Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Protože moje stávající "pecky" Sony jsou po hodně moc letech na cestě do křemíkovém nebe, sháním jejich náhradu a uvítal bych nějakou radu okolo této tématiky.

V zásadě bude jejich úkolem reprodukovat hudbu z HTC Desire S cca jednou či 2x měsíčně při cestě za pivkem za pomocí MHD a také 2x týdně odvést mysl od otázky,

jak dlouho musím ještě běhat. To co je k telefonu přibaleno je prostě tragický a tahá to za uši. Je to tragický i v porovnání s tím co bylo u iPhone 1.gen.

Nečekám od nich handsfree a ovládání telefonu. Teď je to Android, za půl roku to může být něco jiného, čili klidně bez čudlíků.

Ke konstrukci... chtěl bych in-ear "pecky" do uší. Na doma mám Koss R-90 a taky je poslouchám jen sporadicky, čili takhle velký a relativně slušný sluchátka tím nahrazovat nechci.

Cenově bych to viděl na max 2.000,- ale spíš radši méně, na každodenní jízdy v MHD bych určitě zainvestoval víc, ale jezdím autem a tak je příležitostí pro jejich poslech pomálu. Kdyby se našlo něco okolo 1500,- co hraje na úrovni, bylo by to nejlepší.

Zvukový projev bych chtěl živější, nezahuhlaný a čitelný. Basy čitelný stejně tak, s kratším dozvukem, sametovější. Ale chtěl bych si je tentokrát užít, protože sonky jich měly jako šafránu.

Zvažoval jsem pokračování legendy - Sennheiser CX-300 II, která podle mnohých prý byla ve verzi I etalon této třídy, který nicméně již dožil.

Moje sympatie mají i produkty firmy Jays, konkrétně bych asi šel do t-Jays three, nebo pak a-Jays three/four ale tam ten plochý kabel na běháni...

Klipsch S4 ? Nejsou moc k mání, ale čte se o nich pěkně.

Beyerdinamic?

Možná si teď někdo v duchu položil otázku "no ale neřekl jsi co posloucháš?"

Tak poslouchám úplně různé věci, nejsem nijak přísně vyhraněný, sjedu AC/DC a hned po nich klidně trochu vážné hudby a pak může přijít na řadu Lenny Kravitz a na závěr cesty za alkoholem si třeba poslechnu příjemný hlas Adele, nebo nějaký vokál. Takže jako bych vlastně nic nenapsal.

• Odpovědi 108
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

OKolo dvou tisic bych zkusil bud Etymotic Research mc5 http://www.sluchatka.net/etymotic-research-mc5/ - oproti CX300 ale budou mit znatelne mene basove slozky, sam mam hf3 s iphone handsfree a ty jdou co se basove slozky jeste vic k neutralu (me se to libi, ale chapu, ze nekdo ma radsi "modernejsi" zvuk) a nebo treba za litr Klipsch Image S3 http://www.sluchatka.net/klipsch-image-s3/, ktery maji sytejsi basy - slysel jsem je hrat ale jen chvilku, kazdopadne zvukove to v tehle cene byl urcite nadstandard, ja bych si urcite priplatil a sel do ER, ale pokud je chces poslouchat parkrat do mesice, tak je to asi jedno :D

Návštěvník Tomáš Drahoňovský
Odesláno

Já nemůžu než doporučit švédské Jays. Ke své Sanse Fuze mám s-Jays, ale ty už se nevyrábějí, takže jednoznačně doporučuju d-Jays:

http://www.isluchatka.cz/prenosna/d-jays

Přešel jsem na ně z Koss Porta Pro, protože ty se nedaly kvůli propustnosti nosit v metru. Ze začátku jsem byl trochu naštvaný, protože jsem byl zvyklý z Port na hutné basy, když jsem se ale do Jaysů trochu zaposlouchal, zjistil jsem, jak úžasně vyvážený zvuk mají. Zkrátka, ta sluchátka hrajou jen to, co v hudbě je, skoro nekreslí, takže to občas může být až zarážející, když člověk zjistí, jak špatně jsou některé kapely nazvučené:) (třeba poslední album Living Colour, které bůhvíproč dělali v Sonu)

Takže jestli ti jde v první řadě o čitelnost, nedovedu si představit v téhle cenové kategorii nic lepšího. Snad jen pokud bys někde ve slevě sehnal Denony nebo Sure. Na Koss zrovna zapomeň, ty jejich pecky jsou tragédie sama pro sebe...

Odesláno

Sennheiser CX-300 II jsem měl skoro dva roky a naprostá spokojenost jak zvukově, tak konstrukčně" Dokonce jsme je vyprali v pračce a bez problémů, nakonec jsem je ztratil" Teď jsem si koupil úplně ty samý na www.headphones.cz

Pán i dobře poradí, pokud máš nějáké dotazy, většina modelů skladem"

Odesláno

No takhle s těma basama... Já nechci nějak extra přebasovaný projev, ale zase bych chtěl, aby tuhle část hudby sluchátka, pokud v hudbě je zrovna obsažena, taky uměly zahrát.

Budu muset někde podobný sluchátka, jako jsou ty mc5 a q-Jays poslechnout. Možná to zbytečně moc řeším s ohledem na četnost nošení :-)

spiderer: jinak, když už ty Klipsche, tak jestli už nevzít spíš ty celkem chválený S4

Odesláno

Romane, kdyby sis chtel nekdy poslechnout ty Etymoticy, muzu ti dat poslechnout hf3 a uvidis, ze tam zadne basy nechybi, taky jsem z toho mel zpocatku strach, ale po prvnim poslechu mi bylo jasny, ze to je presne to prave.. Ty mc5 budou hrat hodne podobne, takze ti poslech rekne dostatek informaci k tomu, jestli to pro tebe zajimave je, nebo neni ;) Mel jsem jeste nedavno Bose In Ear headset s hutnymi basy a po tydnu sly z domu, protoze me ten poslech uz nebavil a v porovnani s CX300 to byl zvuk o tridu vys, ale nebylo to proste ono..

Co se tyce tech S4, ty uz jsou cenove oproti S3 o cca 700 drazsi, to uz bych radsi zaplatil vic o cca tisicovku a vzal ty mc5, ale ber to jen jako jeden z mnoha nazoru..

Odesláno

moja troska do mlyna, mam mc5 s kvalitou spracovania som spokojny, co sa tyka zvuku su vynikajuce. ak nemusis prebasovany zvuk, myslim ze s mc5-kami nespravis chybu. skus este pozriet nejaky shop. ja som ich splasil za 60$ [cca 1100,-]

este mensi dodatok, ak mas spunty v usiach, tak trocha viac trčí ten zbytok von. mne to nevadi, niekomu moze,zvuk izoluju perfekne a tak isto drzia pekne v usiach.

Odesláno
  V 27. 3. 2012 v 6:56, 'lac1' napsal:

moja troska do mlyna, mam mc5 s kvalitou spracovania som spokojny, co sa tyka zvuku su vynikajuce. ak nemusis prebasovany zvuk, myslim ze s mc5-kami nespravis chybu. skus este pozriet nejaky shop. ja som ich splasil za 60$ [cca 1100,-]

este mensi dodatok, ak mas spunty v usiach, tak trocha viac trčí ten zbytok von. mne to nevadi, niekomu moze,zvuk izoluju perfekne a tak isto drzia pekne v usiach.

Mám taky in-eary, je to skvělé na poslech ale do tramvaje nebo do města nedoporučuju. Opravdu dobře izolují okolí a bál bych se, že mě třeba zajede auto ;)
Odesláno

spajdy, tak já se nějak přes SZ ozvu, kam bych se mohl případně stavit na krátký poslech, když vyšetřím nějaký čas a nějak nespanikařím a neudělám nějaký veletoč.

• po měsících...
Odesláno

Tak jsem se nakonec neozval, nebyl čas, ale i tak spajdy díky moc za nabídku poslechu.

Nějak po tom, co jsem přiletěl do USA jsem nakonec zcela na slepo vzal ty mc5. Už jen proto, že tam vyšly výrazně levněji, než třeba ty S4.

Je to možná tím, že typickou místní klientelu zajímá červené "b" a ostatní prostě nehraje :-)

Rozbalil jsem je nějak odpoledne v Central Parku a říkám si, no to je katastrofa...

Dal jsem jim tam po večerech před usnutím asi 14 dní a už při prvních posleších jsem názor měnil. Taky jsem se je naučil nasazovat.

Teď mi dělají radost a nekompromisně třídí hudbu podle kvality nahrávky, protože něco, co před tím na horších sluchátkách znělo normálně je teď na hranici ztráty času při poslechu.

To ale není problém sluchátek.

Zvukově jsem tedy vybral myslím dobře, otázkou je, jestli na cvičení a běh. Uvidím, každopádně za ty prachy je to hodně slušný.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak jsem se taky rozhoupal a po 6 letech s Kossama jsem si pořídil nové sluchadla- jelikož se mi nechtělo zas tak utrácet a jsem zvyklí na basy, koupil jsem si nakonec ty Klipsch Image S3 a po prvních pár hodinách poslouchání jsem spokojenej. Myslím, že za ty peníze dobrá volba. Je mi jasné že Etymoticy a Shure budou ještě někde jinde, ale nejsem zase takovej audiofil a moje uši by to zas tak neocenily. No a teď bude na řadě i iPodík, kterej šlape už 7.sezónu (nedávno po domácku vyměněná baterka).

Jinak ty Marshally jsem měl v ruce a jsou opravdu velký, rozhodně nečekej in-ear sluchátka, recenze maj celkem slušný, ale hodně je to u nich o designu kterej je ale opravdu skvělej

Odesláno

Jays mám (ty k iPhonu, s ovládáním), ale zvuk z nich leze blbej - jediná pozitivní věc je, že se nemuchlaj kabely :-) Takže se to válí v tašce a používám to jako handsfree, když mě čeká hodinovej telefon.

Jinak Sennheiser CX 300 mi hrály vždycky dobře, mám ještě IE8, ty mi přijdou nedostižné. Do fitka OMX 680 Sports.

Odesláno

Já musím ještě jednou poreferovat o mých Etymotic mc5.

I když vlastně prvotní účel neplní nijak dobře, zvukově se k nim nepřibližuje nic, co jsem v minulosti měl v uchu, nebo na něm.

Abych to upřesnil, kupoval jsem je jako náhradu za sluchátka do posilovny, nebo na běh. Na to se asi lépe hodí sluchátka co nekompromisně drží v uchu a jsou klidně i trochu přebasovaná, protože při těchto aktivitách člověk těžko ocení kvality zvuku z hora až dolů a zvuk bez zkreslení. Navíc mi při běhu trochu škrtají o zip a protože dokonale ucpou ucho, tak to v uchu trochu rezonuje, nebo duní.

Těžko to popsat, ale prostě při takovém utěsnění ucha, jak zvukovém, tak i mechanickém, se jakékoli brnknutí kabelu o něco, do ucha přenese a při sportu je to často.

Pokud si ale v kanclu, nebo lépe doma v klidu sednu, dobře je nasadím, je to prostě kouzlo.

Basy jsou takové, jaké mají být, nepřehlušují zbytek spektra.

Neskutečně věrný prostor a ani třeba saxík Candy Dulfer co lítá odspoda nahoru v písničce Lily Was Here s Davem Stewartem nezachrastí.

Vlastně mi přijde, že jim nevadí žádný žánr co jsem zkusil.

Protože se s nimi škoda běhat, jsem zase na začátku :-) Ale ne, prostě je budu používat i na sport, což jejich nejsilnější stránka není.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...