Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kamil: Ukazoval jsi v tomto vlákně asi o tři strany zpět. Rozhodně to jsou zajímavé hodinky. Osobně se mi oranžová varianta moc nelíbí, přesto uznávám, že Samuraiům sluší, i když vhodnější je pro Monstra.

Nicméně limitovaná edice "Ninja" je něco trochu jiného. To se mi moooc líbí.:)

• Odpovědi 239
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 4 týdnech...
Odesláno

Procházím internet a vidím, že existují dvě paralelní řady Samuraiů, SNM a SBD.

Hlavní odlišnosti těchto dvou řad:

SNM / SBD

Ocel / Titan

Strojek 7S35 / Strojek 7S26

Ciferník bez dvojitých indexů na 12, zakulacené rohy indexů / Dvojitý index na 12, obdélníkové indexy

Odlišné vizuální pojetí lunet

Vystouplá šroubovací korunka / Šroubovací korunka částečně krytá he dvou stran

Víc se mi nepodařilo zjistit.

Nevíte někdo jestli se tyto dvě řady liší ještě něčím jiným? A také další otázka, v jakých všech barvách se Samuraie vyrábějí, respektive dělají se obě řady ve stejných barvách nebo ne?

Odesláno

No mam takovej pocit ze treba bilý se v titanu nedelaj. A jeste jeden rozdil, aspon co sem si ja vsim, tak ocelovy maj pekne mrizkovanej cifernik, ale titan maj rovnej.

Jinak rozdil mezi kalibrem 7s35 a 7s25 je mam takovej pocit jen nepatrnej.

Ale sou to fakt suprovy hodinky biggrin.gif

Odesláno

titanové jsou made in japan - rozdíly strojku jsou zanedbatelné - 2 rubíny navíc, které drží nějaký můstek - funkčně žádná změna, největší rozdíly ve vizuálu jsou ten ciferník a barva datumky

jinak souhlasím, jsou to opravdu jedinečné hodinky...

Odesláno

Souhlasím s kubsonem. Jinak Kubo není možné někde sehnat lunetu k mým samurajům černou a za kolik? Jde vyměnit jen ta vložka nebo musí jít celá luneta? Nějak jsem jí škrábnul, tak do budoucna ať je za co vyměnit na perfektních hodinkách. Díky....

Odesláno

Souhlasím s kubsonem. Jinak Kubo není možné někde sehnat lunetu k mým samurajům černou a za kolik? Jde vyměnit jen ta vložka nebo musí jít celá luneta? Nějak jsem jí škrábnul, tak do budoucna ať je za co vyměnit na perfektních hodinkách. Díky....

mohu zkusit sehnat.. myslím že stačí vyměnit tu vložku - prosím napiš mi to do mailu ať na to nezapomenu..

Odesláno

Díky za odpovědi, sám jsem ještě pátral a dopátral jsme se těchto barevných provedení Samuraiů:

SNM (Ocel)

Bílé SNM009K, Černé SNM011K, Limitovaná edice "Ninja" SNM017K

SBD (Titan)

Černé SBDA001, Modré SBDA003, Oranžové SBDA005.

Je škoda, že se v titanu nedělají i ty bílé, bylo by to hezkých Sedm Samurajů k radosti Akira Kurosawy:)

• po měsíci...
Návštěvník Ondra
Odesláno

Zkoušel jste někdo pátrat po historii hodinek Seiko Samurai?

Mně se zatím nedaří...

Návštěvník Ondra
Odesláno

ja někde četl že jsou dvacet let staré....

To se bude spíš týkat použitých kalibrů...

Odesláno

fakt, 2004 SBDA001, použitý kalibr 7S25 se akorát nedávno dočkal B revize - změny mi nejsou známy zkusím zjistit, jinak jsem vyčetl že jsou to asi jediná seika určená pouze pro japonský trh s tímhle kalibrem, krom nedávno prezentovaného exotu Seiko ANA

• po 4 týdnech...
Odesláno

Jaka je podle majitelu white samuraju citelnost ciferniku.

Nemate s tim nekdy problem? Bily cifernik+svetle rucky :eek:   

Jinak predpokladam, ze jako hodinky je budete chvalit.

Ja bych delal to same.

Odesláno

Proč jenom chválit...Můžu porovnávat , protože mám bratříčky black and white....

Můžu říct, že ty bílé jsou ... vís sexy.... mám je na léto do hicu, jsou super, a ladí mi k nim i manželka v letních šatech s bílou kabelkou :thumbsup_anim:

Čitelnost bez problémů, svítivost za šera parádní...Opticky vypadají větší než černé... sakra které já to mám vlastě radši.....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...