Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

no uvidime, uz som nieco naklikal

image.png

z minulej varky som vyskusal zatial len diptyque, a ze vraj vona figy a figovy odor uplne ze uplne, ale mne to nesedi, skor mi to pripomina pokosenu travu, alebo zihlavu

image.png

Odesláno
  V 13. 3. 2025 v 9:41, Harwey napsal:

Tak intoxicated vyskusany, v pozadi je velico malo kavy citit, predstavoval som si to viac kavove. 

Rozšířit  

Zrovna včera ho skúšala priateľka...Reakcia: Kristeježíši však je to čistá káva, ja nechcem voňať ako káva🤣

Je krásne, ako tie vône vníma každý inak

• Haha 1
Odesláno
  V 13. 3. 2025 v 9:41, Harwey napsal:

intoxicated vyskusany, v pozadi je velico malo kavy

Rozšířit  

Ja som to schválne dnes skúsil na sebe z discovery flakónu, a kávy Je tam fakt dosť, musím priznať. 1.4ml vzorka ale bola u mňa kavovo o dosť slabšia. Dosť Je v tom rozdiel.

Odesláno

Kilian -  Straight to Heaven

https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Straight-to-Heaven-4323.html

Veľmi príjemná a vyvážená vôňa. Sladko-rumovo-ovocno-drevená, kompaktná. Žiadna zložka nevytrca, možno to drevo, ale v tesnom závese sú aj ostatné zložky. Vývoj vône nelieta prudko od mantinela k mantinelu, človek nemá pocit ze každých 15 minút ma totálne iný parfem.  Taky cukrík vyváľany v hoblinach mäkkého voňavého dreva. Dosť sa mi to pozdáva  :)

• Dát hlas 1
Odesláno

ANOMALIA Narcotic Bohemic

namotal som sa na popis, ze vyskusam co to je

tak najprv to bol mix aromy toho rozslapnuteho smradlaveho chrobaka (bzdocha) s prihnitym ovocim, tak po pol hodine uz je to len tazka vona, myslim ze KFL take rad:)

• Haha 1
Odesláno
  V 14. 3. 2025 v 7:04, Harwey napsal:
ANOMALIA Narcotic Bohemic
namotal som sa na popis, ze vyskusam co to je
tak najprv to bol mix aromy toho rozslapnuteho smradlaveho chrobaka (bzdocha) s prihnitym ovocim, tak po pol hodine uz je to len tazka vona, myslim ze KFL take rad:)

Mne zrovna minulej tejden pristala do kolekce . Opulentni voskovo-kozena vune s primesi sampanskyho.. bavi me . Tezka za me neni .
Odesláno
  V 14. 3. 2025 v 7:22, Harwey napsal:
tak som sa trafil, vedel som ze tebe sa bude pacit, aj to vies tak basnicky opisat:)

Ja ji testoval pred rokem, je tu i recenze ode me . Bartoska, golf, duplex, koks a tak .
Odesláno

tu to je

"A na úplný závěr byl ve vybraných vzorcích Anomalia - Narcotic Bohemic. Typově nebo charakterem mi do jistý míry připomíná Raw Gold, jen uhlazenější, starší, víc gentleman-style.

Naprosto dokonale na to sedí popis: Narcotic Bohemic evokuje letní večer ve městě světel. Je po dešti a vy se touláte ulicemi, které lemují kavárny a restaurace. Ve vzduchu se mísí vůně cigaretového kouře, mokrého asfaltu i kávy. Nedaleko vás vystoupí z auta nádherná žena oblečená do černé kůže. Život je krásný. Život je narkotický.

Za sebe jen dodám, že i tohle bych si uměl představit nosit, kdybych chodil víc formálně oblíkanej, hrál golf, sjížděl lajny v Duplexu s nějakou kočičkou na klíně anebo chodil denně do Puppu na večeře s Bartoškou. Fakt nádherná, středně těžká a velmi uklidňující/vůně, ale ne pro mě. Nicméně určitě zkuste, pokud hledáte něco dospělýho, elegantního a uzrálýho.

Výdrž slušná - 6-8 hodin bez potíží."

a vidis, najprv ze nie, a uz ju mas:)

Odesláno

Takže Beaufort London - původně jsem zamýšlel napsat něco málo aspoň k těm vůním, které se tváří relativně normálně. Bohužel ovšem, podobně jako o Pana Dora setu, se dostavila nanicovatost a otrávenost z celkového dojmu, která mi vzala z plachet chuť cokoliv tvořit.

Že něco voní naprosto příšerně, beru. Že něco voní vcelku přijatelně, taky dobrý. Že v celym setu 13 vzorků není ani jedna "pecka", budiž. Ale co mě naprosto vysírá, je prvoplánová snaha šokovat nebo se odlišit za každou cenu, která z téměř každý vůně trčí jak vztyčenej prostředník.

Namíchám si průměrnou voňavku, která voní stejně jako osmdesát jinejch. Co s tím, jak ji vylepšit? Už vim! Dám do komína lehce nahnilou srnu, zatopim koksem měsíc uleželym v koňskym hnoji, pořádně mršinu začoudim, pak ji sundám, seškrábu z ní saze, celek nahřeju, vyvrhnu, hodim do lihu, smíchám všechno dohromady, naředim, scedim a přidám pár kapek extraktu do voňavky. Voila, epic fragrance s UK heritage je na světě! No ku*va!

Čím víc jsem sadu procházel, tím víc jsem byl naštvanej. Když pominu extrémy z Force Majeure a Tonnerre, tak v podstatě každá vůně je relativně použitelná. Dokonce jsem našel snad dvě či tři, který jsem očichával dýl a říkal si, že nejsou špatný (Fathom V, Terror&Magnificence, Iron Duke apod.). Potíž je opětovnej dojem cheap chemicals, kterej se rozvine po cca 20 minutách u každýho vzorku. Tj. maximální rozjezd s totální overdose explozí, která zahltí smysly a šokuje, aby se po půl hodině všechno ustálilo na těkajících molekulách z výrobní linky Spolany. If you know what I mean :)

Plus, jak jsem psal výše, nepochopitelný mix nesourodých věcí. Když to voní zeleně a květinově, někdo do toho vrazí flašku Ballistolu. Ušlechtilá kolínská pro gentlemana v tweedovym kompletu? Přidáme uzenej salám a trochu jalovce z guláše. Nasládlá květinová růže pro elegantní večer? Flákni tam kadidlo a trochu opocenejch chlupů z podpaží. A tak dále a pořád dokola.

Myslím, že to byl Pyroclasm, na kterej jsem se těšil díky popisu nejvíc. Obsahoval totiž rez/korozi/hrdzu, což je ingredience těžko představitelná. A fakt že jo - vůně není tak strašná, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale pokud jste někdo byl na exkurzi např. v ČKD Trakce nebo lokomotivních dílnách a šel halou se soustruhama, jeřábama, s všudypřítomnejma mazivama, šponama, vajglama na zemi a zpocenejma frajerama v montérkách, tak budete přesně vědět, jak tahle vůně vypadá. Fakticky z ní čiší kov, strojní olej, rez, trochu štiplavý kyselosti a zauzenejch makrel...  k tomu pár dalších přísad mimo industriální prostředí. Je to zvrácený, vtipný, ale že bych si to na sebe vylil třeba před randíčkem? Nebo před divadlem? Prostě to nedává smysl a člověk se ptá - proč?

Takže se omlouvám, ale rozpisy jednotlivejch vůní nebudou. Discovery set hodím do inzerce (Ivanovi jsem už psal). Kdo by chtěl potrénovat nebo se pobavit, bude mít možnost :D.

• Haha 2
Odesláno

Písal veru a váham.  @KFL až sa ti bude chcieť napíšeš par slov ,ako vnímaš Vi Et Armis? To poznám. Keď budem poznať co si o tom myslíš ty, lepšie budem chápať tvoj názor na celu kolekciu  Dik.

Odesláno
  V 14. 3. 2025 v 19:47, ivan_989 napsal:

Písal veru a váham.  @KFL až sa ti bude chcieť napíšeš par slov ,ako vnímaš Vi Et Armis? To poznám. Keď budem poznať co si o tom myslíš ty, lepšie budem chápať tvoj názor na celu kolekciu  Dik.

Rozšířit  

Lovečák s příměsí mentolu na začátku + alkohol a tabák, kterej za mě dominuje. Jako když vysypeš fajfku do popelníku a zakápneš trochou rumu. Pak to přestříkneš Bioparoxem. Výsledkem je uzená vůně s lehce nasládlým podtónem. Štiplavá, ale ne moc, tak uhlazeně.

• Dát hlas 1
Odesláno

Mne to pripomína skor pohar nejakej Islay single malt whisky v hmlistom v lese pri ohni. Rozmýšľam..:) evidentne som k tej produkcii tolerantnejsi :)

Trúfas si ešte v poradí 1 celé zle - 13 stojí za úvahu, dat číslo Vi Et Armis?

Odesláno

Tak single malt u ohně v lese je v zásadě totéž jako vyhořelej tabák s rumem, jde jen o vyznění a formulaci textu :D. Můj typ vůně to není a oba víme, že ty máš preference jinde než já, čili mě nepřekvapuje, že tebe baví.

Z těch 13 vzorků bych ji asi dal někam na pozici 6-7 (pokud je 13 top a 1 peklo), ale až půl hodinu po aplikaci. Kdybych hodnotil jen začátek, tak spíš 4.

• Díky 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...