Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Není to dlouho co jsem aktivně začal sbírat starší primky a hned jsem se začal potýkak s otázkou kam a jak je uskladnit. Nejdříve byly jen tak v krabičce, potom ve větší krabičce a potom v ještě větší krabičce .....a potom mi byl stůl malý. Nejraději bych je měl přímo na očích. Docela mne inspirovalo uložení od George ale vyrábět krabičku se mi nechtělo.

Dnes na bleším trhu jsem se poučil od kolegů nunismatiků a koupil podložky pod mince. Myslím že je to perfektní. Posuďte sami.

Odesláno

Mám taky ty numismatické pořadače (díky Cyberovi), ale mají jednu nevýhodu - jsou pro hodinky moc mělké a když je pak dáváš na sebe, vrchní plato leží vždy na hodinkách.

Spíš přemýšlím o výrobě nějaké skříňky/vitríny. Něco na způsob, jako mají v muzejích třebas na brouky, ale trochu větší.

Odesláno
Mám taky ty numismatické pořadače (díky Cyberovi), ale mají jednu nevýhodu - jsou pro hodinky moc mělké a když je pak dáváš na sebe, vrchní plato leží vždy na hodinkách.

Spíš přemýšlím o výrobě nějaké skříňky/vitríny. Něco na způsob, jako mají v muzejích třebas na brouky, ale trochu větší.

1,To jsem vyřešil nalepením centimetrového molitanu, potom nedojde k poškození.

2,vitríny ale zaberou moc místa a to já nemám. Chtělo by to pověsit na stěnu.

Odesláno
Na stěnu by to bylo dobrý,taky jsem o tom přemýšlel. Ale jak bys tam chtěl připevnit ty hodinky,aby nepadaly dolů?

Myslím že nějaké poutko kolem osiček by pomohlo.

Odesláno
A co tohle, hned prvni polozka, to by melo stacit. Posilaji na dobirku.http://www.lauraverdi.cz/vyrobek.php3?id=116809067524&n=&p=&rada=1

To by určitě stačilo, opět ale je třeba upravit vnitřní molitánky. Jsou dost vysoko, přeci jen to je na naušnice.

Ale potěšil jsi mne tím odkazem. Já hledal na internetu dlouho ale nic jsem nenašel. díky.

Odesláno
Na stěnu by to bylo dobrý,taky jsem o tom přemýšlel. Ale jak bys tam chtěl připevnit ty hodinky,aby nepadaly dolů?

To mám taky vymyšlený - nechat na hodinkách horní stěžejky (nad 12) a ve vitrínce by to bylo pověšené na dvou zatlučených špendlících.

Odesláno

Jednoduše - stačí tam udělat háčky. Já jsem takovou na zakázku dělanou poličku dostal. Je pravda, že do ní dávám hodinky na nošení, tj. včetně řemínku. Je tam několik řádků skobiček a hodinky se na ně normálně věší. Někdy příští týden, až budeme zase v CZ mohu udělat a postnout fotku.

Odesláno

Nechci aby to vypadalo jako polička na nářadí nebo věšák na klíče. Ty háčky nebo špendlíky mi to připomínají.

Rozhodně pošli fotku ať si uděláme představu.

Odesláno

Já se k výrobě skříňky nemůžu dokopat už rok :( Teakové dřevo mám, truhláře, který to udělá také, ale nemám sílu vzít tužku, nakreslit mu to a osobně předat spolu s lahví destilátu. To je vrchol zdechlosti.

Odesláno

Tak nevím, jestli se vám to bude zamlouvat, ale doma mám na obkladačkách v koupelně přidělané skleněné zrcadlo takovými oboustrannými samolepkami - jsou tlustší, jakoby pěnové, a drží jak sviňa. Na druhou stranu pokud chcete hodinky často vytahovat, asi to nebude to pravé ořechové.

Jenom mé dva halíře :-)

• po měsících...
Odesláno

Vřele doporučuji mincovnici!! Je to plastová skříňky, která má deset šuplíků. Šuplíky si můžeš vybrat s různě velkými políčky http://www.aurea.cz/index.php?main=pomucky&lang=cz

Už se blbě shání, výroba skončila, ale dá se sehnat použitá.

Já jí kupoval před cca dvěma lety za dva tisíce a je to skvělé, malé a vejde se do toho neuvěřitelné množství (mám v tom mince i hodinky).

Odesláno
Tak nevím, jestli se vám to bude zamlouvat, ale doma mám na obkladačkách v koupelně přidělané skleněné zrcadlo takovými oboustrannými samolepkami - jsou tlustší, jakoby pěnové, a drží jak sviňa. Na druhou stranu pokud chcete hodinky často vytahovat, asi to nebude to pravé ořechové.

Ano, jsou jakoby pěnové (z PE pěny či PUR pěny ;)

Ale má to jeden problém - na kachličkách drží skvěle, na zdi s dostatečně pevným nátěrem už méně a na klasické zdi vůbec, protože dojde k odpadnutí pásek (buď se lepidlo zanese malbou a nebo prostě odpadne kus malby či omítky).

Odesláno
A co tohle, hned prvni polozka, to by melo stacit. Posilaji na dobirku.http://www.lauraverdi.cz/vyrobek.php3?id=116809067524&n=&p=&rada=1

To by určitě stačilo, opět ale je třeba upravit vnitřní molitánky. Jsou dost vysoko, přeci jen to je na naušnice.

Ale potěšil jsi mne tím odkazem. Já hledal na internetu dlouho ale nic jsem nenašel. díky.

Tak. Už mám objednáno. Přibral jsem i pár stojánků na hodinky s řemínkem... už se zas na něco těším jak klučík :-)

Návštěvník tolja
Odesláno

Ano, jsou jakoby pěnové (z PE pěny či PUR pěny ;)

Ale má to jeden problém - na kachličkách drží skvěle, na zdi s dostatečně pevným nátěrem už méně a na klasické zdi vůbec, protože dojde k odpadnutí pásek (buď se lepidlo zanese malbou a nebo prostě odpadne kus malby či omítky).

Protože zeď je nutné napenetrovat.Ani na obkladačkách oboustranná lepící páska nebude držet navěky-časem lepidlo "vyschne"Oboustranná lepící páska slouží pouze k fixaci lepeného předmětu,dokud nezvulkanizuje hlavní lepidlo-např.silikonový tmel.

Návštěvník tolja
Odesláno

No nazdar.Takhle velkej a krásnej vočvindr jsem ještě neviděl.Je tu někdo takovej "magor",že to má doma,nebo o tom uvažuje?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...