wen Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Ahoj všichní. Víceméně náhodou jsem se dostal ktěmto moc zajímavým Speedům (a mám z nich obrovskou radost). Přikládám trochu historie o modelu - převzato z rolexfora. Zítra ještě nafotím packaging. Po úspěšném přistání na Měsíci, NASA přemýšlela o tom, že prozkoumá odvrácenou stranu Měsíce. Protože se o tomto projektu začalo vážně uvažovat na začátku roku 1970, Omega se začala intenzivně zabývat zvýšenou ochranou Speedmasteru. a to tak, že by se hodinky byly schopeny vyrovnat (ještě ve větší míře) extrémním teplotám. Teploty na Měsíci jsou v rozmezí zhruba od něco mezi minus 100 ° (Celsia) ve stínu a plus 100 stupňů (Celsia), kdy jsou vystaveny slunci. Z toho důvodu se v Omeze narodil Aljaška projekt. Pojmenován podle 49. státu USA (z důvodu, že na Aljašce jsou nízké teploty). Projekt trval asi dva roky (od roku 1971 do roku 1973). Šéfem projektu byl Pierre Chopar. Vyvrcholením jeho úsilí je podání patentu. Ve Švýcarsku patentuCH 537170, který byl udělen 31. května 1973 a US Patent 3740944, ktery byl podán dne 13. června 1972byl udělen dne 26. června 1973. Patent - jak funguje ochranné pouzdro:Patent je abstraktní pojem, jedná se o speciální kryt hodinek, který chrání hodinky před extrémními teplotami.Pierre Chopard a jeho tým přišel s některými zajímavými nápady na ochranu hodinek od extrémních teplot ve vesmíru. Nejprve musíme pochopit, jak tepelné výměny (teploty a rozdíly mezi nimi) skutečně pracují v "vesmíru". Na zemi - vzduch je ohříván sluncem a tak ovlivňuje teplotu všech objektů (poznáme to na dotek).V kosmickém prostoru na druhé straně není atmosféra. Proto můžeme zhruba říci, že teplota v kosmickém prostoru je tzv. "absolutní nula" měřeno v Kelvinech.Nula (0) Kelvinů je minus (-) 273 stupňů Celsia.Víme, Jedním z cílů Pierra Choparda bylo vymyslet způsob, jak chránit hodinky před vesmírným zářením. Nakone přišel Chopard a jeho tým s ochranným pouzdrem (sestávající ze dvou částí), které se jednoduše instaluje na pouzdro hodinek. Pouzdro zvyšuje reflexní faktor a pohlcuje světlo. Obě části ochranného pouzdra byly z hliníku. Poté byly části ošetřeny anodizací (konkrétně "sírové anodizatium"). Anodizace je elektrolytická metoda, která chrání materiál před nepříznivými reakcemi okolí (chemické reakce, teplota atd..)Barva, která byla finálně zvolena, byla výsledkem mnoha zkoušek. Žádná jiná barva nenabízí stejnou úroveň ochrany a absorbce záření a povrchové teploty! Pierre Chopard a jeho tým také odstranil tradiční černý číselník Speedmaster a nahradil jej bílým. Bílá barva odráží sluneční světlo, energii a radiaci daleko lépe. Klasické ručky Speedmaster byly také revidovány. Vteřinová ručička chronografu byla nahrazena červenou a všechny ostatní ručky jsou černé (místo tradiční bílé), aby bylazajištěna maximální čitelnost.Nová funkce (ručičky subdialů): jejich spodní konce představují velký trojúhelník,, který podporoval lepší orientaci při směrové zaměření. Ručky subdialů mají tvar kabiny kosmické lodi Apollo" (i když někteří poukazují na to, skutečně vypadají spíše jako z Mercury a Gemini projektů)!
Petr Svenda Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Melo by jich existovat 1970 ks vsehovsudy, mas moc hezky kousek.
wen Odesláno 10. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Melo by jich existovat 1970 ks vsehovsudy, mas moc hezky kousek. Ano je to tak. Rok vzniku projektu. Mám z nich velkou radost.
financ Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Gratuluju, jsou nááádherný. Kdysi dávno tu proběhly prodejním vláknem, už tehdy jsem na ně slintal. Máš k nim i ten červený puk? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35562-omega-speedmaster-alaska-project/page__p__540958__hl__alaska__fromsearch__1&do=findComment&comment=540958
RomanP Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Ano, nad tímhle inzerátem jsem tehdy také slintal :-)
wen Odesláno 10. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Gratuluju, jsou nááádherný. Kdysi dávno tu proběhly prodejním vláknem, už tehdy jsem na ně slintal. Máš k nim i ten červený puk? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35562-omega-speedmaster-alaska-project/page__p__540958__hl__alaska__fromsearch__1&do=findComment&comment=540958 Díky , nejsou to tyto konkrétní. Puk je k nim samozřejmě taky. Zítra to komplet nafotím.
Vlcak Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Tak to je paráda. O těchto jsem vůbec netušil. Moc se mi líbí, gratuluji.
Bullet Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Tak tohle je hodne velka parada...gratulace, at delaji radost, me se libi snad vic, nez klasicky Speedmastery....uz pro tu jedinecnost.
wen Odesláno 10. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Díky všem , http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=52984
milli Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Úžasný hodinky i příběh. Už jsem je dřív viděl, ale ten bílo-bílý ciferník (při bližším pohledu si teprve člověk všimne indexů) mi přišel zvláštní... už vím proč :-) Tak ať ti dělají jenom radost!
NIGHTinGALE Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Ty se mi vždycky hodně líbily a moc jsem je chtěl.Takže teď je budu závidět nejen GASovi, ale už i tobě. Super
laskajefajn Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Velmi povedený model a na to jak jsou staré tak ve velmi zachovalém stavu
NIGHTinGALE Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Velmi povedený model a na to jak jsou staré tak ve velmi zachovalém stavu To nejsou staré hodinky a na Měsíci taky nebyly
wen Odesláno 11. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Velmi povedený model a na to jak jsou staré tak ve velmi zachovalém stavu Je to reedice z roku 2008 (představení na Baselu). Kupovány 2009. V odkazu (rolexforum) najdeš původní prototypy.
laskajefajn Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Ahááá! Tak to se omlouvám a díky za osvětu
financ Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Ty se mi vždycky hodně líbily a moc jsem je chtěl. Takže teď je budu závidět nejen GASovi, ale už i tobě. Super Gas už je nemá, prodejním vláknem proběhly 2x. Ulítávám na bílých cifrech a tenhle je naprosto snowý http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/39587-omega-speedmaster-alaska-project-limited-edition/page__p__610263__hl__alaska__fromsearch__1&do=findComment&comment=610263
wen Odesláno 11. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Ahojte. Ještě jednou díky všem. Přikládám foto balení a detail puku. Součástí balení jsou dva bílé strapy, nářadí na zkrácení tahu a výměnu stěžejek, puk a certifikát limitky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se