Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

vybírám své první "lepší" hodinky. Limit je 10.000 CZK. Nechci nic moc okázalého či přehnaně zdobného. Po pročtení rad v tomto fóru je favoritem Hamilton Khaki King Auto z tohoto obchodu: link

Požadované parametry:

Finanční limit: 10.000 CZK

Vhodný k: košile (popř. + lehký svetr), oblekové kalhoty, polobotky.

Obvod zapěstí: cca. 18 cm

Preferuji řemen.

Zdá se Vám můj výběr správný?

Pokud ne, doporučujete něco jiného?

Pokud ano, doporučujete přesto zohlednit ještě nějaké jiné?

Děkuji za případnou pomoc.

Odesláno

Ahoj, pokud bych si měl vybrat z toho, co jsi nadhodil, šel bych určitě do Junkers. Hamilton mi v tomto případě přijde moc military ke smart casual dress kódu, ale jako volnočasovky jsou skvělé. Junkers Uhr 6060-5 už jsem dokonce doporočuval kamarádovi, který měl skoro stejné požadavky jako ty. Sešlo z toho, musel pořídit něco z "jiného" světa, ale věřím, že si je časem stejně pořídí, protože mluvil o lásce na první pohled :) . No a pokud bys netrval na automatech, pak bych zvážil třeba i tyhle 6086-5. Je to quartz, ale strojek dle mého určitě kvalitní a ještě něco pošetříš...ale automaty jsou automaty, nejlépe vyzkoušet vedle sebe a pak se rozhodnout...nebo ještě pošetřit a pořídit něco od Junghans z řady Max Bill ;)

Posted Image

Odesláno

Omlouvám se za zmatek. Ty Junkers jsem sem dal protoze se asi vic hodi k obleceni ke kteremu je budu povetsinou nosit. Za sebe ale musim rici, ze jak zde zminil Ondoni, to uz radeji pockat na Junghans. Momentalne mi to ale financni limit nedovoluje. Proto bych radeji poridil Hamiltony, ktere bych casem doplnil o formalnejsi hodinky typu Junghans rady Max Bill.

Prosím tedy o ignorovani moznosti vyberu Junkers a radu zda jsou Hamiltony kvalitni a pripadne, zda-li je v podobne cenove relaci alternativa podobneho typu.

Odesláno (upraveno)

Pokud ne Junkers, ale Hamilton, tak bych volil něco víc k obleku, z řady Jazzmaster, třeba toto. No a časem třeba někdo přihodí nějaký vhodný e-shop, případně trochu prohledej fora, už jsem tady pár tipů před časem viděl...good luck!

Edit: teď jsem si všiml, že ty mnou navrhované Jazzmastery jsou quartz...za ty love už bych chtěl automatiku...no nic :(

Upraveno uživatelem Ondoni
Odesláno

To by bylo idealni - Hamilton Jazzmaster, mozna jeste presneji Maestro, ale automaty tohoto typu a Maestro zvlast jsou krapet mimo limit. Ty doufam budu zvazovat v budoucnu spolu s temi Junghans Max Bill.

Nemate nekdo tip na jiny obchod na Hamilton Khaki King Auto, nez je ten Heyder Exclusiv? Videl jsem nabidku nekde ze Spanelska za cca. 7.000 CZK, ale tomu moc neduveruji.

Odesláno

Hamilton je tradiční značka, Swiss made s americkými kořeny. Základem jejich strojků je osvědčená ETA, kterou si vylepšují. Dnešní kalibry Hamiltonu H21 a H 31 vychází taky z ETA, mají jiný vlásek, rotor samonátahu a dekorované můstky

Od Hamiltonu nosím k obleku tohle(ale jsou trochu nad limit) :

Odesláno
  V 30. 3. 2012 v 23:08, 'financ' napsal:

Hamilton je tradiční značka, Swiss made s americkými kořeny. Základem jejich strojků je osvědčená ETA, kterou si vylepšují. Dnešní kalibry Hamiltonu H21 a H 31 vychází taky z ETA, mají jiný vlásek, rotor samonátahu a dekorované můstky

Od Hamiltonu nosím k obleku tohle(ale jsou trochu nad limit) :

Tak tyhle jsou naprosto parádní - co je to přesně za model?

Odesláno
  V 29. 3. 2012 v 20:27, 'ckd.4ever' napsal:

Zdravím,

vybírám své první "lepší" hodinky. Limit je 10.000 CZK. Nechci nic moc okázalého či přehnaně zdobného. Po pročtení rad v tomto fóru je favoritem Hamilton Khaki King Auto z tohoto obchodu: link

Požadované parametry:

Preferuji řemen.

Krátce mám obdobné Hamiltony a zvažoval jsem také něco "více" formálního. Nakonec jsem se dostal k Khaki Field a nelituji. Domnívám se, že k obleku se dají nosit bezproblémově a rozhodně neurazí. Na druhou stranu

Jsou zde zmíněné některé jiné. Dovolím si přidat ještě tyto Archimede Klassik. Jsou to moji tajní další favorité, protože jsou mi stejně sympatické jako Hamilton Avianton...

Posted Image

Na závěr moje Khaki Field k obleku:

Posted Image

Odesláno
  V 29. 3. 2012 v 20:27, 'ckd.4ever' napsal:

Zdravím,

Požadované parametry:

Preferuji řemen.

Ahoj,

myslím si,že to není špatný nápad.Značka je kvalitní a automaty za ty peníze jdou.Líbí se mi osobně více ten světlý ciferník,zdá se mi víc elegantní,ale je to věc názoru.

Podobné Hamiltony prodávají ve Zlíně v Goldeligiusu,je to model Hamilton Khaki Field H70555533,rovněž automaty,stojí 10.110kč,viz. foto

Hledal jsem i ty co sis vyhlídl jsem našel na www.b2bhodinky.cz,stojí tam 11.745kc,levnější jsem nenašel.

post-6190-087460600 1333663882.jpg

Odesláno

Není za co.Stejně jsem nemohl usnout.Vychází to o 3tis. méně,což je slušné.Škoda,že tam nemají Longiny.Až je budeš mít,tak je prosím vystav.Na živo musí vypadat určitě mnohem hezčí,než na obrázku.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Hodinky jsou na cestě. Ještě bych potřeboval černý kožený řemen pro ně, přeci jen s ním budou lépe sedět k formálnějšímu oblečení do práce. Ne žádného aligátora, prostě podobný jako originální hnědý, akorát černá hladká kůže s prošíváním. Nemáte někdo tip, kde a za kolik? Třeba ještě se sponou, ta se mi zdá zajímavá.

Odesláno
  V 17. 4. 2012 v 22:00, 'ckd.4ever' napsal:

Hodinky jsou na cestě. Ještě bych potřeboval černý kožený řemen pro ně, přeci jen s ním budou lépe sedět k formálnějšímu oblečení do práce. Ne žádného aligátora, prostě podobný jako originální hnědý, akorát černá hladká kůže s prošíváním. Nemáte někdo tip, kde a za kolik? Třeba ještě se sponou, ta se mi zdá zajímavá.

zkus tady: http://www.chronoshop.cz/di-modell-remeny/

Odesláno
  V 17. 4. 2012 v 22:00, 'ckd.4ever' napsal:

vybral jsi dobře, moc se mi taky líbí

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...