Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky

Doporučené příspěvky

Paráda je to kluci, západ slunce ve společnosti Annapurny South je dech beroucí :-) Hraje co minutu jinými barvami, krása, už mám asi tisíc fotek, ale na číňana stále nemám, ten je schopný nadělat sto fotek i ležícího hovna z osla :-)

post-364-0-89240600-1521383086_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poon Hill byl v plánu, ale tátovi se v noci udělalo blbě, zvracel, moc dobře nespal tak jsem si tam vyběhl sám. A jak si psal, je to opravdový nářez stát tam na východ slunce, jak se pomalu kopce vynořují ze tmy a začínají se zabarvovat :-) Úplně mi to vyrazilo dech, velmi silný zážitek. Jinak táta chtěl pokračovat, vím že je trochu crazy :-), ale já to utnul a vracíme se stejnou určitě méně náročnější cestou než pokračovat v okruhu v klidu zpátky. Vidím že toho má plný kecky a chci ho dovézt domů ok. Ale shrnutí, všechno je tu super :-) Detail vrcholu kde trochu funí je Annapurna South...Do té jsem se zamiloval :-)

post-364-0-32032600-1521470778_thumb.jpg

post-364-0-30244700-1521470803_thumb.jpg

post-364-0-92721500-1521470858_thumb.jpg

post-364-0-04805600-1521470990_thumb.jpg

post-364-0-53713900-1521471035_thumb.jpg

post-364-0-00967200-1521471427_thumb.jpg

post-364-0-69578300-1521471465_thumb.jpg

post-364-0-72189400-1521471496_thumb.jpg

post-364-0-94358300-1521471531_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ach jo, zcela vážně uvažuji,že si tě zablokuji,protože když se na ty nádherné fotky dívám tak mě melancholicky napadá- je tolik 

dechberoucích kopečků na které už člověk nevyleze, tolik krásných holek které už nepomiluje,  urodí se tolik vína které už neochutná :cheers: \to ze mě mluví koleno a páteř po operaci /  :wheelchair:  i když naštěstí to takhle nevypadá

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Ach jo, zcela vážně uvažuji,že si tě zablokuji,protože když se na ty nádherné fotky dívám tak mě melancholicky napadá- je tolik 

dechberoucích kopečků na které už člověk nevyleze, tolik krásných holek které už nepomiluje,  urodí se tolik vína které už neochutná :cheers: \to ze mě mluví koleno a páteř po operaci /  :wheelchair:  i když naštěstí to takhle nevypadá

Bohuzel +1 :-(. Kdyz to vidim afri, tak ti to zavidim. Hrozne moc.

Odkaz ke komentáři

Poon Hill byl v plánu, ale tátovi se v noci udělalo blbě, zvracel, moc dobře nespal

No to je škoda. To by som sa asi radšej vykašľal aj na ten vrtuľníkový výlet do EBC.

Btw, sused pred rokmi išiel Pon Hill trek s otcom v monzúnovom období, a celé tie štyri tisícky schodov okolo Ulleri išli vo vode vyše členkov :)

Odkaz ke komentáři

Úplně bych pochopil kdyby jste si mě zablokovali :-) Conrade jsi to napsal tak pěkně, svět je obrovský a všechno se prostě stihnout nedá, tak to je. Já zjišťuji že už to taky není ono co jsou děcka v baráku, strašně mi chybí a ty cca dva týdny jsou tak akorát co bez rodiny dám, chvílemi mám úplné depky. Po příjezdu předám listopadový Zéland rád kolegovi v práci, protože už teď vím že měsíc to bez nich nedám :-) Je to jejich krásným věkem, kdy nechci přijít o jediný den být bez nich, za pár let to bude zase jiné, pošlou mě do zadele a já zase klidně na měsíc vypadnu, žádný stres :-)

To wawrik: Vrtulník jsme odpiskali už u nás, nepřišlo nám to bezpečné, navíc let kolem Everestu máme, takže o toho fešáka tatík nepřijde :-)

Odkaz ke komentáři

Afri- az te deti poslou do zadele, tak pak zas budes zadejchanej ze Snezky natoz z tohodle ( vlastni zkusenost, smutna ).

Blokovat si te rozhodne nebudu, protoze diky tem fotkam jsem tam s tebou, prozivam to taky. Za to ted moc dik.

Odkaz ke komentáři

Já zjišťuji že už to taky není ono co jsou děcka v baráku, strašně mi chybí a ty cca dva týdny jsou tak akorát co bez rodiny dám, chvílemi mám úplné depky.

Myslím, že pokiaľ je človek scestovaný (t. j. vie, čo to obnáša a ako predchádzať prúserom), tak sa dá aj s deckami cestovať celkom slušne. Zrovna Poon Hill trek som išiel s malým, keď mal tuším 3,5 roka a bola to bezkonkurenčne moja najlepšia rodinná dovolenka.

Keď som objavil čaro offroadových výletov, zistil som, že sa to dá krásne skombinovať s deťmi každého veku. Spávať v aute, ísť, kam sa ti (resp. decku :-)) zachce, z času na čas si urobiť párdňový sólo turistický výšľap, pokiaľ máš polovičku z rovnakého súdka a je ochotná zostať ten čas s deckom na nejakom mieste. Hovorí sa, že deti človeka obmedzujú, ale pre mňa osobne je takéto poznávacie cestovanie s harantami úplne nový svet, ku ktorému by som sa bez nich nedopracoval.

Odkaz ke komentáři

Věřím že to dáváš, ale já děcka určitě do Nepálu nepotáhnu, obzvlášť když máme za rohem krásné Krkonoše, Alpy, Tatry, Slovinsko a další :-) Osobně mi to přijde nesmyslné tady na tom treku ty děcka z Evropy, času na Himálaje mají dost. Nejdříve přijdou na řadu malé kopečky, nabírání zkušeností a pak hurá za něčím pořádným pokud bude zájem. Ale samozřejmě každého věc a rozhodnutí :-)

Odkaz ke komentáři

Tak jsme se usadili v krásné vesničce a tímto končíme fantastický trek, zítra přesun do Pokhary a hurá do Chitwan národního parku za nosorožci :-) Co je důležité, že tátovi je lépe a snad bude ok aby mohl pokračovat, zatím je nadšený. Co mě štve a nechává trochu nervózním čím dál tím více, že jsem neviděl Annapurnu I :-( Zítra v Pokhaře zkusím velmi narychlo zorganizovat vrtulník do základního tábora...a pokud to dopadne, budu ten nejšťastnější bastard na zeměkouli a samozřejmě se podělím s vámi kamarádi :-) Pár fotek z posledního dne...

post-364-0-29654900-1521544091_thumb.jpg

post-364-0-84199500-1521544144_thumb.jpg

post-364-0-43188500-1521544259_thumb.jpg

post-364-0-89654600-1521544334_thumb.jpg

post-364-0-46987100-1521544435_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Průvodci a horolezci říkají že koukáš na Bhara Shikar. Turisti říkají, že že viděli Annapurnu I, ale je pravda že s tím ždibečkem se nesmířím :-) Byl jsi v základním táboře? Stojí to za to? Nepálský kamarád říká, že tam musím pokud chci vidět Annapurnu I, jinak už nemám jinou šanci časově stihnout ji vidět.

Odkaz ke komentáři

Aha tak. Je pravda, že je schovaná za Fangom a vykukuje len vrchol.

V ABC som nebol, nechávam si to, keď bude šarkan väčší, lebo je to celkom pohodlný a krátky trek. Teraz na jar by som sa trochu bál lavín, ústie je celkom lavinózne, no o momentálnych snehových podmienkach viete lepšie tam na mieste. Ak máš čas, na tvojom mieste by som tam vybehol, veď južná stena Annapurny sa spomína v každej druhej horolezeckej knižke, je považovaná za najnebezpečnejšiu stenu sveta. Už to samo osebe je doporučenie :)

Odkaz ke komentáři

Keď je reč o južnej stene Annapurny: článok o famóznom sólovom (prvo)výstupe Ueli Stecka spred piatich rokov. Vrátane motivačného videa konci, myslím, že ti v rozhodovaní dosť pomôže :)

Wow, ty mi dáváš, asi si tě zablokuji :-) Už mám palubenku, letím v sedm ráno a v základním táboře strávím dlouhých 45minut, hurááaaa :-) Navíc tam všude padají velké laviny ráno, takže prý super zážitek říkal pilot... Zítra podám report.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...