NIGHTinGALE Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Kluci, určitě se někdo potápíte. Potřeboval bych poradit, protože sháním dárek pro svého nejlepšího kamaráda a chtěl bych mu koupit nějaké hodinky (počítač), který by jako potápěč využil. Zatím nemá nic a vím, že koupi něčeho podobného plánuje. Vůbec se v tom nevyznám, je to pro mě španělská vesnice, tedy bych ocenil radu od zkušených (pod)mořských vlků.Když jsem se s ním bavil, tak mi říkal, že mám čerstvě složené zkoušky do (snad si to pamatuju dobře) 60 metrů. Díky za každej typ a konkrétní model.
Petr Svenda Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Spis 40. Kolik hodlas investovat?
instant Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 co ja uz ine: Marinemaster SBDK001 - ak je ten kamarad nejlepsi, tak to cena nepotesi, zato oproti vacsine specializovanych kompjutrov sa s tymto da normalne po vynoreni ist medzi ludi Link1 Link2 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bert Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Směsi, nebo jen vzduch? Myslím tím dýchací médium :-) Směsi typu Nitrox, nebo i něco s heliem? To víš, v 60ti metrech už člověk ze vzduchu tak trochu blbne ....
Jay Doll Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Na 60 metrů už by měly být směsi s heliem, a na ně je potřeba už docela specifický počítač. Pokud by to bylo do 40 metrů, tak je třeba volit z computerů, které umí počítat pro vzduch a nějaké nitroxy případně. Pokud se budeme držet logiky, tak to bude těch 40 metrů. V takovém případě bych volil nejlépe profesionální náčiní od Suunto. Buď model D9 nebo třeba Viper2. Pro potápění se směsmi do hlubších vod se dá pak použít Suunto HeLO2. Doporučuji Suunto, protože s nimi mám dobrou zkušenost. Lepší než třeba s Aladinem od Uwatecu.
NIGHTinGALE Odesláno 8. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Moc děkuju za rady a tipy.Tak jsem s kamarádem teď mluvil a zkoušky má do 40m a používá Nitrox.S tím, že by chtěl časem zkusit Trimix a jít do 60m.Víc nevím a už se asi ani víc nedozvím Díky za odkazy, z toho určitě něco vyberu. A jestli máte ještě nějaký tip, tak sem s ním.
Bert Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Suuntem HeLO2 pro potápěče v tomto stádiu vývoje určitě nic nepokazíš (i s ohledem na to, kam míří). Vtip je ale v tom, že jakýkoli ponor s trimixem je považován za ponor technický, který vyžaduje (alespoň při minimálním pudu sebezáchovy) ještě jeden bottom timer.... To už ale nebude Tvůj problém. Já sám jsem začínal s hodinkami a tabulkami US Navy, pak pokračoval Aladinem. Suunto jsem po té používal dlouhá léta, bylo mi sympatické uživatelské prostředí v PC. Pro technické ponory (Suunto v gauge modu)doplňoval buďto hodinkami, nebo Mares Apneist, který není na technické potápění určen, nicméně jako bottom timer vyhovoval skvěle.
marty Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Při vší úctě doporučuji pro potápění spíše počítač protože hodinky jsou pod vodou při ponoru málo čitelné.Myslím samozřejmě ty titěrné displeje.Začínal jsem s aladinem pro a všichni kdo ho používali mi dají za pravdu,že to vzor pro rozmístění a přehlednost informací(bohužel pouze na vzduch).Zkoušel jsem i suunto D9,ale neviděl jsem na něj a je moc drahé.Nevím jak jiní potápěči,ale já koukám jedním okem protože to není až tak snadné v suchém obleku každou chvíli strčit ruku před obličej a odečítat údaje podotýkám brýle nenosím.Manipulace s tlačítky v silných rukavicích je u hodinek zcela nemožná.Proto doporučuji kup mu nějaké prďácké potápky a do vody podle toho jak to bere vážně ať si koupí počítač sám s co největším displejem a funkcemi které vážně využije.Pro zajímavost nejnovější počítač s oled displejem se ovládá poklepem na čtyři stěny(Liquivision X1 34tis)
Bert Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Manipulace s tlačítky v silných rukavicích je u hodinek zcela nemožná. Ježíšmarjá, když píšu: ...Já sám jsem začínal s hodinkami a tabulkami US Navy .... Tak snad každému dojde, že ty hodinky fakt neměly tlačítka. Jednoduché potápky s JEDNOSMĚRNĚ otočnou lunetou. IMHO, do hodinek, pokud slouží jako záložní měřák času na dně, se pod vodou rozhodně nedrbe :-)
marty Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Ježíšmarjá, když píšu: ...Já sám jsem začínal s hodinkami a tabulkami US Navy .... Tak snad každému dojde, že ty hodinky fakt neměly tlačítka. Jednoduché potápky s JEDNOSMĚRNĚ otočnou lunetou. IMHO, do hodinek, pokud slouží jako záložní měřák času na dně, se pod vodou rozhodně nedrbe :-) Promiň Berte,ale odpovídal jsem na první příspěvek.Jinak jsem měl aladin,aladin pro,aladin air,nitek duo,nitek trio,VR3.Co jsi používal Ty?
Bert Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Promiň Berte,ale odpovídal jsem na první příspěvek.Jinak jsem měl aladin,aladin pro,aladin air,nitek duo,nitek trio,VR3.Co jsi používal Ty? SZ, ať z toho neděláme druhé strany potápěčské :-)
Petr Svenda Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 SZ, ať z toho neděláme druhé strany potápěčské :-) No prave... Jako, comp by si mel potapec vybrat sam, pri vsi ucte ke vsem radam. Resp. na bezne, bezdekompresni ponory kolem 50 minut, byt i do tech 40 m, byt i s Nitroxem, je to celkem jedno, ja i na NItroxove ponory pouzival Aladin Ultra nastaveny na vzduch a Nitrox jako bonus, podsledni roky mi staci vlastne jen sledovat manometr. Hlavne by to melo byt dobre citelne. Technicke ponory s He smesmi se managuji uplne jinak, to je zcela mimo predmet vlakna. Takze klidne treba Suunto Vyper viz napr. zde http://www.divers-direct.cz/pocitac-suunto-vyper/d35165/ a odpotapi na tom roky rokouci.
NIGHTinGALE Odesláno 6. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Tak všem děkuji za rady, dnes mi pro kamaráda dorazily Suunto Vyper Air Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se