stando Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Odesláno 21. července 2020 ...ja mam umely ratan od teak it uz nejake štyri roky a spokojnost. Jedna kamaratka, teraz riesila zahradny nabytok a výsledok je celkom zaujimavy. Na nejakej vystave motoriek a lodí našla firmu, co vyraba gauče a kresla pre lode do vonkajsieho prostredia. objednala od nich nabytok na terasu...velmi pekne to vyzeralo
warann Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 V 18. 7. 2020 v 18:14, martar napsal: Nábytek z IKEA, masiv akácie (jmenuje se to Äpplarö) - po patnácti letech v exterieru (po dvanácti letech bez jakékoliv péče) Máš to pěkný, vč. toho nátěru. Nicméně jsem se ze zvědavosti koukl a aktuálně nic podobnýho už bohužel nevedou. Jinak se ještě zeptám obecně, s teakovým nábytkem od Mountfieldu nějaký zkušnosti nemáte? Potřebuju nějak obnovit sezení na pergole, čili to bude venku, ale pod střechou.
martar Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 před 28 minutami, warann napsal: Máš to pěkný, vč. toho nátěru. Nicméně jsem se ze zvědavosti koukl a aktuálně nic podobnýho už bohužel nevedou. Jinak se ještě zeptám obecně, s teakovým nábytkem od Mountfieldu nějaký zkušnosti nemáte? Potřebuju nějak obnovit sezení na pergole, čili to bude venku, ale pod střechou. Člověče, to je divný. ĂPPLARÖ byla megaúspěšná řada, taková skoro ikonická, s nadčasovým designem. Napadá mne, zda buď nemakaj na stránkách, když maj zavřeno, nebo zda se nejedná o delší dodavatelskej výpadek kvůli covidu. Ale je možný, že to fakt už vyřadili z nabídky, protože akácie plakaly moc nahlas a Greta se maličko zamračila.
Murphy97 Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 (upraveno) Asi 4-5 let mame toto, taky castecne pod strechou, pohodlne, dodnes bez sebemensiho poskozeni, skladne do zahradniho domku https://www.mountfield.cz/polohovaci-kreslo-angela-ii-2nab3030 Edit: sorry, prehledl jsem, ze se bavite o masivu. Tohle ma masivni podrucky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. ledna 2021 uživatelem Murphy97
Gustaf Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 (upraveno) https://www.ikea.com/cz/cs/cat/vyrobky-pro-venkovni-pouziti-od001/ tady ta IKEA.... Upraveno 5. ledna 2021 uživatelem Gustaf
warann Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 Ono se to tváří, že to tam je, ale zkuste to rozkliknout, nebo dát slovo "ĂPPLARÖ " do vyhledávání. A vyjedem vám (nebo apsoň mě) toto: https://www.ikea.com/cz/cs/search/products/?q=ĂPPLARÖ
Gustaf Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 před 8 minutami, warann napsal: Ono se to tváří, že to tam je, ale zkuste to rozkliknout, nebo dát slovo "ĂPPLARÖ " do vyhledávání. A vyjedem vám (nebo apsoň mě) toto: https://www.ikea.com/cz/cs/search/products/?q=ĂPPLARÖ Rozkliknout to nejde, ale třeba to jen nemají aktuální na stránkách....
warann Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 Jasný, tak jsem jim napsal a uvidíme. Z toho Mountfieldu jsem koukal na toto: https://www.mountfield.cz/zahradni-kreslo-gentle-90x60x55cm-teak-2nab2101 tak by mě zajímalo, zda má někdo reálnou zkušenost.
martar Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 (upraveno) K tomu teaku - někdo to tu už myslím psal: vzhledem k celosvětový poptávce se teak pěstuje na plantážích, těžba přírodního teaku by nikdy nemohla uspokojit poptávku a byla by pro botanickej druh naprosto devastující. Teak z plantáží, který jsou logicky zaměřený na co největší přírůstky dřevní hmoty a sklízí mladší stromy, má oproti staršímu a pomaleji rostoucímu přírodnímu týku o trochu nižší hustotu a menší odolnost. Pořád je to naprosto fantastickej materiál do venkovního prostředí, jen je to prostě dobrý vědět - aby si člověk nemyslel, že ten nábytek bude celoročně venku a přežije tři generace bez ztráty kytičky stejně jako starý teakový křesílka po babičce http://www.interiery-truhlarstvi.cz/novinky/detail/povidani-o-teaku.htm Upraveno 5. ledna 2021 uživatelem martar
warann Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 Dík za info i odkaz. Jinak mi bude stačit, když vydrží společně se mnou, další generace ať si pořídí, co budou chtít ;-). Btw ten kulečník z odkazu je taky fajn.
martar Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 Mě spíš zaujalo to sobí paroží - to nesmí vidět Mara...
warann Odesláno 14. března 2021 Nahlásit Odesláno 14. března 2021 Tak nakonec jsem vzal teakovou lavici z Monutfileldu. Za ty prachy mi prijde v pohode. Minule tyden jsem ji napustil teakovym olejem, no a dneska jsem vzal jeji letitou sestru, ktera uz ma znacnou patinu. Ted uz jenom pockat na lepsi pocasi, at se to nejak vyuzije. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
martar Odesláno 23. června 2024 Nahlásit Odesláno 23. června 2024 V 20. 7. 2020 v 11:12, Altrigo napsal: @martar: je ta bílá lazura opravdu bílá, nebo jde spíš do slonové kosti? Chystám se taky na zahradní stolek. Tak hlásim, že po čtyřech letech je ta lazura furt bilá a krásně drží (přitom to menši posezení v bylinkové zahrádce neni pod střechou a prší na to). Kdyz jsem na stole nechal z lenosti několik týdnů velky podnos, lazura pod nim zežloutla. Jakmile k ní ale mohl zase vzduch a světlo, vrátila se k původni bílé barvě. Spokojenost. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se