Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dospěl jsem do stadia šílenství jménem Rolex. V prvopočátcích mého zájmu o hodinky bych nevěřil, že někdy budu řešit zda-li Rolex. Nyní spíše řeším, které Rolex :-)Snad se mi do konce roku sejde dost financí a tak si udělám radost. Původně jsem myslel, že jasná volba bude 14060, ale nějak poslední dobou slintám nad plastovým sklíčkem u 5513 a nemůžu se zbavit pocitu, že to je to pravé ořechové. Každopádně hodinky chci na denní nošení a tak se bojím ,že mi vintage 5513 bude líto. I co jsme koukal tak 5513 vesměs jsou dražší než 14060...

Tak bych se rád zeptal jak to máte vy, co jste jedny, druhé nebo oboje měli(případně máte)? Co by jste doporučili a jestli máte nějaký postřeh z vlastní zkušenosti. Případně nějaké tipy při nákupu těchto modelů.

Díky a Rolexu zdar!

Odesláno

Tak nad 5513 (5512) vs. 14060 už dumám cca půl roku a pořád nevím :-) Taky to chci na denní nošení a můj favorit jsou 5513, chci patinu ale zároveň chci plně funkční lumi...tak teď babo raď :-) Asi nakonec budu muset sáhnout po 14060, nejlépe s COSC dialem, ty ale zase mají skoro všechny rehaut engraving...zatím jsem snad viděl jen jediný kus s COSC a bez rytiny..ach jo :-) Ale až se jednou rozhodnu, tak pak konečně bye bye hnusnej kyklope :-)

Odesláno

5513 ma nadech vintage stylu, 14060 uz pusobi moderneji. Zalezi jaky z nich chces mit pocit, pokud Bonda tak 5513 pokud modern 14060.

Za me 5513.

Jak moc velky rozdil je v pouzdre a v lunete?

Odesláno

Rozhodni se, až si je budeš moci vyzkoušet naživo, pokud se tak již nestalo. Žádná fotka nezprostředkuje unikátní kouzlo a image, které vyzařuje akrylové sklíčko. Podle mě je to hlavně o tom, jestli Tě toto chytne. Pokud ne, běž do novějších 14060. Za mě by v tomto případě vyhrál akryl, lumi vem čert.

Odesláno

Jinak, pokud si do stádia Rolex dospěl teprve nedávno, je VELMI pravděpodobné, že do konce roku možná skončíš u úplně jiného modelu :-). To mi věř.

Dobře si pamatuji, že mé první zkousnutelné Rolexky byly práve 14060, ale dodnes je nemám :-)

Odesláno

Vůbec bych se 5513 nebál, lumi bude v pohodě, nejsou to zase vintage 50 let staré a dají se kolem 90 tis. koupit. Model 14060 seženeš o něco levněji, ale je jich na trhu skoro bych řekl přetlak. Pokud kupovat vintage, spojil bych klidně i datum narození s rokem výroby hodinek a pak čím starší Rolex, tím lepší :)

Odesláno

Mel jsem oboje. Pokud chces co nejvic muziky za co nejmene penez, tak jdi do zakladnich 14060. 5513 z prvnich let vyroby jsou trosku jina, vyssi, liga, ale pokud na to mas jak styl, tak trochu vyssi rozpocet, tak je volba jasna, 5513. Na lumimiscenci ale zapomen. Jinak nez 5513 z poslednich let vyroby, to radeji 14060.

Odesláno (upraveno)

Mel jsem oboje. Pokud chces co nejvic muziky za co nejmene penez, tak jdi do zakladnich 14060. 5513 z prvnich let vyroby jsou trosku jina, vyssi, liga, ale pokud na to mas jak styl, tak trochu vyssi rozpocet, tak je volba jasna, 5513. Na lumimiscenci ale zapomen. Jinak nez 5513 z poslednich let vyroby, to radeji 14060.

Právě po těch posledních koukám...proč jsou horší? Možná, že takhle do začátku bude to pravé ořechové 14060 a pak se uvidí....

Jinak, pokud si do stádia Rolex dospěl teprve nedávno, je VELMI pravděpodobné, že do konce roku možná skončíš u úplně jiného modelu :-). To mi věř.

Dobře si pamatuji, že mé první zkousnutelné Rolexky byly práve 14060, ale dodnes je nemám :-)

Jo ted jsi uchodil hřebiček na hlavičku:-)Rolex u mě už probíhá trošku déle, takže mě ještě začíná lákat GMT Master II 16710 mého idolu Chucka Yeagera... tak uvidíme co zkousnu.

Každopádně pokud někdo má 5513 a je z Prahy tak ho zvu na oběd či večeři na které si můžu osahat akrylát a pokecat trochu o hodinkovém šílenství. Díky všem za reakce, ted v tom mam možná ještě větší guláš, ale ono si to sedne :-)

Upraveno uživatelem welis

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...