Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, u Mr. Higuchiho se mi zalíbil tento model luxusních hodinek. Orient Royal WE0021EK posílám odkaz na specifikaci: http://www.tokyo-toyz.com/proddetail.php?prod=ROYALORIENTWE0021EKMechanicalAuto

Jen nevím proč má jen 22 kamenů a přesnost je vyšší jak u 29??

Sám Mr. Higuchi tvrdí, že je to kvalita rovná Grand Seiko, ovšem prodejní cena u něj je: 29tis. Kč, plus clo a DPH :-)

Poraďte, za tu cenu asi v této kvalitě a designu, nic jiného???

post-13876-013915000 1337202136.jpg

Odesláno

Být tu rok a půl registrovaný, a pak napsat o těhle hodinkách luxusní a ještě se k tomu divit, že 22 kamenů může reprezentovat přesnější kalibr než je s 29...

Ale bylo by fajn je vidět na fóru ;)

Odesláno

Ahoj, u Mr. Higuchiho se mi zalíbil tento model luxusních hodinek. Orient Royal WE0021EK posílám odkaz na specifikaci: http://www.tokyo-toyz.com/proddetail.php?prod=ROYALORIENTWE0021EKMechanicalAuto

Jen nevím proč má jen 22 kamenů a přesnost je vyšší jak u 29??

Sám Mr. Higuchi tvrdí, že je to kvalita rovná Grand Seiko, ovšem prodejní cena u něj je: 29tis. Kč, plus clo a DPH :-)

Poraďte, za tu cenu asi v této kvalitě a designu, nic jiného???

Neurazí, nenadchnou. Pokud bych teď chtěl investovat 30.000,-, vykašlal bych se na Orient, byť Royal a vůbec bych neváhal. Ale asi už je má Leviathan. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/49112-seiko-ananta/
Odesláno

Nevím co myslíš?

Být tu rok a půl registrovaný, a pak napsat o těhle hodinkách luxusní a ještě se k tomu divit, že 22 kamenů může reprezentovat přesnější kalibr než je s 29...

Ale bylo by fajn je vidět na fóru ;)

Odesláno

Patrician1982: co tím myslím? To, že počet kamenů neříká naprosto nic o přesnosti hodinek. Víc kamenů automaticky neznamená lepší strojek. No a taky to, že tohle nejsou žádné luxusní hodinky, jenom prostě pěkně udělané hodinky. Luxus rozhodně ne. Ale na to už tu je někde vlákno, co je/není luxus.

Odesláno

Patrician1982: co tím myslím? To, že počet kamenů neříká naprosto nic o přesnosti hodinek. Víc kamenů automaticky neznamená lepší strojek. No a taky to, že tohle nejsou žádné luxusní hodinky, jenom prostě pěkně udělané hodinky. Luxus rozhodně ne. Ale na to už tu je někde vlákno, co je/není luxus.

No třeba pro mě hodinky za 30k luxus je :clap:
Odesláno

ggrande, já bych teď chtěl luxusní hodinky, pošli mi prosím odkaz na to vlákno, nerad bych si koupil nějaké neluxusní.

Odesláno (upraveno)

Co to tady melete? Grand jen poznamenal, ze Royal Orient nemá a luxusem nic společného. I když se prodává za 30 litru.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Ok, tak v mírnějším tónu - je to však slovo Boží? Protože já si myslím, že Royal Orien jsou luxusní hodinky. Opravdu, ne jen z trucu, pro mně jde o luxusní hodinky a nekamenujte mě za to, vzpomeňte na Voltaira a tu jeho průpovídku jak se bude bít za právo na náš názor, se kterým nesouhlasí ;-)

Odesláno

povedzme ze vyznam pojmov "luxusny" "popularny" ci "legendarny" definuje statisticka nazorova vacsina. Pozlateny trabi /nech to dovediem do extremu/ luxusom nebude nikdy. Co neznamena, ze s tym nezabodujes na slezine dvojtaktov niekde v dolno Sasku na parkingu za Liedlom.. :)

Odesláno (upraveno)

Nějak nerozumím té "degradaci" OR. Top řada osvědčeného výrobce (se silným zázemím, vývojem a historií) s inhousem a špičkovým provedením pro mě třeba luxus je i kdyby stály třetinu, nebo desetinásobek.

Když jsme u těch aut, tak než Trabant, spíše bych to viděl na M3.;)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

ggrande, já bych teď chtěl luxusní hodinky, pošli mi prosím odkaz na to vlákno, nerad bych si koupil nějaké neluxusní.

Schválně jsem ho chvíli hledal, ale pak mě to přestalo bavit. Ale někde to tu je. Osobně bych se cítil jako blb mít na sobě hodinky za 30k a myslet si, jakýpak to není panečku luxus,když pak jdeš po městě a vidíš sem-tam na rukách SMP, které jsou ještě drahší a hojně rozšířené. Prostě ano, jsou to relativně drahé hodinky, ale luxusní rozhodně ne.
Odesláno (upraveno)

Nějak nerozumím té "degradaci" OR. Top řada osvědčeného výrobce (se silným zázemím, vývojem a historií) s inhousem a špičkovým provedením pro mě třeba luxus je i kdyby stály třetinu, nebo desetinásobek.

Když jsme u těch aut, tak než Trabant, spíše bych to viděl na M3.;)

+1

Inu, nekdy je to tady pekna "chronostoka" Posted Image

Upraveno uživatelem mmcmxcix
Odesláno
Ta definice je hrubě nedokonalá, skutečně luxusní a vyjímečné zboží si klientelu najde i v době ekonomické krize - viz například mnoho aukčních rekordů za poslední 2 roky, kdy prý ta krize je..

viz.

Tento článek je příliš stručný nebo v něm chybí důležité informace.

U hodinek je to kapku složitější, ale pořád si stojím za svým, že OR jsou svým způsobem luxusní a nadstandardně zpracované hodinky, byť se parametrově podstatně horší hodinky jiných značek prodávají i za několikanásobky.

Odesláno (upraveno)

Ta definice je hrubě nedokonalá, skutečně luxusní a vyjímečné zboží si klientelu najde i v době ekonomické krize - viz například mnoho aukčních rekordů za poslední 2 roky, kdy prý ta krize je..

viz.

Tento článek je příliš stručný nebo v něm chybí důležité informace.

U hodinek je to kapku složitější, ale pořád si stojím za svým, že OR jsou svým způsobem luxusní a nadstandardně zpracované hodinky, byť se parametrově podstatně horší hodinky jiných značek prodávají i za několikanásobky.

:cheers:

Upraveno uživatelem Petr Svenda
Odesláno

Dekuji, panove, k tomuto zaveru jsem chtel nazory na RO stocit - pro me budou jen maly kousek pod GS, dost tak luxusni :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...