Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky

Doporučené příspěvky

Šlo ti to otevřít? Nějak se mi zamotal odkaz, ale když ho zkopíruješ tak ti podmínky otevře normálně vyhledavač. Jdou pojistit pouze určité dny, což je výhodné. Každopádně jak jsi zmiňoval Alpeinverein, guide mě varoval že mají malé krytí, které nebude stačit v případě vážného úrazu. V civilizaci dobrý ale třeba odlehlé oblasti a příklad Nepál serioznější těžší treky, nebo výstupy Island Peak, Mera nebo klidně i Aconcagua určitě dát přednost Directu. Klasický Alpeinverein má záchranné akce 25.000 Eur, to jde, ale léčebné výlohy pouze 10.000 Eur, kdež to DIRECT jede co vybereš variantu 120.000 Eur , 240.000 Eur nebo neomezenou a to vše za solidní peníz. Alpeinverein Premium je na 500.000 Eur což je super, ale tam jde minimum pojištění za těch 400,00 Eur.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Everest to není, ale výlet to byl super, vyčistilo to hlavu, i plíce od městského vzduchu 🏔️ Ubytování uprostřed pustiny na moc sympatickém ranči kus od Malenovic, přímo na trase z/na Lysou/Smrk, takže ideální středobod zimního putování.

IMG_20211214_211309.jpg

IMG_20211214_211125.jpg

1639630770340_compress35.jpg

1639630770372_compress35.jpg

1639631089665_compress68.jpg

1639630770349_compress65.jpg

Odkaz ke komentáři

Wow, krásný jste to měli :guitar: A příště lepší boty jasný? 😋 :cheers: To jsi mi připomněl jak teď řešíte nesmeky, že musím nějaké sehnat klukovi, ale potřeboval by nějaké trochu ostřejší, měl jen takové gumáky a to je spíš tak před barák.... nemáte tip?

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Ajaj napsal:

@African- řeší se to teď ve vlákně “jaký trekový boty”

jinak já jsem objednal na dlouhý zimní večery a právě došlo. Hlavně ta vpravo super - historie lezení ve vysokých horách. Nádherně zpracovaný

2F06D9AB-6315-4952-A821-D35EACD65BB6.jpeg

Já vím, řeší se tam dospělí tak jsem to nechtěl plevelit s děckama, tady je myslím scháněl Wawrick, tak třeba něco vymyslel.

Ty vogo, to je ta nejlepší četba, Everest Sólo je pecka největší, mám ji radši 2x a vyvažuji si je zlatem. Sem si říkal, že by udělali dotisk a ty je máš v němčině. Parádní povinná četba 👍

Odkaz ke komentáři

před 42 minutami, African napsal:

Já vím, řeší se tam dospělí tak jsem to nechtěl plevelit s děckama, tady je myslím scháněl Wawrick, tak třeba něco vymyslel.

Kúpil som mu Snowline Chainsen Pro v najmenšej veľkosti. Tá guma je parádna, drží aj v spodnom rozsahu veľkosti, a vôbec v mrazoch nekrehne, takže nepotrebuje suchý zips cez priehlavok, ktorý pri nekvalitných elastomeroch aj tak poriadne nepomáha. Hroty sú dlhé celkom dostatočne, decko si nedokáže ustrážiť krok a na ľade klásť nohu správne na hroty, aby sa mu nepodšmykla.

Ale videl som už u nejakej inej značky (ktorú som si nezapamätal) hroty dlhšie. Ale guma bola divná, mali priehlavkový popruh a vážili už okolo pol kila, to je na decko celkom dosť. Veď to sa už blíži nejakým plnohodnotným ľahším mačkám (700+ g).

Odkaz ke komentáři

před 42 minutami, wawrik napsal:

Kúpil som mu Snowline Chainsen Pro v najmenšej veľkosti. Tá guma je parádna, drží aj v spodnom rozsahu veľkosti, a vôbec v mrazoch nekrehne, takže nepotrebuje suchý zips cez priehlavok, ktorý pri nekvalitných elastomeroch aj tak poriadne nepomáha. Hroty sú dlhé celkom dostatočne, decko si nedokáže ustrážiť krok a na ľade klásť nohu správne na hroty, aby sa mu nepodšmykla.

Ale videl som už u nejakej inej značky (ktorú som si nezapamätal) hroty dlhšie. Ale guma bola divná, mali priehlavkový popruh a vážili už okolo pol kila, to je na decko celkom dosť. Veď to sa už blíži nejakým plnohodnotným ľahším mačkám (700+ g).

Díky, mrknu na ně :cheers:

Odkaz ke komentáři

Velmi zajímavé psaní, jak se kluci ustrojili a jaké vybavení použili na výstup Baruntse. Člověk by čekal větší extrém, ale je pravda že alpským stylem se to asi všechno řeší jinak. Jsou to borci :notworthy:

https://www.hudy.cz/baruntse-2021-vyzbroj-a-vystroj-do-nebeske-pasti

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Vlcak1980 napsal:

Tak hlavně sezónu ať nám otevřou....je to blbý, hodně blbý a to hlavně pro Nepálce, kteří jsou na cestovním ruchu závislý 😬

Odkaz ke komentáři

Pokiaľ viem, je to iba o výške všimného, ktoré je za to človek ochotný dať. Nedávno to riešilo 100 USD v dvadsiatkových bankovkách. Ale možno to teraz konečne začnú brať vážne.

Aj preto som tento rok Nepál vypustil. Ale kamarát tam bol, nedávno sa vrátil, a prešiel si Langtang (dokonca sólo, na čo som ja pred časom nemal gule). Vyzeral spokojne, ľudí málo - aj keď nulové predvianočné počty to teda neboli :D Keď hodí na blog report, postnem to sem.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, wawrik napsal:

Pokiaľ viem, je to iba o výške všimného, ktoré je za to človek ochotný dať. Nedávno to riešilo 100 USD v dvadsiatkových bankovkách. Ale možno to teraz konečne začnú brať vážne.

Mě tam dostává hafo věcí, ale nepřestane mě nikdy udivovat, jak vcelku dost turistů nepřejdou takové ty vtělené ojebávací manévry i v tak chudé zemi jako je Nepál. Třeba ten jejich nekonečný Dalbhát, kde dokud nejsi plný tak ti furt doplňují. Přijdou tři borci nastrojený v hadrech za desetitisíce, objednají jeden jako že nemají hlad a pak ho do sebe všichni nenápadně cpou horem, dolem, to se mi normálně zvedá kufr. A stejně tak zkouší ojebat guidy, nosiče, permity a co se dá, jen aby nemuseli dát dolar navíc. Neříkám podporovat kde co, ale aspoň se chovat jako člověk.

Odkaz ke komentáři

Ty vogo, jsem čirou náhodou našel můj velmi oblíbený a ztracený Buff z Káthmándú, aleluja. Pak natáhnu Eplorery a slyším, mě se nechce do kanclu... říkám, kdo to mluví a ony Erka. Říkám, stačil by 10km přechod skálama... prý že, no furt lepší než kancl :D Tak si už cupitáme a je to jedním slovem bezva :punk:

DSC_2160.JPG

DSC_2158.JPG

DSC_2154.JPG

Odkaz ke komentáři

V 16. 12. 2021 v 9:11, wawrik napsal:

Zrovna jsem si dnes mačky nechal doma, a hned bych si nafackoval, všechno pod ledem a když je pod tebou dvacet metrů a ujíždějí nožky,tak to je opravdová paráda, no někdo by aspoň našel cool hodinky :D Zrovna jsem si vzpomněl na kluka, dělám si siestu a objednal tady co jsi poradil, vypadají velmi dobře, dík za tip 👍

https://www.namcheshop.cz/nesmeky-snowline-pro

DSC_2165.JPG

DSC_2169.JPG

DSC_2166.JPG

DSC_2171.JPG

DSC_2162.JPG

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...