kuncák7 Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Odesláno 2. července 2018 Martine, wawrik ti odpověděl, když to vezmu lidově - hodinky a další "udělátka" sice pomáhají, ale ve větších výškách cítíš každé deko a mohu ti říct, že nad 4 tis. jsem proklínal každou chvilku, kdy jsem věděl, že mám na zádech k výbavě i 4 ks dalších hodinek navíc ( cca 0,55 kg ). Je to tam znát. A to dost.
martar Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Odesláno 2. července 2018 Aha - moc děkuju za info. Já horolezec nejsem a nebudu, neboť na špičkách kopců jak známo ryby nežijí. Na větší kopec jsem vylezl jen jednou omylem (3805 m) a cítil jsem se jak král. Ale jen do chvíle, než jsem našel pod hromádkou šutrů v igelitu hustě popsanej sešit s návštěvama a v něm podpis nějakého Pepíka ze Žižkova* týden před mým životním výkonem * Kamil to nebyl
African Odesláno 2. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2018 Já jsem opačného názoru, čas, tím pádem hodinky na ruce hrají na kopci významnou a důležitou roli :-) Zároveň výškoměr navíc je obrovská psychická podpora.
kuncák7 Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Odesláno 2. července 2018 Já jsem opačného názoru, čas, tím pádem hodinky na ruce hrají na kopci významnou a důležitou roli :-) Zároveň výškoměr navíc je obrovská psychická podpora.Tobe priste pribalim troje/ctvery v hodinkovnici a tahej to tam navic :-).
African Odesláno 2. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2018 Tobe priste pribalim troje/ctvery v hodinkovnici a tahej to tam navic :-).Za tři týdny jedu, takže tvoje Rolexky mi na ruce určitě vadit nabudou :-)
martar Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Odesláno 4. července 2018 Teda ale v kontextu toho, co tu říkáte o každém deku nad hranicí 4000 metrů, se prohlubuje můj obdiv k fotografovi Ladislavu Kamarádovi, který musí (jak jsem někde četl) k základní výstroji tahat navíc ne deka, ale kila středoformátovýho fotovybavení, a to i ve výškách 7000+... prej 18 kilo navíc běžně a na nejvyšší vrcholy 8 kilo navíc. To musí být šílenej fanatik. Sice umí být ve skupině nesnesitelnej, co jsem slyšel, ale to se o mně na expedicích říka taky. Když je člověk magor a má cíl, není to pro ostatní lehký.
wawrik Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Odesláno 4. července 2018 Neviem, ako ten tvoj konkrétny kamarát, ale väčšinou si fotografovia a filmári do takýchto výšok berú nosičov. Ale v princípe máš pravdu, pokiaľ sa zrovna nelezie na osemtisícovky, tak tí ľudia nosia aj dvojnásobok. Ja taký obdiv pociťujem k Barabášovi, aj keď som ho teda v živote nestretol. A keď filmujú napríklad v mrazoch, pridáva sa k tomu aj to, že keď chcú nafilmovať alebo nafotiť kamarátov, musia rozbaliť vercajg, vytiahnuť batériu, ktorá sa kvôli mrazu nosí na tele, zložiť, nafilmovať, zasa to celé rozložiť a tých kamarátov dobehnúť. Plus kopec iných vecí, ktoré musia robiť navyše. Zvyšku partie tým vždy lezú na nervy. Nevďačná úloha. Kedysi som nosieval zrkadlovku, ale práve kvôli tomu opruzu a skoro dvom kilám navyše som prestal. Keďže som nahouby fotograf, zmena na tých fotkách vidno nie je :-)
African Odesláno 4. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. července 2018 Teda ale v kontextu toho, co tu říkáte o každém deku nad hranicí 4000 metrů, se prohlubuje můj obdiv k fotografovi Ladislavu Kamarádovi, který musí (jak jsem někde četl) k základní výstroji tahat navíc ne deka, ale kila středoformátovýho fotovybavení, a to i ve výškách 7000+... prej 18 kilo navíc běžně a na nejvyšší vrcholy 8 kilo navíc. To musí být šílenej fanatik. Sice umí být ve skupině nesnesitelnej, co jsem slyšel, ale to se o mně na expedicích říka taky. Když je člověk magor a má cíl, není to pro ostatní lehký. Jsou to borci, velký obdiv Je pravda že člověk řeší váhu, ale nebrat si kvůli úspoře na váze hodinky na ruku je holý nesmysl. Jak píšu, mají je všichni, nejvíc v horách frčí Suunta, Casia, s mým podivem i Rolexky.
kuncák7 Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Odesláno 4. července 2018 Neviem, ako ten tvoj konkrétny kamarát, ale väčšinou si fotografovia a filmári do takýchto výšok berú nosičov. Ale v princípe máš pravdu, pokiaľ sa zrovna nelezie na osemtisícovky, tak tí ľudia nosia aj dvojnásobok. Ja taký obdiv pociťujem k Barabášovi, aj keď som ho teda v živote nestretol. A keď filmujú napríklad v mrazoch, pridáva sa k tomu aj to, že keď chcú nafilmovať alebo nafotiť kamarátov, musia rozbaliť vercajg, vytiahnuť batériu, ktorá sa kvôli mrazu nosí na tele, zložiť, nafilmovať, zasa to celé rozložiť a tých kamarátov dobehnúť. Plus kopec iných vecí, ktoré musia robiť navyše. Zvyšku partie tým vždy lezú na nervy. Nevďačná úloha. Kedysi som nosieval zrkadlovku, ale práve kvôli tomu opruzu a skoro dvom kilám navyše som prestal. Keďže som nahouby fotograf, zmena na tých fotkách vidno nie je :-)Hele, sleduju tvůj blog pravidelně a tvé tvrzení o prd fotkách a fotografovi ti nebaštím. Fotíš dobře, jen jedna výtka- foť víc .
African Odesláno 4. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. července 2018 Hele, sleduju tvůj blog pravidelně a tvé tvrzení o prd fotkách a fotografovi ti nebaštím. Fotíš dobře, jen jedna výtka- foť víc .Přesně tak, wawrick má krásné fotky a parádní blok, jednou bude mít super památku, závist. To já jsem na psaní a focení od přírody lenoch a jednou budu mít tak leda velký prd :-( No, každopádně jsme si sedli s kámošem k pivku, mapám a za 2-3 týdny jedeme dle počasí trajdat a kam že to? :-) Krásný kopec Dufourspitze (francouzsky Pointe Dufour, italsky Punta Dufour) je se svými 4634 m n. m. nejvyšší hora Švýcarska, druhá nejvyšší hora Alp a druhá nejvyšší hora Evropy (na západ od Kavkazu). WIKI :-) A zkusíme to pěkně až na horu .....:-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kuncák7 Odesláno 4. července 2018 Nahlásit Odesláno 4. července 2018 Afri, zavist, projel jsem si tu vasi trasu ve svych chytrych knizkach a..... No, zavidim, ja se ted zadejcham i pri "vystupu" na Prahu v Brdech :-(.
Harwey Odesláno 10. července 2018 Nahlásit Odesláno 10. července 2018 nepotesilo:( https://sport.aktuality.sk/c/345694/slovensky-horolezec-chcel-vystupit-na-mont-blanc-je-nezvestny-a-jeho-sanca-na-prezitie-je-nulova/?AT=wgt.hp_hp-najcitanejsie.c.x...A.
Anela Odesláno 10. července 2018 Nahlásit Odesláno 10. července 2018 https://www.facebook.com/nanga2018/
Harwey Odesláno 10. července 2018 Nahlásit Odesláno 10. července 2018 Hosi ked pojdete na Mt. Blanc, alebo barskde na kopec, davajte si bacha.Maros sa uz asi nevrati.
African Odesláno 10. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2018 Hosi ked pojdete na Mt. Blanc, alebo barskde na kopec, davajte si bacha.Maros sa uz asi nevrati.Velmi smutné, ale už to tak bohužel vypadá :-( MB jsem dělal normálkou která bohatě stačila, tady tu jeho cestu jsem neznal, koukal jsem na to a už je to opravdový extrém, hlavně ty seraky nad sebou.
Vlcak1980 Odesláno 10. července 2018 Nahlásit Odesláno 10. července 2018 Dufour je super a ten hřeben je parádní, byl jsem tam před pár lety směrem z Italie, včetně spaní na Margarite. Spát ve 4500 je také paráda, když člověk není moc aklimatizovaní.Bohužel mi letos nevyšel Damavand. Z klimy před odletem jsem chytil chřipku a letadlo to jen vylepšilo. Takže jsem pod paralenem vylezl asi do 4500 a pak to vzdal. Tak snad příště...Írán je boží a už se těším na čtvrtou návštěvu
wawrik Odesláno 11. července 2018 Nahlásit Odesláno 11. července 2018 Damavand je choďák alebo sa aj niečo lezie? Nezoberieš ma najbližšie do toho Iránu, keď ho už poznáš?
African Odesláno 13. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2018 Je to úplně jedno co vás baví, ať už hodinky, holky, hadry nebo kulečník, všechno je to drahý :-) Něco málo, spíš hodně málo jistících prvků a pět tisíc fuč, já se picnu....ale bezpečnost v horách na prvním místě samozřejmě :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
michalval Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Odesláno 16. července 2018 Ledolezení neprovozuju, tak se zeptám: to je nějaký záměr, že ta páčka u šroubu do ledu má každá jinou barvu? Jako že pro jedno lano jedna barva?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se