pochlubit :-) a asi vám to , hlavně starým matadorům , bude připadat směšný , ale já jsem dnes úspěšně zvládl vyměnit datový věnec na strojku kal.68 ,( dělal jsem si bílé potápky s červenou vteřinovkou )  a když jsem se kochal nad dobře odvedenou prací  a pomalu hodinky natahoval , tak prdlo péro , ale to už umím , teda trochu mě to trvá vyměnit pérovník za pérovník , ale to už mi jakžtakž jde .....

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ahoj, nejspíš jsem udělal začátečnickou chybu. Když jsem vyndával korunku, tak jsem ten šroubek povolil víc než bylo nutné a teď mi nejde korunka nasadit zpět, respektive nejde mi dotáhnout ten malý šroubeček u korunky, stále se protáčí. Ví někdo, čím to je? Případně řešení? Mám takový tušení, že se bude muset větší část strojku rozmontovat :D.

Odkaz ke komentáři

Ze strany pod číselníkem je páčka se závitem, pokud úplně vyšroubuješ, zpět už to na závit netrefíš. Je třeba sundat ručky, číselník a hned uvidíš problém, ale není to až tak hrozné. Jinak, u většiny hodinek se korunky demontuje v základní poloze, nikoliv v povytáhnuté.

Odkaz ke komentáři

Perfektní, díky za radu, hned se na to vrhnu :)

Ze strany pod číselníkem je páčka se závitem, pokud úplně vyšroubuješ, zpět už to na závit netrefíš. Je třeba sundat ručky, číselník a hned uvidíš problém, ale není to až tak hrozné. Jinak, u většiny hodinek se korunky demontuje v základní poloze, nikoliv v povytáhnuté.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

potřeboval bych poradit, jak se upevňuje trubka (tunel) nebo jak to nazvat ... pro hřídel korunky do pouzdra Sport II, to se tam taky lisuje? chtěl jsem ji vyměnit, jenže je tam vůle. Buď je malá a nebo se musí nějakým postupem upevnit? Díky 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...